Αλεφάντειος ρήση που αναφέρεται σε ενέργεια που έπιασε υψηλή απόδοση. Η φράση έχει ποδοσφαιρική καταγωγή (για πλασέ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη απέναντι στον Ολυμπιακό) όμως πλέον χρησιμοποιείται ευρέως για κάθε ενέργεια που κατάφερε να προκαλέσει πλήγμα στον αντίπαλο σε επίπεδο ισοπέδωσης και εξευτελισμού, πλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο του εκτελεστή.

- Τον γάμησε ο Ομπάμα τον Ρόμνεϊ στο ντιμπέιτ! Του είπε ο άλλος ότι η Αμερική έχει λιγότερα πλοία από το 1917 και ο μαύρος απάντησε «όπως και άλογα και ξιφολόγχες, γιατί ο πόλεμος έχει αλλάξει». - Πέτσωμα κανονικό.
- Τι να πω; Κίνηση μεγάλου παίχτου…

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο τεμπέλης, ο αχαΐρευτος, ο ρεμπεσκές. Ουσιαστικό: το ρεμπελιό.

Κανονικά ρέμπελος είναι ο επαναστάτης, από την αγγλική λέξη rebel, που βγαίνει από το γαλλική λέξη rebeller, που έχει τη ρίζα της στο λατινικό rebellō, που σημαίνει «αντεπιτίθεμαι» (re- αντί, bellō εξαπολύω επίθεση).

Το πού οφείλεται η σύγχυση των δύο εννοιών είναι πασιφανές. Στο γεγονός ότι όλες οι επαναστάσεις γίνονται φυσικά για το ρεμπελιό, δηλαδή για να δουλεύουμε λιγότερο και να πληρωνόμαστε περισσότερο. Αν δεν γουστάραμε το σκηνικό δεν θα ζητούσαμε ούτε οχτάωρο, ούτε αυξήσεις μισθών και θα μέναμε σκλαβάκια. Αλλά επειδή φυσικώς ρέπουμε προς χαμηλότερες ενεργειακές καταστάσεις, σπάμε και κανένα κεφάλι μήπως και καβατζώσουμε καλύτερες εργασιακές συνθήκες... και καλά κάνουμε.

Βέβαια η εργατική τάξη δεν πολυψήνεται για βία γιατί προβοκάρεται πολύ εύκολα, και από επαναστάτη σε βγάζουν ψυχοπαθή δολοφόνο. Γι' αυτό και απεργεί. Έτσι λοιπόν όταν ο καταπιεστής βαρούσε με το μαστίγιο τους εργαζόμενους και φώναζε «ΤΡΑΒΑΤΕ ΖΩΑ», ο ρέμπελος είπε «Τράβα γαμήσου, πάω ν' αράξω». Κι έτσι του 'μεινε.

— Τι θα γίνει με το Μάκη ρε, θα πιάσει καμιά δουλειά; — Ποιος ρε μαλάκα, ο Μάκης; Ο ρέμπελος; Τι δουλειά ρε; Αυτός είναι όλη τη μέρα σπίτι του και ξύνεται. Λεφτά έχει ο μπαμπάς. Αλλά έτσι είναι φίλε... Άλλοι τρώνε αστακούς και εμείς την βγάζουμε με ταραμά.
Πουτάνα κενωνία...
— Κέρνα άλλη μια Άμστελ...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Διαφέρει από το «με τα λεφτά μου γαμώ και την Κυρά μου» ως προς την χρήση του ρευστού. Το ένα είναι αποταμιευτικό, ενώ το ήδη καταχωρηθέν καταναλωτικό.

Έχοντας μετά από πολλά βάσανα αποκτήσει «Κυρά» (γυναίκα, γκόμενα κλπ), δεν χρειάζεται να πηγαίνεις με πουτάνες πλέον και να σκας μπαγιόκο. Κρατάς τον παρά σου λοιπόν ανέγγιχτο, και το πορτοφόλι σου ακόμα ζεστό και φουσκωμένο.

Δατς δε σπίριτ!

- Πάμε κωλόμπαρο με τον Μήτσο και τον Αργύρη. Θα 'ρθεις;
- Μπα, θα αράξω σπίτι. Με την Κυρά μου και τον παρά μου.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τα ούρα, το πουτσοκάτουρο, τα τσίσα.

- Μάγκα, για αμόλυβδη που πάω;
- Στα δέκα μέτρα στο δεξί σου χέρι έχει κάτι χημικές.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η ερασιτεχνική τσόντα με τον ένα εκ των δύο συνουσιαζόμενων να είναι διάσημος (σελεμπριτάς).

Το βασικό χαρακτηριστικό της παρισχιλτονιάς είναι ότι στην ουσία δεν είναι τσόντα. Ένα σάπιο βιντεάκι για κλάματα είναι, κατά το οποίο θα δούμε αποσπασματικά το βυζάκι και την μουνοδιχάλα της γκόμενας, ίσα ίσα για να σιγουρευτούμε ότι δεν είναι cyborg, και δεν έχει το μουνί της παλαιάς Barbie (τώρα της φόρεσαν κιλότα).

Οι παρισχιλτονιές διαρρέουν πολύ συχνά από τους ίδιους τους διάσημους που καμαρώνουμε στο εν λόγω βίντεο, προκειμένου να ανεβάσουν της μετοχές τους στο star system. Εμείς οι ηλίθιοι, αν και το γνωρίζουμε, κάνουμε άνω κάτω το internet για να τα βρούμε διατηρώντας φρούδες ελπίδες μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της θέασης ότι θα δούμε κανένα ξεφτιλίκι. Αλλά αρχίδια...

Κλασσικές μαλακισμένες της φάσης είναι η Paris Hiton (που δίνει και το όνομα), η Gena lee Nolin, η Lidsay Lohan και σε μας εδώ η Στέλλα Μπεζαντάκου (η οποία μάλιστα όταν κυκλοφόρησε η παρισχιλτονιά της βγήκε σε εκπομπή κρατώντας το DVD μπροστά στην κάμερα και φώναζε: Αυτό πρέπει να καταστραφεί!)

Ευτυχώς η φάση πεθαίνει καθώς κάνει την εμφάνισή του ένα νέο είδος «πληρωμένης σκληρής τσόντας από διάσημους» με πρωτεργάτες την Montana Fishburn (κα. Καψοψάρι) και φυσικά την δικιά μας Τζούλια Αλεξανδράτου (κλαπ κλαπ κλαπ).

«...θα μπορούσε να »αφήσει να διαρρεύσει« ακόμα μια ερασιτεχνική Παρισχιλτονιά όπου θα έπρεπε να κάνουμε pause για να δούμε το 1 δευτερόλεπτο φάτσας και τα 0,88 δευτερόλεπτα θολού φευγαλέου αιδοίου. ΑΛΛΑ ΟΧΙ! Το Τζουλιάκι μας είπε »Είμαι ξεκωλιάρα! Αν είναι να κάνω ένα μοιραίο λάθος, θα το κάνω σωστά«! Έβαλε καινούργιες βυζάρες, έκανε λεύκανση μουνιού, συνεργείο, φώτα, κάμερες, μια Dom Perignon και πάμε να χύσει όλη η Ελλάδα!»

(Από το blog του Mikeius «Φάε ένα μαλάκα»)

Η Paris Hilton ως ηρωίδα των Sinful Comics (από Khan, 23/05/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο φαντάρος που δεν πατάει ποτέ στην μονάδα.

Σε κάποιες βυσματικές μονάδες του στρατού και κυρίως στο ναυτικό και στην αεροπορία, οι παλιοί, αργά ή γρήγορα (ανάλογα με το δόντι), γράφουν στα παπάρια τους τη μονάδα και δεν ξαναπατάνε. Αλλά επισήμως (στα χαρτιά κτλ) είναι παρόντες και καμιά φορά κάνουν και αισθητή την παρουσία τους, όπως πχ στην πρωινή αναφορά (κλίση), όπου ο οπλονόμος φωνάζει το όνομά του και τον προσπερνάει λες και τον άκουσε να δηλώνει παρών!! (μπρρρρ... ανατριχίλα)

- Πού σε πάνε;
- Σούδα, στον Ναύσταθμο σε ρυμουλκό... έχω ακούσει ότι παίζουν καλά...
- Καλά θα 'ναι ρε μαλάκα, αλλά καλύτερα να γίνεις φάντασμα σε καμία τέτοια μοναδούλα όπως εδώ, παρά να βλέπεις τον μονιμά μέχρι το τέλος...

Macchia nera (το Μαύρο Φάντασμα ελληνιστί) (από HODJAS, 01/11/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified