1. Η πρέζα. Για να βρει τα λεφτά για τη δόση του ο χρήστης αναγκάζεται να σκαρώσει συνηθισμένες ή και απίθανες ιστορίες τις οποίες προσπαθεί να τις πλασάρει σε γνωστούς και αγνώστους.

Πέθανε ο πατέρας μου... έχω την κακομοίρα την μάνα μου στο νοσοκομείο για εγχείρηση... ξέμεινα από βενζίνα... με λήστεψαν δυο πρεζόνια εδώ πιο κάτω... είμαι φίλος / υπάλληλος του γιου σας...

  1. Κάθε ιστορία την οποία αυτός που στην διηγείται την χρησιμοποιεί για να σου αποσπάσει λεφτά ή άλλο όφελος.
  1. Η παραμύθα έχει βασανίσει κόσμο.

  2. Άσε την παραμύθα ρε φίλε !

Εγώ την πρέζα την έχω -χίκ- γραμμένη... (από Marco De Sade, 19/03/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
krepsinis

Και γαμώ τα λήμματα παληκάρι! Είσαι ωραίος!

#2
Hank

Συχνή παραμύθα είναι ότι ανήκει σε οργάνωση για την καταπολέμηση της πρέζας, είναι σε αποτοξίνωση και χρειάζεται λεφτά, για να ενισχύσει την οργάνωση που τον βοήθησε να σταθεί στα πόδια του κτλ.

#3
Επισκέπτης

Χαρακτηριστική ανάμνηση από τον Ελληνικό Στρατό:
Καλοκαίρι, νομός Έβρου, σκηνάκια. Ήλιος ντάλα, με τα βρωμόκρανα στο κεφάλι, καθισμένοι στο έδαφος, λόγω επικείμενης επίσκεψης Μαυροσκούφη Σχη από το ΓΕΣ. Ξαφνικά εμφανίζεται ο Σχης, άπαντες στέκονται σούζα. Ρωτάει με στυλ αγοραίο και ζόρικο: «κάθεστε καλά, είστε εντάξει»; «Μάλιστα» αναφωνούμε όλοι.«Αρχίδια είστε εντάξει» λέει «αφού ξέρω ρε μαλάκες ότι είναι σκληρό το έδαφος».
Με τα πολλά, αρχίζει ένα λογύδριο, το θέμα του οποίου αρχικά ήταν μπερδεμένο: ανέφερε την πίεση που περνάμε στη ζωή μας, τους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων, τις ελπίδες, τις ανησυχίες, κτλ. Ώσπου ξαφνικά, πετάει το ανεπανάληπτο: «στην παραμύθα κανείς δεν κατέληξε έτσι, όλοι από κάπου αλλού ξεκινήσαν, από το μαύρο...».
Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα τη λέξη και στο ακροατήριο δημιουργήθηκε ένα ερωτηματικό: τι είναι η παραμύθα; Τελικώς, όλοι κατάλαβαν, ότι σκοπός της ομιλίας ήταν η πρόληψη και καταστολή του φαινομένου χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Η παραμύθα έλαβε τη θέση που της αξίζει, στο Πάνθεον των αναμνήσεων!

#4
Pirate Jenny

Εντελώς 80s αργκό. :)

«Στα 'λεγα, δε μ' άκουγες και πήγες στα χαμένα
Βρες την παραμύθα σου, μα άσε με εμένα
Αγάπη κι ειλικρίνεια στην έχουν κάνει λιώμα
Και δεν υπάρχουν άνθρωποι στον εικοστό αιώνα.»

~ Νικόλας Άσιμος, «Τα αδιέξοδά σου» (κασέτα!)

#5
Vrastaman

Το να ακούς Νικόλα σε ο,τιδήποτα άλλο απο κασέτα είναι προσβολή στην μνήμη του!

#6
Pirate Jenny

Ετς!

#7
GATZMAN

Καρασπέκ φίλε. Εγραψες!

#8
elias_petropoulos

Πάλι εγώ νομίζω ότι η πρέζα λέγεται και παραμύθα επειδή 'παραμυθιάζει' τον χρήστη. Τον βάζει να ζει σε έναν παράλληλο κόσμο παραμυθένιο. Η πρέζα ως υπόσχεση όμορφων στιγμών.

Νομίζω είναι λάθος το να συγχέεται με το 'άρχισε την παραμύθα' δλδ τα ψέματα

Φιλικά

#9
HODJAS

Συμφωνώ με Ηλία.

#10
Galadriel

Ναι.

#11
Επισκέπτης

Κι εγώ συμφωνώ αλλά δυστυχώς συμβαίνει και το του ορισμού... Θυμάμαι ακόμα κάτι τενεκέδες «λάδι» -σκέτο νερό- που πούλησε στον πατέρα μου, ο γιός ενός φίλου του...

#12
kraftwerkvs

Η πρέζα πράγματι είναι η παραμύθα αλλά τον ορισμό εγώ τον δίνω διαφορετικά, δηλαδή όταν λέμε παραμύθα και μιλάμε για την πρέζα εννοούμε ότι ή ίδια είναι ένα παραμύθιασμα και όχι τα ψέματα που λέει ο χρήστης για να βρεί. Η ηρωίνη είναι ίσως το πιο ελκυστικό ναρκωτικό όταν το κάνεις τις πρώτες φορές, τά ξεχνάς όλα και είσαι και μια χαρά δεν καταλαβαίνεις πότε θα βρεθείς απο την καταπληκτική φάση που βρίσκεσαι στην αρχή, να είσαι ένα ζόμπι σε λίγο καιρό ή σε μερικά χρόνια. Το παραμύθι είναι ότι νομίζεις ότι επιτέλους θα ζήσεις τέλεια κάνοντας πρέζα, ενώ στην πραγματικότητα σύντομα θα πεθάνεις.

Αυτό κατά την γνώμη πολλών χρηστών είναι η παραμύθα.

#13
Khan

Προφάνουσλυ έχεις δίκιο

#14
το Λιοντάρι

Η λέξη «παραμύθι» ή «παραμύθα» πρέπει να εμφανίστηκε εκεί στη δεκαετία τών '30 , διότι ο Τσιφόρος την αναφέρει συχνά στα ευθυμογραφήματά του που έγραψε στα τέλη τού '50 και σε όσα είχαν να κάνουν με παλιούς μάγκες χασικλήδες . Πάντως είχε να κάνει ανέκαθεν με το χασίσι που σε κάνει να ξεχνιέσαι , να ευθυμείς , έστω κι αν όλα σού πάνε χάλια , να αυτο-παραμυθιάζεσαι δηλαδή . Καμμιά σχέση δεν έχει με τούς ζητιάνους στον ηλεκτρικό που λένε τα δικά τους παραμύθια για να πάρουν κάτι. Από αρχές τών '90 άκουσα να λένε τη λέξη και για τα βαριά κι «ευγενή» ναρκωτικά , τις δυο «ασπρούλες» δηλαδή :-)
Τι να κάνουμε , η τεχνολογία προχωράει κι η γλώσσα ακολουθεί κι αυτή την πρόοδο. Μάλιστα κύριοι .