Όταν την ακούει κανείς μετά από χρήση ευφορικών μέσων (αλκοόλ, φάρμακα, ναρκωτικές ουσίες και χημικά πτητικά υγρά). Χαρακτηρίζεται από χαλαρότητα, καλή διάθεση και βλακώδες χαμόγελο ή ακατάσχετο γέλιο, ζαλάδα και μειωμένες αναστολές.

Γενικότερα δημιουργείται στο υποκείμενο μια τάση για αποφυγή της πραγματικότητας και αδιαφορία για τις κοινωνικές επιταγές.

Όπως θα έλεγε κι ο Σιγμούνδος τείνει να εξωτερικευτεί το υποσυνείδητό μας παραμερίζοντας το εγώ. Για το υπερεγώ δεν το συζητάμε καθόλου, είναι το πρώτο θύμα της κραιπάλης.

- Θα πιούμε άλλο ένα υποβρύχιο;
- Όχι. Έχω κάνει καλό κεφάλι ρε νεροχύτη και δεν θέλω να το χαλάσω, να πέσω.

(από perkins, 07/06/10)(από perkins, 07/06/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
το Λιοντάρι

Βλ. και : στρώνω κεφάλα (ρούφηξα το τρομπόνι κι έστρωσα κεφάλα) (τρομπόνι=πολύ χοντρό τσιγαρλίκι), φτιάχνω κεφάλι, και άλλα τέτοια σχετικά.

#2
iron

λιοντάρι, δες το καρότο και αν νομίζεις ότι το τρομπόνι είναι κάτι διαφορετικό, χώσε ένα λήμμα «τρομπόνι».

Ειδεμή, χώσε απλώς σχόλιο στο καρότο (ό,τι έβαλες και εδώ δηλαδής)

#3
το Λιοντάρι

@ironick

Τι έπαθες τώρα εσύ και στριτζώθηκες μ' εμένα;
Σε τι και πού σε χάλασα;
Και πώς να ξέρω εγώ ότι κάπου εδώ μέσα υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το «τρομπόνι» που όμως οι νεαροί ή οι νέοι το λένε «καρότο»;
Στο κάτω-κάτω δεν κάπνισα και ποτέ μου χόρτο, μόνο μια φορά στο Παρίσι όταν ήμουν φοιτητής κι είχα για κολλητό μου ένα αμερικανόπουλο ονόματι Κρις, εξαίρετο παιδί αλλά το κάπνιζε μετά μανίας, ο οποίος επέμενε τότε να το δοκιμάσω. Το τίποτα απολύτως μού έκανε το χόρτο κι έκτοτε δεν ξανα-ασχολήθηκα μαζί του. Πλην όμως δεν ήμουν μήτε είμαι τής σχολής καλογραιών και έμαθα από μικρός τη σχετική γλώσσα και τα ρέστα. Και τελικά ξέρεις κάτι; Μ' αρέσει πιο πολύ εκείνο το παλιό που έλεγαν οι παλιοί, το «τρομπόνι» δηλαδή. Όπως και να το κάνουμε δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση κι εικόνα η λέξη αυτή παρά το... «καρότο» που παραπέμπει μάλλον στον Μπαγκς Μπάνυ.

Άλλες εποχές άλλες μελωδίες «ειρωνικό» άτομο εσύ :-)

#4
iron

λιοντάρι, δεν ήμουν καθόλου ειρωνική, το εννοούσα σοβαρά να βάλεις λήμμα.

#5
perkins

#6
perkins

το «στρώνω κεφάλι» ταιριάζει ταμάμ στο πρώτο μήδι ετσι όπως στρωνει τον πηλό το πουστρόνι

#7
Stravon

Στο «τρομπόνι» συμφωνώ, χρίζει λημματοδότησης. Το στρώνω κεφάλι μπορεί να πάει και στην περίπτωση περιστασιακής στραβοψωλίασηςόπου κάτι ενοχλεί κάτω από το τζιν.