#1
allivegp

in τηγάνι

Ταπεινά δικός σας, Μα'αμ.

(saying to himself: Ο γιος του χαζού προτιμά να τα έχει καλά με τους μοντς)

#2
allivegp

in ξόμπλι

Είχε την τέντα ξομπλιαστή
η βάρκα του καμπούρ' Ανδρέα
γυρμένος πλάι στην κουπαστή
ονείρατά 'βλεπεν ωραία

Η Κατερίνα, η Ζωή,
τ΄Αντιγονάκι, η Ζηνοβία,
ω τί χαρούμενη ζωή
κ.λπ.

@ άιρον: είπε τώρα!; «αντί να τα πετάξω στους ..., ΠΑΠΑ, ...ΔΗΜΟ» !

Ναι, ό,τι πεις. Είναι γνωστά τα «τούβλα» με τα 100ευρα-φωτοτυπίες καλούτσικης ποιότητας που αφθονούν (και) παρά τοις αθιγγάνοις στις γαμήλιες τελετές τους.

#6
allivegp

in ξύλινη γλώσσα

Επίσης: «Ο αρχηγός του (τάδε) κόμματος έστειλε σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες.»

#7
allivegp

in ξύλινη γλώσσα

Και ένα πολυφορεμένο εσχάτως: «Δεν μπορείς να κάνεις ομελέττα χωρίς να σπάσεις αυγά.»

H κάλτσα μπορεί να καταστεί φετίχ και φορουμένη παρά του ανδρός, υπό την προϋπόθεση ότι συγκρατείται από καλτσοδέτη, όπως τόνισε μετ' επιτάσεως ότι πρέπει να συμβαίνει ο Lakis στο Fab5.

Μα τί άλλο να κάνεις, όταν κάνει κρύο όταν ρίχνεις έναν κρύο;

#10
allivegp

in βουταρία

Βουταρίες κάνανε και οι πολιτικοί μας για τις μίζες καθώς και άλλοι επαγγελματίες για κάθε είδους «εξτραδάκια».

#11
allivegp

in τσίμα τσίμα

Χωρίς πλάκα, κάποτε είχα διαβάσει στα σοβαρά ότι ο Βυζαντινός Στρατηγός και Αυτοκράτωρ Ιωάννης Τσιμισκής πήρε αυτό το προσωνύμιο επειδή ήταν βραχύσωμος (τσίμα-τσίμα).

Είναι και ολίγον μπαμπαδίστικο...

#13
allivegp

in παγκαλέων

Και φυσικά, να υπενθυμίσουμε ότι στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας, έχουν τοποθετήσει τα οπίσθια τους και πάλι στο παρελθόν τραπεζίτες, με προεξάρχοντες τον ανεκδιήγητο Στέφανο Σκουλούδη (1916), τον μοιραίο Αλεξ. Κορυζή (1941) κ.α.

#14
allivegp

in παγκαλέων

Λοιπόν, παίδες, αν μπείτε στον κόπο να αναγνώσετε αυτό εδώ το λίνκι θα βρείτε πολλά στοιχεία για τον Mr Μπένι, και μαζί και ένα νικ που τα σπά: ο Τανάλιας!

Το λέμε και όταν κάποιος πηγαίνει με το πάσο του, ενώ θα περιμέναμε να κάνει γρήγορα. Π.χ., μπορεί να το πει στο βενζινάδικο ένας οδηγός ασθενοφόρου που βιάζεται, όταν βλέπει το βενζινά να κινείται με απελπιστικά αργές, νωχελικές κινήσεις. Παραλλαγή είναι και το «σιγά μη σπάσει κανένα νύχι».

#16
allivegp

in Βίσμαρος

Πολύ μυτερό αυτί έχει ο Βίσμαρκ - μήπως στην πραγματικότητα ήταν Όρκ;

#17
allivegp

in σκοτωμένος

Kαι «σκοτωμένος φραπές» αυτός που δεν έχει αφρό.

#18
allivegp

in βοχ

Μήπως να βάζαμε και κάνα βοχ στο ζλαγκ.τζουρου;

#19
allivegp

in στρομπόλι

Kάποια βραδιά που από το Στρόμπολι περνούσαμε
είπες σε κάποιο γελαστή σε τόνο αστείου
«Πώς μοιάζει τ' άρρωστο κορμί μου καθώς καίγεται,
με την κορφή τη φλεγομένη του ηφαιστείου»

#20
allivegp

in φακή

Χμ θα πάω πράκτικερ και θα ζητήσω «κονάτες φακές». Αν η πωλήτρια το πιάσει, πάει να πει ότι είναι στο κόλπο.

#21
allivegp

in την κάνω λάστιχο

Πολλά G, μιλάμε!

#22
allivegp

in φακή

Αυτά τα κονάτα, πού τα βρίσκετε;

#23
allivegp

in μπιγκ

O ...Λευτέρης ;;; Αχαχααχαχαχαχααχαχαχχαχαχαχαχαααααα
Ε, όχι ρε πστ μου, άιρον δεν παίζεσαι!! ;)

#24
allivegp

in πατάτα

Στο β' μήδι, ο Γ. Κονδύλης.

#25
allivegp

in πατάτα

Πράγματι, λέγεται «μηριαίος κόνδυλος». Για την ακρίβεια, το μηριαίο οστούν, απολήγει στους δυο μηριαίους κονδύλους, τους έσω και έξω.

#26
allivegp

in ροσμπίφ

Εν Γηραιά Αλβυώνι το σερβίρουν με Yorkshire pudding, μια γλυκανάλατη αηδία που μοιάζει με πηχτή μαλακία.

#27
allivegp

in πάπαλα

Πάπαλα κι ο Θύμιος, διαγράφτηκε από τη ΝουΔου.

#28
allivegp

in κάνω άντερα

Στον ομηρικό καβγά των κουμπάρων Στελάρα - Νικολόπουλου, ο πρώτος εξακόντισε εναντίον του δευτέρου, εντός του ακροατηρίου, μεταξύ άλλων, τις εκφράσεις «όρθιο γουρούνι» και «δεν έχεις άντερα», με το τελευταίο να σημαίνει προφανώς κάτι σαν έλλειψη μπέσας ή ακόμη ανδρισμού.
Για την ιστορία, ο Στελάρας συγχωρέθηκε 1 χρόνο μετά, διαγνωσμένος με όγκο του εγκεφάλου.

#29
allivegp

in σαψαλομούνα

Αιδοιοπλαστική, επειγόντως!

#30
allivegp

in κάνω άντερα

Δηλαδή ο Ζάικος παίζει τις κάλτσες του;