#1
betatzis

in μπουγάδα

Aυτό με την πρώτη δόση επιβεβαιωμένο, το χω δει με τα ματάκια μου. Σπεξ !!! Βλ. και δαγκώνω κάποιον.

#2
betatzis

in δουλεύω απέναντι

Μαζί με το Χαλικού, δεν φοβάμαι Δουνουτού.

#3
betatzis

in κάνω στράκες

Ορισμός που κάνει στράκες.

#4
betatzis

in δωματιάκι

1) Σλανγκική υπόσταση έχει μόνο με την κανονική του έννοια.

2) Η έννοια που δίδεις είναι άκυρη, εφόσον δεν έχει καθιερωθεί, αφού ο ίδιος παραδέχεσαι ότι μόνο εσύ το αντιλήφθηκες έτσι και το χρησιμοποίησες στη συνέχεια. Δεν ανεβάζουμε αυστηρά προσωπικά αστεία, αλλιώς είχα και γω άπειρα να ανεβάσω και άλλοι πιο πολλά από εμένα.

3) Και μένα μ΄ αρέσει ο χαβαλές και για αυτό μ΄ αρέσει αυτό το σάιτ. Όταν όμως ο χαβαλές συνδυάζεται με σωστούς και τεκμηριωμένους ορισμούς και λήμματα, τότε είναι που η απόλαυση χτυπάει κόκκινο.

4) Έχω ανεβάσει και γω λάθος ορισμούς, επειδή έχει πλάκα να ανεβάζεις, δεν είναι κακό. Παραδέξου το λάθος σου, πιο προσεχτικός άλλη φορά και καλή συνέχεια.
Με καλή διάθεση, μπετατζής.

#5
betatzis

in δωματιάκι

και τεσπα απ΄ ότι ξέρω η ομάδα είναι η ΑΕΚ και στο δωματιάκι εδρεύει η ορίτζιναλ. Οπαδικές αντεγκλήσεις απάδουσι και απαγορεύονται. Τα ανωτέρω γράφονται μόνο προς επιβεβαίωση ή όχι του λήμματος και υπέρ της αξιοπιστίας του σάιτος.

#6
betatzis

in δωματιάκι

Μήπως λέω μήπως έχει σχέση με συγκεκριμένο υπαρκτό δωματιάκι, κείμενο στο κέντρο της Αθήνας, που χρησιμεύει ως έδρα συγκεκριμένης ομάδας οπαδών συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας και μήπως με αυτή την έννοια το είπε και ο Τσουκαλάς, συνομιλών με οπαδό της συγκεκριμένης ομάδας που τον έστειλε να απαιτήσει στο συγκεκριμένο δωματιάκι ;;;.
Αν είμαι σωστός, στην περίπτωση αυτή, το λήμμα παραμένει, αφού όντως δωματιάκι το αποκαλούν οι οπαδοί, αλλά πρέπει να αλλάξει ο ορισμός. Ως άσχετος με τα ποδοσφαιρικά, περιμένω επιβεβαίωση.

#7
betatzis

in αμφίσβαινα

Όλα τα σπέκια στον άλαμο, και έλεγα τι διάλο μου θυμίζει η λέξη. τρέχω να το ξετρυπώσω για επανάληψη.

(θυμάσαι τη θεωρία που έλεγε ότι οι πίθηκοι μπορούν να μιλάνε αλλά δεν το κάνουν για να μην τους βάλουμε να δουλεύουν ;;;)

#8
betatzis

in γραμμή

Γεια σου ρε φίλε Πάτση, μπράβο.

Να μην ξεχνάμε και τις γραμμές που τραβάνε οι Πορτορικάνοι

#9
betatzis

in γκαρίτσαφλος

Για να μην χάσουμε αβασάνιστα την χρήση αυτή, αν όντως υπάρχει, κάνω εγώ τώρα ο γαστρονόμος την εξής σκέψη :

Επειδή το κομμάτι αυτό του κρέατος δεν είναι και από τα καλύτερα, (στην πραγματικότητα οι περισσότεροι το πετάνε, όπως στο κοτόπουλο), μήπως χρησιμοποιείται ως συνώνυμο του άχρηστου, του πράγματος που είναι πεταματού, οπότε έτσι το έχει ακούσει ο θεάνθρωπος ;;;.

#10
betatzis

in γκαρίτσαφλος

Κρατώ και μια επιφύλλαξη, γιατί τα παραδείγματα του θεανθρώπου είναι πετυχημένα και ακούγονται πολύ φυσικά. Αν χρησιμοποιείται και με αυτό τον τρόπο η λέξη, θέλει λίγο παραπάνω στοιχειοθέτηση και απόδειξη.

#11
betatzis

in πούστης

Αυτά είναι τραγούδια κύριοι. Για το προσωπικό μας πνεύμα που λέει και ο Χάνης και το ρόλο των αντωνυμιών κάτι προσπαθώ να πω εδώ

#12
betatzis

in γκαρίτσαφλος

Καλημέρες. Συμφωνώ με Πάτση και Μες, είναι μία άλλη εκδοχή του καρίτζαφλα και σημαίνει το καρύδι του λαιμού. Μιά άλλη ωραία λέξη που έχω ακούσει για το ίδιο όργανο είναι ο (γ)καρδιλιά(ν)γκος.

#13
betatzis

in εμαγκεψάμην

Ομιλείτε, διορθώνω

#14
betatzis

in εμαγκεψάμην

Εντάξει, αλλά και συ μην περιμένεις Τζάρτζανο, είσαι εκτός συναγωνισμού.

Θυμάσαι παλιά το ομιλείται ελληνικά, που είχε η Κανέλλη ένα τύπο από το υπερπέραν, που δεν εμφανιζότανε, (νομίζω ο Μπάμπης ήτανε), που τον ρωτούσανε στα δύσκολα και απαντούσε ως θεός ;;;. Είσαι η φωνή από το υπερπέραν του σλανγκρ. Καμία σχέση με Μπάμπη όμως, δεν ξέρει την τύφλα του αυτός, έχει προ πολλού φάει τη σκόνη σου, μην παραξηγηθείς.

Αλήθεια τρεις κι ο κούκος μείναμε. Όταν γράφτηκα στο σλανγκρ υπήρχε και ο ήλεκτρον, ο Γκατζ, αν ακούνε ας δώσουνε στίγμα, ωραία περνούσαμε και ας πλακωνόμασταν που και που, αφού είμαστε τζόρες και δεν σηκώνουμε πολλά πολλά, τι πειράζει όμως δηλαδής, ας εμφανιστούνε να γίνει τζέρτζελο και ας ξαναπλακωθούμε.

#15
betatzis

in δονητής

Το άκουσα και ως ΔίΝε Του.

#16
betatzis

in εμαγκεψάμην

Ευχαριστώ ειλικρινώς Χάν για την διόρθωση.

Πάω να ετοιμαστώ για αυτομαστίγωση για το λάθος που διέπραξα, συν επιπρόσθετη ποινή τρεις μήνες αποχής από λημματογράφηση. Πρόστιμα πότε θα επιβάλει το αφεντικό ;;;. (Θυμόμουν ένα περίεργο τύπο ειργασάμην ή κάπως έτσι, γραμματική βέβαια δεν άνοιξα, βαρέθηκα, καλά να πάθω.) Αμα το σκεφτόμουν νοηματικά και όχι με την κατάληξη είναι βέβαια κλασσικός αόριστος, «μάγγεψε και ο Παντελής.....»

#17
betatzis

in γερμανικό

Εμείς (Ηράκλειο Κρήτης) το λέγαμε αυγά. Είχες δηλαδή 21 αυγά που σπάγανε και αφαιρούνταν οι βαθμοί σου όχι μόνο όταν έτρωγες γκολ αλλά και όταν σου έπεφτε η μπάλα κάτω. Σπεκ ευριπίδισκ.

Άλλη παραλαγή ποδοσφαίρου ελλείψει χώρου ή παιχτών ήτανε το σκουός σαν και αυτό που παίζουνε τα στελέχη με ρακέτες στις αμερικανικές ταινίες, αλλά εμείς το παίζαμε με μπάλα που σουτάραμε στον τοίχο της αλάνας.

Βλέπε και το επικό μπακό

#18
betatzis

in νούμερο

Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με αριθμητικό ψηφίο, αλλά με νούμερο τσίρκου, νούμερο σόου κλπ.

#19
betatzis

in μάσες, ξάπλες, φούμες

Γεια σου Μεστάρ Ελλάς και πασών των Ρωσιών, Βαλκανίων και Αμερικών. Και είναι και μικρός ε ;;. Δεν ξεχνάω που μου είχες πει κάποτε ότι το μέγεθος μετράει !! : ).

Την φράση την έλεγε και ο Φωτόπουλος σε μία από τις δύο ταινίες με τους λατερνατζήδες, νομίζω στην δεύτερη αμα δεν έχω καεί εντελώς, που ήταν άρρωστος ο Αυλωνίτης και ο Φωτόπουλος έλεγε ότι ο γιατρός του συνέστησε μάσες, ξάπλες, φούμες. Άμα την έχει κανείς από τους μηδοκράτορες ας την κοτσάρει και θα έχει την αιώνια ευγνωμοσύνη μου.

Καλές γιορτές του εβεριμπάντι.

#20
betatzis

in μπουμπάρι

Προσκυνώ.

#21
betatzis

in τρελό παρεάκι

Πολύ αγαπησιάρικο λήμμα, ορισμός και νικ, μανίτσα μου.

Χωρίς πλάκα τώρα πολύ καλά τα λέει ο ορισμός. Δεν είχα σκεφτεί ότι το συμπλήρωμα του κάγκουρα είναι μια χαζογκόμενα.

#22
betatzis

in μασελάδικο

Για τα συμπαθή φουχταλάκια, βλ. και φαστφουντάδικο

#23
betatzis

in του γλυκού νερού

Συγχίστηκα και ξέχασα να συμπληρώσω την σχετική ωραία μπαμπαδίστηκη έκφραση : παληκάρι της φακής.

#24
betatzis

in του γλυκού νερού

Λήμμα και ορισμός το λιγότερο εύστοχα, δίκαια, ισορροπημένα και καλογραμμένα.

Αυτός που έριξε το χ δεν έχει καμία δουλειά εδώ και να πάει να παίξει το πουλάκι του αλλού. Ου να μου χαθείτε ασπόνδυλα.

Ή αλλιώς ας βγει επιτέλους από τη φιδοφωλιά του να μας πει την άποψή του, γιατί το λήμμα αυτό να μην είναι σλανγκ και γιατί ο ορισμός να θέλει δήθεν χ.

#25
betatzis

in πρωκτο-

Ζωγραφιζει ο καλλιτέχνης και χτες και σήμερα.

#26
betatzis

in γκαζοχωρίτισσα

Του ενού ο πατέρας χρόνια δέκα

παράλυτος - ίδιο στοιχιό

του άλλου κοντόμερη η γυναίκα

στο σπίτι λιώνει από χτικιό,

στο Παλαμίδι ο γυιός του Μάζη

κ' η κόρη του γιαβή στο Γκάζι.

Κ. Βαρναλης, οι μοιραίοι, μας το κάνανε και στο σχολείο.

#27
betatzis

in προεόρτια

Σε ό,το αφορά τα έκτροπα από μέθη που μετά δεν τα θυμάται ο εκτροπίας, ύπάρχει και επιστημονικός όρος. Λέγεται σύνδρομο του Ελπήνορος, από το επεισόδιο της Οδύσσειας με τον Ελπήνορα, ναυτάκι του Οδυσσέως που ήπιε πολύ και γκρεμοτσακίστηκε από μία ταράτσα.

Όχι ότι αυτό δικαιολογεί αυτούς που καταστρέφονται ψυχαναγκαστικά και γαμούν τη βραδιά των υπολοίπων.

Τέσπα, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, μη λέμε και μεγάλα λόγια.

#28
betatzis

in γκουνιότα

Αντιγράφω ολόκληρο το απόσπασμα, γιατί αξίζει :

«Μια γυναίκα, αρκετά ωραία, αλλά τελείως μεθυσμένη και εν εξάλλω διεγέρσει διατελούσα, όχι μόνον από το κρασί, αλλά και από τα αίματα, μια γυναίκα με τους μαστούς της γυμνωμένους, σήκωσε τα φουστάνια της και κραυγάζουσα καυλωμένη έδειχνε το αιδοίον της και τα βυζιά της, εις τον υψηλόν δήμιον, που ίστατο επί του ικριώματος, με το ένα χέρι του επί της αιματοσταλάχτου λαιμητόμου, και με το άλλο εις την μέσην του, ανατριχιαστικά γαλήνιος.
»Άκουσε εδώ μεγάλε ψωλαρά μου«, του έλεγε, »σου ομιλεί η Μαριάννα.... πως σου φαίνονται τούτα εδώ ..... Μ΄ όλα τα τριψίματα που έχουν φάει, στέκουν ακόμη όρθια σαν ναμουν κοριτσάκι και οι ρώγες τους όταν πλακώνουμαι, πετάνε γάλα .... Αμ τούτο εδώ ! Θες να το δής ;.... Θες να το δης και παρά μέσα ;... Κοίταξε, ανοίγω τα χείλη του, ώστε να ρίξεις μέσα μία ματιά.. Χαμήλωσε λίγο το κεφάλι σου να δης, .... είναι κατακόκκινο, σαν τους λαιμούς των ευγενών όταν τους κόβεις τα κεφάλια.... Μόλις μπεις μέσα στάζει μέλι... Άκου λοιπόν λεβέντη πουτσαρά μου - Θα ναι δικό σου απόψε το μουνί μου αν κάνεις ό,τι σου ζητήσω ... Θέλω να σφάξεις σήμερα για μένα δυό γκουνιώτες της πιο ψηλής αριστοκρατίας.. Ακούς ;; Για μένα, για το χατήρι μου. Θα τις βάλω σφαγμένες να μου γλύφουν το μουνί και έπειτα θα στο χαρίσω. Όποιος γαμά τη γλυκομούνα Μαριάννα, δεν έχει ανάγκη από θεούς ή αφεντάδες... Το ένα ξανθό, το άλλο μελαχρινό - χωρίς περούκες .. Δυο κεφάλια από δυό όμορφες γκουνιώτες, για να τους δείξω τι θα πει αληθινό μουνί .. Έπειτα θαρθης, εσύ, λεβέντη μου και πουτσαρά μου, με όλο στου το ψωλόχυμα να με ΓΑ-ΜΗ-ΣΗΣ !«

Ανδρέας Εμπειρίκος, από το Αργώ ή Πλους Αεροστάτου, πρώτη δημοσίευση περιοδικό Πάλι, Αθήνα, 1964 - 1965.

Σημειώνω απλώς ότι το γράφει με - ω -

Γιατί εδώ στο σλανγκρ κάνουμε επιστήμη.

#29
betatzis

in μπαλντήρια

Μ΄αυτά τα ξεμπρατσώματα θα γίνει καμιά φιέστα, ή βάλε ότι σου λείπεται ή βγάλε και τα ρέστα.

Αποδίδεται στον Γ. Σουρή όταν είδε για πρώτη φορά ξεμπράτσωτη δεσποινίδα.

#30
betatzis

in καπέλο

Και το είχα διάβάσει ρε πούστη μου πλαιότερα, αλλά που μυαλό. θα παρακαλέσω τους μόντουλες (μοντουλοζήτουλας θα γίνω κατά Χότζα)