Προσωνύμιο του τέως βασιλέα Κωνσταντίνου (του 2ου). Αφότου εξέπεσε του αξιώματός του, μέγας ντόρος δημιουργήθηκε για το πώς θα αποκαλείται, καθότι επισήμως δεν έφερε κάποιο επώνυμο. Άκρη δεν βγήκε (με την Ελλάδα) κι έτσι, για να μπορεί να ταξιδεύει, χρησιμοποιεί κάποια Δανέζικα διπλωματικά έγγραφα (μιας κι η οικογένεια του έχει ρίζες εκεί), που όμως τον αναφέρουν ως Constantino de Grecia (ισπανικά). Από την στιγμή που έγινε γνωστό αυτό στα ελληνικά μίντια, δεν ήθελε και πολύ να του το κοτσάρουν, δίπλα στα επίσης γλαφυρά Κοκός, Τέως, Εξαδάκτυλος.

Κατά τα άλλα, ο κ. Ντεγκρέτσια επιθυμεί διακαώς η παράδοση του Τατοΐου να γίνει επίσημα και με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων.
(από εδώ))

(από Khan, 25/03/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
allivegp

Νομίζω ο Οίκος είχε πάρει και το επώνυμο Χριστιανός.

#2
GATZMAN

Νομίζω πως κρατάνε από τη δυναστεία των Κρίστιανσεν (Χριστιανών) της Δανίας. Λέγεται εδώ πως η δυναστεία αυτή προέρχεται από τον γιο του Κωνσταντίνου Παλαιόλογου, Ιωάννη Παλαιολόγο που μετονομάσθη Χριστιανός προκειμένου να σωθεί από τους Τούρκους.

#4
GATZMAN

Και για τον κοκορέτσια παίζει και το γλύξμπουργκερ
Αυτά από την ένδοξη Ντελαγκράτσιατης Σύρου

#5
Nakas

Αν δεν κάνω λάθος ο τίτλος των Παλαιολόγων πωλήθηκε από έναν από τους απογόνους στο βασιλέα της Γαλλίας. Οι πρόγονοι του Ντεγκρέτσια ήταν πιθανότατα έμποροι ρέγγας.