Παλαιός όρος της πιάτσας για το χασίσι, που χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως.

Παρόλο που η σοκολάτα, προερχόμενη από την επεξεργασία του κακάο, έχει και αυτή εθιστικές ιδιότητες, το χασίς αποκαλείται έτσι λόγω της συσκευασίας του, έπειτα από πρεσάρισμα, σε πλάκες που ομοιάζουν σε σχήμα, υφή και χρώμα το σοκολατικό.

Περιεκτικότερο της φούντας σε ενεργή ουσία αλλά λιγότερο δυνατό σε σχέση με το λαδάκι, η σοκολάτα έχει το πλεονέκτημα της εύκολης μεταφοράς και χρήσης.

Άγνωστο δε είναι αν η καθαρότητα της μετριέται σε ποσοστό επί τις εκατό, όπως και η μαύρη σοκολάτα.

  1. - Μάγκα μου, χτες έπαιξε μια σοκολάτα μαροκινή στου Τζίμη, μπίρ αλλάχ! Καήκαν τα χείλια μας από τις καυτές, τόσο γλυκιά ήταν!
    - Σε χαίρομαι ψηλέ, εμείς πια δεν έχουμε άκρες και κυκλοφορούν πια μόνο πρεζοφούντες για τους χλεχλέδες… Μια στις τόσες, ξεψειρίζουμε κάτι φούντες καλαματιανές… κατάντια…

  2. - Μαμά, μαμά, θα με δώσετε και μένα λίγη σοκολάτα από αυτή που τρώγατε χθες με τον μπαμπά και γελούσατε όλη την ώρα;

βλ. και σοκολάτα από το Μαρόκο

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

πάνε αυτά τα καλά τα χρόνια...

#2
Galadriel

Μπα μπααα ο μπούμπης ανεβάζει ακόμα ορισμούς;;;
:-P

#3
Vrastaman

Να πίνει η μάνα και στο παιδί να μην δίνει

#4
GATZMAN

Ξυπνάει ο άλλος του εαυτός

#5
Vrastaman

Υπάρχει και άσπρη σοκολάτα; Μπουκιά και φέρετρο!

#6
GATZMAN

!!!!

#7
BuBis

χαιχούι!

Βασικά χθές με πιάσαν τα μεράκια μου και μετά από συζήτηση με ένα φίλο που ήρθε από τα παλιά βαλθήκαμε να μιλάμε για τα νιάτα μας...

Ο μόνος λόγος mes που ανέβασα αυτό το λήμμα είναι πρώτον ότι δεν υπήρχε αλλά χρησιμοποιείται αρκετά ακόμη, και δεύτερον, σαν άσκηση στην σλανγκοτεχνική...

Δηλαδή, κάπως έτσι θα ήθελα εγώ τουλάχιστον τα λήμματα και ορισμούς, λιτά και απέριτα, με κανά δυό μήδια και από κάτω φυσικά να υπάρχει μιά ανταλλαγή σχολίων που να βοηθά στην κατανόηση της χρήσης του ορισμού. Επίσης με στοιχεία που θα έδιναν στον αναγνώστη ένα δρόμο να ψάξει περισσότερο το θέμα, αλλού, από κάποιους ποιό ειδικούς. Εγώ δεν είμαι τέτοιος.

Είμαι της αρχής there is no authority but yourself αλλά και του ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα.

Μουάτς!

#8
electron

Ενα έχω να πω. Μετα από δέκα χρόνια κατάλαβα τι είχε το κέϊκ που έφτιαχνε ο βραζιλιάνος συγκάτοικος μου!!! Είχε σοκολάτα. Και μου 'λεγε, έχει σοκολάτα. Και του 'λεγα, βάζε παραπάνω, γιατί από το χρώμα, δεν του φαίνεται!!! Σας το ορκίζομαι!!!

#9
BuBis

καλό!!

#10
electron

εν καιρώ (όπου και αν κολλάνε με λήμματα) θα σας λέω ιστορίες από αυτόν τον απίστευτο τύπο!!!

#11
Galadriel

@ ελέκτρον: Καλό το κέικ;
@ μπούμπης: εγώ, ίσα ίσα, ήμουν από την αρχή αντίθετη στις δηλώσεις σου περί του αντιθέτου και αντιτιθέμην υποστηρίζοντας την αντίθετη άποψη, αν με λαμβάνjεις.

#12
BuBis

5 στα 5, που λέγαμε και στα αμπάρια...

#13
electron

@ mess μούρλια.
αποφάσισα να γράφω λάθος τα νικ, οπότε αν στραβώνει κάποιος με κάποιο σχόλιο, να έχω την πισινή, ότι δεν ήταν για αυτόν!!!