Έκφραση που λέγεται για πτώση κατά μήκος σκαλοπατιών, κυρίως όταν είμαστε στο κατέβασμα.

Συμβαίνει συνήθως από παραπάτημα λόγω βιασύνης, από γλίστρημα, από μπουρδούκλωμα σε αναδιπλωμένο χαλάκι ή ακόμα και λόγω ελαττωματικού σκαλοπατιού.

Ο πιο ήπιος τρόπος να «μετρήσεις» τις σκάλες είναι όταν αυτές είναι πλατιές και ξύλινες ή και έχουν καλά στερεωμένο παχύ χαλί. Ιδιαίτερα επώδυνες είναι οι μαρμάρινες και οι μεταλλικές σκάλες υπηρεσίας (αυτές οι πολύ στριφογυριστές), στις οποίες, στο τελείωμα του «μετρήματος», λόγω του σχεδιασμού τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις δεθεί κόμπος.

Τέλος σχετικά ήπιες είναι και οι σκάλες των πολυκατοικιών που, αν και συνήθως μαρμάρινες, έχεις δυνατότητα να σταματήσεις στο πλατύσκαλο, ενώ αν και χαρκορίλα, στην πτώση από φορητή αλουμινένια σκάλα εργασίας, δεν χρησιμοποιείται τόσο η παρούσα έκφραση.

(αληθινός διάλογος)
- Ρε φίλε! Τι μελανιές είν' αυτές;!
- Φαίνονται;
- Αν φαίνονται; είσαι μπλε σαν στρουμφάκι! Τι έγινε;
- Ε, να, χτύπησε το τηλέφωνο και βγήκα απ' το μπάνιο γυμνός και με τις σαπουνάδες, φόρεσα τις σαγιονάρες, και όπως κατέβαινα τις μαρμάρινες σκάλες τις μέτρησα κανονικά!
- Και;
- Τι και;
- Ποιος ήταν στο τηλέφωνο;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
PUNKELISD

Γιατί το «ποίο» στην αρχή της 3ης παραγράφου δε μου κάθεται καλά;

#2
vikar

Παράδειγμα γαμεί!...

#3
salina

Στότατος

Παίζει και το «τα μέτρησα με τα δόντια» που ακούγεται πολύ επώδυνο (όσο και η σκάλα υπηρεσίας)
Συμβαίνει όταν γλιστράς στο ανέβασμα, πέφτεις με τα μούτρα και σε παίρνει η κατηφόρα

#4
PUNKELISD

Τα μέτρησα με τα δόντια;! Γουάου!

#5
salina

Επίσης, το «έπεσα απ’ την σκάλα» είναι χαρακτηριστική ατάκα κακοποιημένης γυναίκας, καθώς τόσες μελανιές σε τόσο διαφορετικά σημεία μπορείς να αποκτήσεις μόνο από σκάλα ή από τρυφερό σύζυγο. Αλλά ας μην το βαρύνουμε πρωινιάτικο

#6
iron

το ξέρεις ή το υποθέτεις;

(για να το ελαφρύνω, άμα η γυναίκα είναι ένα ζώον και μισό σαν και μένα που χτυπιέμαι σε κάθε γωνία, κάσα, πόμολο κλπ, δείχνει κακοποιημένη αλλά δεν είναι. Επίσης μπορεί να βγεις και με σημάδια από κανα τρελό σεχ ξερωγω. Το λέω γιατί, ευτυχώς, κάθε μελανιασμένη γυναίκα δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι κακοποιημένη. Ναι, ξέρω, η κακοποίηση δεν έχει απλώς απλές μελανιές)

#7
iron

α και μια φίλη μου, χειρότερη από μένα, βγαίνοντας από το αυτοκίνητό της,μάγκωσε πολύ άσχημα το κεφάλι της κλείνοντας την πόρτα... ω ναι!!! έπρεπε να δεις πώς έδειχνε μετά!

#8
salina

Ακριβώς αυτό εννοώ. Δεν τολμάς να πέσεις από σκάλα, θα του βγεί το όνομα :-)

Όσο για το σεχ, αν δεν μιλάμε για πολύ εξτρίμ καταστάσεις τύπου λέξη ασφαλείας, δεν νομίζω ότι είναι παρεξηγήσιμα (τα σημάδια), αλλά πάλι δεν ξέρω, ίσως έχεις εσύ δίκιο.

Την φίλη σου δεν θέλω να την φανταστώ, πόνεσε και μόνο που το διάβασα. Πως τα κατάφερε;

#9
salina

...αναρωτιέμαι κι εγώ ενώ οχτώ στις δέκα φορές πιάνω με την πόρτα τα μαλλιά μου, τώρα κατάλαβα και πόνεσε διπλά

#10
iron

αν θυμάμαι καλά, μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητο και ετοιμαζόταν να κλείσει την πόρτα, αλλά τελ. στιγμή έσκυψε μέσα να τσεκάρει κάτι, και φευ! ο μισός της εαυτός που ήταν προγραμματισμένος από κεκτημένη να κλείσει την πόρτα, ε, την έκλεισε.

#11
salina

αουτς!