σα δε ντρέπεσαι!
γνωστά στον κόσμο είναι και τα τερτίπια των απατεώνων ναπολιτάνων. Το κόλπο με τα παπούτσια (αφού τα δοκιμάζεις, τα παίρνει το λαμόγιο και σου βάζει πέτρες σε κούτα), είναι αστικός μύθος. Ολοι την έχουν πατήσει!!
ήταν ωραίο και εύστοχο μύδι και πήγαινε κι εδώ. Θεός σχωρέστο!
DDT-->dichlorodiphenyltrichloroethane
που πήγε ρε καραμήτρο, η φωτό; πάνε στο δγιάλο και τα σχόλια. Τι νόημα θα βγάλει ο ερευνητής του μέλλοντος; Σας αρωτώ!
και το «κιέεε» που βάζουν οι τραγουδιστές νησιώτικων για να ενώνουν τα άσματα στα μοδάτα ποτ πουρι. (γιαννούλης βαζαίος, το έκανε βέβαια και ο Λεπά)
Πάθαμε μόρφωση και σήμερα...
Αμερικλανιά το ασανσερ! Και όλη αυτή η γενιά κουλτουροπατέρων του '70 και '80 (που διάβαζαν την «ανεξάρτητη» ελευθεροτυπία), θα τη σβήσουμε ρε vrasta. Ελεος! Αλήθεια είναι πάντως ότι ο,τι αφορά την σλανγκ, σίγουρα πρέπει να είναι σύντομο, γιατί και η φύση της σλανγκ εμπεριέχει α) την ευστροφία της λεξιπλασίας β) χιούμορ (που χάνεται στο εύρος γ) στη γλήγορη αντίληψη και την απλοποίηση, αμονγκ αδερ σταφ (τώρα με ΓΑΠ, τα greeklish kai ta xenika tha ginoun μαστ)
το πατσις πρέπει να είναι σύντμηση του πατσιφιστής! πάντα λειτουργείς πυροσβεστικά! Μεγάλο προσόν για διπλωμάτη και πολιτικό. Τσάκω άλλον ένα ψήφο.
Αληθεύει, την 21η Απριλίου, εγώ βγάζω σημαία στο μπαλκόνι, και βάζω ντεσκτοπ τη γαλανόλευκη. Σαν τον Νότη ένα πράμα.
Ασχετο, στα αγγλικά η αντίστοιχη σλανγκ έκφραση (στο πιο ήπιο βέβαια) είναι peanut gallery (κάτι σαν τους γέρους του μάπετ σόου). Και όπως φανταστήκατε μου το έλεγε μιά αγγλίδα, που ευτυχώς δεν ήξερε καλά ελληνικά, για να μου πει ότι πετέγομαι σαν τη μπούτσα.
κάτσε να κάνω λογκ άουτ σαν ηλεψτρον και να μπω σαν στάβρωνας. Μη βιάζεσαι, είμαι και slowpoke.
Να τα που τα λέω εγώ. Σε ορισμό αυτό θα ήταν ολίγον βαρύ! σαν σχόλιο όμως παίρνει 10, διότι προβληματίζει (όποιον και αν θέλει) τον αναγνώστη. Ερχεσαι στα λόγια μου!!
Μου θυμίζει κι έναν φίλο μου που η αγαπημένη του λέξη είναι η «νοηματοδότηση». Ρε για βυζιά μιλάμε, ρε για ποδόσφαιρο, την κολλάει.
Το παιδί που συμμετέχει στο βίντεο, τα κοιτάει και τα ζυγίζει πριν πέσει πάνω τους!!! Αυτό θα πει να βάζεις την δική σου πινελιά σαν ηθοποιός! Να το ψάχνεις ρε παιδί μου. Μην κάνουμε μόνο ότι μας λέει ο σκηνοθέτης.
γατζ, αυτό το μύδι νομίζω ότι είναι από κάποιο βιβλίο του δημοτικού, αν δεν με απατά η μνήμη μου!!!
και αυτός που βάζει πάντα σάλτσα στις ιστορίες του, ή είναι και υπερβολικός στα λεγόμενά του, λέγεται -->σαλτσαδόρος
Αν εξαιρέσεις, έναν που βάζω πεντάρια (γιατί βάζει λήμματα που άλλοι μάλλον φοβούνται, χωρίς να νοιάζεται για βαθμολογία), όλους τους άλλους τους βαθμολογώ με τα ίδια κριτήρια.
Τώρα θα σε πω, επειδή σε συμπαθώ κιόλας, ότι έχεις ταλέντο και μονομανίες (καλό είναι αυτό, το 'χουν κι οι μεγάλοι καλλιτέχναι). Βλέπε πόσοι βαθμολογούν, και άσε τι βαθμό βάζουν. Αν πολλοί μπαίνουν στον κόπο να βαθμολογήσουν σημαίνει ότι πας καλά, και από ότι φαίνεται πας καλά. Θα σε βαθμολογήσω με 5, όταν αγγίξεις το τέλειο σε σλανγκ επίπεδο, γιατί από αρθρογραφικής άποψης, μπορώ να πω ότι γράφεις και καλύτερα από πολλούς που γράφουν σε περιοδικά. Είμαι της γνώμης ότι πλατειάζεις αρκετά. Δλδ πολλά από τα στοιχεία που παραθέτεις θα μπορούσαν να μπουν σε σχόλια (π.χ. το σιδεράδικο, που έβαλα 4,4).
Αντε πάλι, εισέπραξες και κομπλιμεντάκια!! Στις καλές μου είμαι.
finito la musica, passato la fiesta!
Δεν ξαναδίνω εξηγήσεις για βαθμούς. Ηταν η τελευταία φορά!!!!
Μερσι...
Επεσα τυχαία πάνω εδώ, και παρασύρθηκα...
στο μηδι #2 είναι το καβουρδιστήρι
Στη φωτό είναι μύλόπετρα που κόβει τον καφέ.
Επίσης ένα μυστικό του επαγγέλματος. Ο βραζιλιάνικος καφές είναι αυτός που συνήθως είναι η βάση στα χαρμάνια. Αλλά το άρωμα και την ποιότητα την δίνουν ο κολομβιανός και ο αφρικανικός καφές.
επίσης τεράστια τέχνη θέλει το χαρμάνι. Τις ποικιλίες που ανακατεύεις, για να βγάλεις κάθε είδος καφέ. Το καβούρδισμα έχει να κάνει επίσης με το είδος του καφέ. Ο ελληνικός είναι πιο ξανθός οπότε ψήνεται λιγότερο, και κόβεται ψιλός, σαν πούδρα. Ο φίλτρου ψήνεται πιο πολύ και κόβεται πιο χοντρός. Ο εσπρέσσο, ψήνεται ακόμα πιο πολύ, (γι αυτό και είναι πιο σκούρος) και κόβεται σε μια σκάλα μεταξύ ελληνικού και φίλτρου.
χωνί πάνω (από όπου ριχνεις τους κόκκους ωμού καφέ, σιτάρι ή ρεβύθι δεν βάζουν πια, έβαζαν στην κατοχή), από εκεί πέφτει ο καφές σε ένα κύλινδρο που γυρνάει και θερμαίνεται. Συνήθως υπάρχει ένα τζαμάκι, που βλέπεις το χρώμα του καφέ και μία πολύ μικρή μακρόστενη σπάτουλα, με την οποία βγάζεις κόκκους για να δεις αν είναι όσο ψημένος πρέπει να είναι ο καφές. Αφότου ψηθεί, ανοίγει ο κύλινδρος, και χύνεται ο καφές (κόκκοι) σε ένα στρογγυλό σαν καφάσι. Το οποίο έχει έναν μηχανισμό που γυρνάει για να ανακατεύει τον καφέ, για να κρυώνει ομοιόμορφα.
Ο κύλινδρος που γυρίζει, και το μαραφέτι που τον κρυώνει είναι αυτά που κάνουν θόρυβο, γιατί σε όλη αυτήν την διαδικασία ο καφές είναι σε κόκκους. Και για να ψήνεται και να κρυώνει ομοιόμορφα, πρέπει οι κόκκοι να ανακατεύονται. Αν περνάτε από το κέντρο της Αθήνας, αξίζει να μπείτε σε ένα καφεκοπτείο, για να δείτε ένα καβουρδιστήρι. Χρησιμοποιείται ακόμα σε όλα τα καφεκοπτεία, που κάνουν τον δικό τους καφέ.
Ολα τα καλοκαίρια από 15 ώς 22, δούλευα σε ένα καφεκοπτείο. Η αφή του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, και το άρωμα του φρεσκοκομμένου καφέ είναι αισθητικές εμπειρίες, αξεπέραστες.
@mess ούτε την παραμονή της παρέλασης να μην περνάς από ξω από αυτούς τους διαβόλους!!!!!
Ρόστερ, είναι αγγλικός όρος που αναφέρεται στο σύνολο των διαθέσιμων παικτών που έχει ένας προπονητής κάποιας ομάδας. Δεν πρέπει να είναι σλανγκ, μάλλον ξενικός όρος.
Το ντεφρομάζ είναι αστεϊσμός, ντεφορμάρισμα είναι το «σωστό».
καλημέρα
Αλλαγή δε γίνεται χωρίς το Κοδησο!!!