Ρητορική ερώτηση διαμαρτυρίας που στηλιτεύει μια αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος του ερωτώντος και απαιτεί μια λογική εξήγηση για τη διακριτική μεταχείριση που αυτός υφίσταται. Ο τρόπος που διατυπώνεται η ερώτηση φέρνει το συνομιλητή σε δύσκολη θέση, εφόσον η μόνη δυνατή απάντηση είναι όχι, κι εσύ από μουνί βγήκες, άρα είμαστε ίσοι ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, οπότε πρέπει περαιτέρω να βρεθεί μια πειστική δικαιολογία για τη συγκεκριμένη μεταχείριση, ή να αρθεί η δυσμενής διάκριση.

- (Πάφα πούφα πάφα πούφα…)
- Τι κάνετε εσείς εδώ; - Το ηλιοβασίλεμα βλέπουμε, τι θες να κάνουμε; - Και γιατί δε λέτε κουβέντα ρε ότι παίζει ο μπάφος; Εμείς από κώλο βγήκαμε δηλαδής; - Έλα, κάτσε στη σειρά σου και κόφ’ τις γκρίνιες.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#2
malakia

πως λέμε; στο πηγάδι κατούρησα;

#3
knasos

Μεγάλη έκφραση, μεγάλο λήμμα, μεγάλος ορισμός, μεγάλο σχόλιο, ένα γάλο ποοολύ μεγάααααααλο, ποοολύ μεγάαααααλο.

#4
joe909

Νομίζω Χαν ότι είναι ένα πράγμα η ενδεχομένη προ της συλλήψεως περιπλάνηση του σπερματοζωαρίου μες από κώλους και αρχιδοπαλαίστρες, και κάτι τελείως διαφορετικό ο δια του κώλου τοκετός, ο οποίος σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις θα δώσει κουράδες και όχι παιδιά, ούτε καν κωλόπαιδα.

#5
joe909

...ο οποίος εκ του κώλου τοκετός απαντάται σε ένα και μόνο είδος του ζωικού βασιλείου, τις κότες -βλ. όταν εξαίρουμε τη φρεσκάδα του αβγού: «από τον κώλο της κότας». Και τις συμπαραδηλώσεις του αυγού στον κώλο που επισημαίνονται από τον βάσανο στο εκεί σχόλιό του, και ίσως χρήζουν πλέον εκτεταμένης επεξεργασίας.

#6
Khan

#7
Vrastaman

I dare to horse, η καλύτερη ανάρτηση του Τζόε!

#8
joe909

Μερσί!

#9
gizaha

Λέγεται και «πως είναι έτσι αυτός, σαν να βγήκε από κώλο είναι».