Οι Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Σολωμού 3 Κορυδαλλός, Τ.Κ 18110, τηλ. Διεύθυνσης 4957136, τηλ. Γραμματείας 4950339, fax 4964503. Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται.

Το εξωτικό προάστιο του Δήμου Κορυδαλλού, έχει ονομαστεί προφανώς έτσι εκ του ομωνύμου πτηνού, είναι όμως γνωστό ανά την υφήλιο για τις Φυλακές του: Δικαστική Φυλακή για τους άνδρες + Κλειστή Φυλακή Γυναικών.

Όταν ακούσεις κάποιον να λέει «Κορυδαλλός», στάνταρ 7 στις 10 φορές αναφέρεται στη γνωστή Φυλάκα, κατά σχήμα συνεκδοχής. Αν θεωρήσουμε αυτό το σχήμα λόγου ως ένα πρώτο σλανγκικό επίπεδο, τότε με τη χρήση της λέξης «πουλί» περνάμε σε ένα δεύτερο επίπεδο, που προϋποθέτει την εξοικείωση με το πρώτο. Δεν στέκει δλδ να αρχίσεις με τη μία να λες τις Φυλακές «πουλί», χωρίς πρώτα να έχεις χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές την έκφραση «στον Κορυδαλλό», «στον εξωτικό Κορυδαλλό», «στην εξοχή του Κορυδαλλού», «στο φρέσκο του Κορυδαλλού» κ.ο.κ.

Κανονικά θα έπρεπε να γράφεται και με κεφαλαίο: το Πουλί. Είναι όμως φρέσκια η σλανγκιά και ωσεκτουτού άγνωστη προς το παρόν στον γραπτό λόγο. Οπότε παραμένει το αρχικό μικρό μέχρι νεωτέρας διαταγής. Φιλάκια.

  1. — Που χάθηκε ο Μπαμπίνος;
    — Δεν τα 'μαθες; Μπούκαρε σ' ένα βενζινάδικο, τον τσάκωσαν και τώρα κάνει διακοπές διαρκείας στο πουλί.

  2. Τον είχαν στην Κέρκυρα κι έβαλε λυτούς και δεμένους να τον φέρουν εδώ Αθήνα, στο πουλί, να 'ρχεται η γυναίκα να τονε βλέπει καμιά φορά.

  3. Με τις μαλακίες που κάνεις σε βλέπω με εισιτηριάκι πρώτη θέση για το πουλί. Στ' αρχίδια σου, συνέχισε, κι εγώ θα 'ρχομαι να σου φέρνω τσιγάρα. Μαλάκα, ε μαλάκα.

Για την απόλυτη εκτέλεση βλ. το Pink Flamingos του John Waters (από Vrastaman, 29/10/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
HODJAS

Alouette, gentille Alouette Alouette, je te plumerai Je te plumerai la tête (Je te plumerai la tête) Et la tête (Et la tête) Alouette (Alouette) O-o-o-oh κλπ.

Alouette=κορυδαλλός...

#2
Galadriel

Φιλάκια; Πάει ετούτος, πέρασε στις σκιές, δίπλα μας...

#3
poniroskylo

- Πού μένεις, κοπελιά;
- Πειραιά
- Μέσα;
- Εεεε, Κορυδαλλό ...
- Μέσα;

Μπανάλ και εύκολο. Αποφύγετέ το.

#4
Επισκέπτης

Α ρε πονηρέ τι με θύμισες. Στην άσωτη περίοδο της νιότης μου είχα γνωρίσει ξανθό λαμπραντόρ που αν και έκανε καραμπάμ η εξ Ανατολικού Μπλόκου προέλευσή της, επέμενε και έσχιζε τα ιμάτια της οτι είναι από Θεσσαλονίκη.

- Κι από που Θεσσαλονίκη αν επιτρέπεται;
(παύση ολίγων δευτερολέπτων)
- [I]Εγνατία.
- Εγνατία που;[/I]
(παύση άλλων ολίγων δευτερολέπτων)
- Καμάρα.
- [I]Ακριβώς Καμάρα;
- Ναι σου λέω..[/I]

Και τότε πείστηκα κι εγώ ο άσχετος από Βορρά πως η κοπέλα με φίδιαζε κανονικά.

Γενικά όταν ακούσεις κάποιον εδώ στο Νότο να σου λέει οτι είναι από Μακεδονία - Ήπειρο (ωλ τάιμ κλάσικ το Γιάννενο), παίζει άσχημα να είναι αλλοδαπίτας και να προσπαθεί να το κρύψει, συνήθως αλβανός. Διότι οι μόνοι βορειοελλαδίτες που έρχονται en masse στα μέρη μας είναι μπάτσοι, στρατιωτικοί και λοιποί ένστολοι.

#5
poniroskylo

#6
Galadriel

Εγώ πάντως που είμαι χαμουτζού δεν ήξερα ότι η Εγνατία και η Καμάρα έχουν σχέση... Τον acg (που είναι στον Νότο) και το poniroskylo (που είναι κάπου) τους πιστεύουμε ότι είναι Σαλονικιοί; Μη χεστούμε στο μοντουλέικο...

#7
patsis

@johnblack: Ωραίος ορισμός!

@poniroskylo: Να που μου ξύνεται το κωλαράκι (sic) να σχολιάσω αλλά δεν μπορώ να διαβάσω τον ορισμό για τους ερωτικούς μετανάστες: τα φίλτρα του σέρβερ στη δουλειά βγάζουν το μήνυμα «The Requested web page is categorized as XXX-Sexual Content.»! Σε κάθε περίπτωση, δημοσιογραφικές μου πληροφορίες λένε ότι το λ το βαρύ έχει έναν θετικό αντίκτυπο σε μερικές γυναίκες (τις καλύτερες, απ’ όσο ξέρω). Κρίμα που έβλεπα πολλή (αθηναϊκή) τηλεόραση μικρός και μού χαλασε την προφορά!

@Mes: Η κοπέλα ενός Αθηναίου φοιτητή, όταν τον επισκέφτηκε στην Θεσσαλονίκη, είχε πει το κορυφαίο για την Ροτόντα: «Τι είναι αυτό; Club;»