(mamajuju) :p

#2
σφυρίζων

in σύκα

+5

#3
σφυρίζων

in χεζουριό

Με τις υγείες μας

#4
σφυρίζων

in πσεκασμένος

ε ναι,  αυτό λέμε κι εμείς

#5
soulto

in χεζουριό

Πάρε +5 ευωδιαστά εύγε.

#6
jesus

in την ακούω

στα μεξικάνικα ισπανικά (δεν ξέρω για τα κανονικά) υπάρχει το enchillado το οποίο σημαίνει "την έχω ακούσει απ' τα πικάντικα". μου έχει συμβεί με παραισθήσεις, δεν είναι αστείο.

#7
Khan

in λατινικά

Μέχρι να παρέμβει ο ίδιος ο Χότζας, παραθέτω το σχόλιό του στα σύκα, που είναι σχετικό. Νομίζω ότι είναι πειστική εξήγηση.

Ετρούσκα προφανώς λόγω της βρίθουσας σε ιταλισμούς καλιαρντής, άλλως «βαθιά λατινικά». Εξάλλου οι πούστηδοι γι' αυτό το λόγο καλούνται και φραγκολουμπίνες.

Στα σχόλια εδώ

#8
dryhammer

in σύκα

Μια τσαπέλα μπράβο!

(τσαπέλα=αρμαθιά σύκων-κυρίως)

Στη Χίο τα αρσενικά σύκα λέγονται (ε)ρινοί (ίδια ρίζα με τους ορνούς) και όσα δεν χρησιμοποιούνται στη γονιμοποίηση γίνονται γλυκό (το γνωστό συκαλάκι).

Τα αποξηραμένα ανοίγονται φυλλάδα, τους βάζουν μέσα ένα αμύγδαλο κι ένα φύλλο δάφνη, σουσάμι, τα κολλάνε μεταξύ τους τα φουρνίζουν και γίνται οι παστελαριές (μεζές για σούμα μαζί με σπιτικό στραγάλι-αρπαγμένο λιγάκι- και σταφίδα).

Η ποικιλία των μικρούλικων σύκων αφήνεται να ωριμάσει καλά και γίνεται μετά από ζύμωση και απόσταξη σούμα (η Χιώτικη ρακή)

#9
donmhtsos

in σύκα

Ευχαριστώ κι ανταποδίδω.

#10
soulto

in σύκα

Δον, αρμαθιές στέλνω τα αγαπόνια.

Μαμαγιουγιού;;

#12
σφυρίζων

in χεσιά

Δεν έχω στοιχεία μωρέ, τι σκατά ν' ανεβάσω?

ΣτοΔγιαλοΧτηνος

#13
σφυρίζων

in τυρομούνα

Και που κιλλά το formaggio?

#14
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

in χεσιά

Δεν έχω στοιχεία μωρέ, τι σκατά ν' ανεβάσω? Θυμάμαι μόνο μέσες άκρες το ένα κείμενο που μιλούσε μάλλον για στρ. φυλακή ή κάτι τέτοιο με τον κουβά αυτοσχέδιο χεσαριό στη γωνία του κελιού. Θα ανεβάσω το χεζουριό όμως.

#16
σφυρίζων

in λατινικά

Εξαιρετικό!

Μπράβο Μαμαγιουγιού, γαμώ και τα σχόλια.

#18
σφυρίζων

in χεσιά

Xεσιφωνέω ενθουσιωδώς: το χεσαριό κα το ανεβάσετε, αδέρφια.

#19
Khan

in ελληνάδικο

Τα πολύ βασικά δεν είναι challenging για να τα γράψει κάποιος. Λ.χ. ορισμένα βασικά που λείπουν (είναι βέβαια λεξικογραφημένα, αλλά νομίζω ότι εμπίπτουν στη σλανγκ): πουτανίτσα, κωλοτούμπα, τσόγλανος, τσουλί, χασικλής, ρε πούστη, βγάζω φλύκταινες Σίγουρα θα λείπουν κι άλλα από τα κλασικά. Όποιος θέλει τα αναλαμβάνει.

#20
donmhtsos

in μαυρονταβάς

Συμφωνώ και επαυξάνω!

#21
donmhtsos

in ξεβατσίζω

Άκρως ενδιαφέρον!

#22
donmhtsos

in καρκίνος

@dryhammer. ΤΕΛΕΙΟΝ το μήδι με το ινσέψιο!

#23
dryhammer

in ελληνάδικο

Τί διάολο μετά από 26+ χιλιάδες ορισμούς και τα μισά από τα βασικά λείπουν...

#24
dryhammer

in αλλά;

Τό θυμάμαι στα '70ς από κάποιους φίλους του πατέρα μου και είχα από τότε να το ακούσω...

#26
dryhammer

in σκύλα

η Χάρυβδη της σκύλας

#27
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

in χεσιά

Το χεζουριό το ξέρω ως επιθυμία για χέσιμο.

Ακριβώς Ξη! "Από άβαταρ Μαντόνα κι από κοντά σκέτη μποθρώνα". (το έβαλα παράδειγμα στο μποθρώνα)

#29
Khan

in μαυρονταβάς

Αρχιμήδης!

#30
dryhammer

in φλαπούτσος

flappy dick positions