Το φιλέτο είναι οτιδήποτε ζωικό προς βρώσιν απαλλαγμένο από (ή από την ανατομία του μη περιέχον) ίνες, κόκκαλα, πέτσες, λίπη κλπ, είναι μαλακό, ευμαγείρευτο, υγιεινό, ακριβό, εύγευστο και πασπαρτού: μπορεί να γίνει από διαιτητικό πιάτο μέχρι έξτρα γκουρμέ δεγκζερωτί.
Ωσεκτουτού, φιλέτο εις την μεταφορικήν σλανγκικήν είναι οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως καλή επένδυση, καλό κομμάτι, κελεπούρι, περιζήτητο, δυσεύρετο, ευκαιρία, και ταλιμπάν.
Η έκφραση χρησιμοποιείται κυρίως για οικοπεδοποιήσιμη γη (και μάλιστα πρόκειται για καθιερωμένη ζαργκόν των αγγελιών), αλλά και γενικότερα.
(από αγγελία)
«αγορά 4.000τμ αγροτεμάχιο ανάμεσα σε δύο δρόμους 600.000€ 11.000τμ φιλέτο τετραγωνισμένο 1.000.000€ 3.300τμ πρώτο στο δρόμο διαμπερές 1.500.000€. Κομμάτια μεγάλης προβολής ευκαιρίες για κάθε χρήση εμπορική, κάθε μορφής. Σίγουρη επένδυση με μεγάλη απόδοση για έξυπνους επενδυτές»\(από φορουμαγγελία)
- Μηλαμε για ΦΙΛΕΤΟ, οχι ευκερια. ΤΗΛ επικινονειας;Και μην μου πης πως αργησα ,γιατη θα τρελαθω.
- Μόνο φιλέτο; εδω μιλάμε για νουά παρθένο ζουμερό! Ομως μέχρι να μου απαντήσεις έμαθα πως βρέθηκε νερό κοντά στο αγροτεμάχιο που θέλεις, οποτε οπως καταλαβαίνεις ανεβαίνει η αξία του. Επίσης έμαθα πως σε 200-300 χρόνια θα γίνει και σταθμός του Μετρό, οπότε παίρνεις τον αφρό όπως καταλαβαίνεις! Εγώ τελος πάντως θα στο δώσω σε καλή τιμή. Στείλε μου 2-3.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα, χαρτιά, χαρτόσημα, καταλαβαίνεις. μην ανησυχείς, το αγροτεμάχιο θα το πάρεις εσύ, με το κλειδί στο χέρι. Τυχεράκια!
- Σευχαριστω δεν εχω λογια.Παντως δεν με πηραζει να περιμενω 200-300 χρονια,ο καιρος περνα χωρις να το καταλαβουμε.Της λεπτομεριες απο κοντα.Ακομα δεν μπορω να το πιστεψω. ΜΠΡΑΒΟΜΟΥ.
12 comments
johnblack
Το 'χει ο Μπάμπης και μάλιστα με το ίδιο παράδειγμα (ξέρω, you don't give a fuck).
iron
πού;
και: το ότι άι ντοντ γκιβ ε φακ, πώς το εννοείς;
jesus
έτσι ίσως:Ρ
johnblack
Μπάμπης, σελ. 1882. φιλέτο (το).... 2. (μτφ.) το εκλεκτότερο μέρος από κάτι: τα φιλέτα γης σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης είναι πανάκριβα.
Αναφέρομαι στο σχόλιο σου εδώ: [I]τρίτον είμαι οπαδός της θεωρίας ότι η κακογαμία φαίνεται στη μούρη
τέταρτον σε όποιον αρέσει[/I]
Khan
Μπράβο ρε Ιησού, και τό 'ψαχνα το βιντεάκι για να το δείξω σ' ένα φίλο που ήθελε να αρχίσει ψυχοθεραπεία, ενώ άλλη θα ήταν η λύση για τα προβλήματά του.
iron
τζόνι μου λυπάμαι, αλλά ο δικός μου ο μπάμπης στην σελ. 1882 έχει πρώτο λήμμα το «υστέρα»... και το «φιλέτο» το έχει στην 1906, όλ' αυτά στην έκδοση του 1998 -δεν έκανα τον κόπο να το ξαναματαγοράσω. Και στο φιλέτο αυτό δεν λέει τίποτα τέτοιο.
όσο για το περί φακ, απαιτώ κι άλλη εξήγηση, έλα, μην ντρέπεσαι.
Khan
Happy 800 λήμματα Άιρον!
Να τα χιλιάσεις και να σε χαίρεται το έτερον ήμινικ !
Vrastaman
Η Iron πολύ απλά...
[img]http://www.wineanorak.com/blog/uploaded_images/gamay-759644.jpg[/img]
Jonas
...και...
[img]http://prollyisnotprobably.com/2010/04/19/dernyclothing-PINP-thumb.jpg[/img]
Vrastaman
It the end of the world as we know it, τo spread άγγιξε τις 1030 μβ, όλοι στο γραφείο κλαίνε - εκτός από μένα που διαβάζω σλανγκρρρ
Jonas
«We'll Always Have Paris...»
iron
χαχαχα παίδες, μερσί μποκού καλέ! ούτε που το είχα πάρει χαμπάρι! (καλά βράστα, είσαι και πολύ αρχιμήδης εν το συζητώ!)