καβλώνας redirects to καυλώνας.

Όποιος υπηρέτησε τη μεγάλη των μαυροσκούφηδων σχολή γνωρίζει.

Πρόκειται για παραφθορά του ονόματος του στρατοπέδου (Κ.Ε.Τ.Θ.). Το πραγματικό όνομα βέβαια του στρατοπέδου δεν είναι «Αυλώνας» αλλά κάτι σε Γεώργιος αν θυμάμαι.
Καθιερώθηκε το Αυλώνας ή Αυλώνα από το όνομα της περιοχής (παραδόξως το χωριό λέγεται Άγιος Θωμάς), αλλά τα φαντάρια (της σειράς μου τουλάχιστο) το μετονόμασαν σε καυλώνα.

Είναι πραγματικά ένα ηδονικό ΣΤΡπεδο. Με τις τεράστιες εκτάσεις του, τα πεδία βολής, τα καύσιμα. Ο δρόμος από τους θαλάμους έως την έξοδο είναι χωρίς υπερβολές 30' (γρήγορο περπάτημα). Ο δρόμος από την είσοδο έως το θάλαμο ήταν 45' (αργός βηματισμός). Σαν να το βλέπω μπροστά μου, μου είχε στοιχίσει απώλεια 12 κιλών σε ένα μήνα. Τι bodyline και μαλακίες.

(Διάλογος στη Χαλκίδα)
- Πού υπηρετείς φιλαράκι;
- Θήβα, εσύ;
- Καυλώνα.

40 μέρες φυλακή και δέκα πειθαρχείο,
γιατί στον τοίχο έγραψα πουτάνα Αυλώνα αντίο
(λίγες μέρες μετά)
και ήρθα στο Δορίσκο ο μαλάκας.

Κ.Ε.Τ.Θ-Καυλώνας (από Stravon, 10/09/09)Μαυροσκούφη ΠΡΟΣΕΧΕ!!! (από Stravon, 10/09/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
patsis

«Μαυροσκούφη ΠΡΟΣΕΧΕ» ε;

Ανατρίχιασα ρε φίλε, δεν περίμενα ότι θα θυμόμουν αυτήν την πινακίδα... Αν και, σαν στρατιωτική εγκατάσταση, περιβάλλεται από νόμους περί απορρήτου, έχω ακούσει κάτι για 8.500 στρέμματα (ναι, ναι, οκτώμισι τετραγωνικά χιλιόμετρα στρατόπεδο).

#2
Stravon

Ξεχνιούνται αυτά; 35' πορεία στον ίδιο μονότονο δρόμο με εκείνα τα ροζ λελουδικά δεξιά και αριστερά.

#3
patsis

Θα σου ρίξω κόκκινη κάρτα ρε σειρά. Η πύλη στην πρώτη φωτογραφία είναι από κέντρο εκπαίδευσης πεζικού στην Ξάνθη. Δεν μας τα λες καλά...

#4
Stravon

ψιλά γράμματα φιλαράκι. Που να βρεις στον γκουγκλή τη σωστή φώτο. Στα χρόνια δε τα δικά μου δεν είχαμε κινητά για φωτογραφίσεις. Μην μεγεθύνεις τη φωτό. (Πλάκα πλάκα, δίκιο έχεις)

#5
Stravon

Αλλά και εσύ ρε αδερφέ κατευθείαν κόκκινη; Ρίξε καμιά παρατήρηση πρώτα!!!