Πρόκειται για τον υποτιθέμενο χαιρετισμό μεταξύ αλεπούδων, κουναβιώνε και λοιπών γουνοφόρων ζουδίων πριν ξεμυτίσουν από την φωλιά τους: αν μας τσακώσουν αδέλφια το χάσαμε το τομάρι μας, ραντεβού στα γουναράδικα!

Αγαπημένη έκφραση του Άρη Βελουχιώτη, την ξεστόμιζε πριν εκδράμει σε παράτολμη αποστολή με το κονσερβοκούτι ανά χείρας. Ο Άρης τελικά κατέληξε στα γουναράδικα, δοσμένος στεγνά από τα συντρόφια του.

- Οι σκατομπατσοι τολμησαν να βγαλουν και ανακοινωση με την οποία μας ενημερωνουν πως θα εξεταστεί το … ενδεχομενο να ευθύνονται αστυνομικοί για τον τραυματισμό του ανθρωπου! Όχι ρε συγχρονοι ταγματασφαλιτες! Αφηστε το… Μη το ψαξετε καθολου. Μονος του πήγε και έπεσε πάνω στο αναποδο γκλοπ του μπατσου ή στη φυσουνιερα του. Αφηστε το… Γνωστο μαγειρεμα. Αλλα να εχετε στο νου σας πως και οι μολοτοφ χανουν το δρομο τους. Ραντεβού στα γουναράδικα που θα σας πάρουμε τα δικά σας τομάρια. (εδώ)

- Στην αρχή μας απειλούσαν με κρεμάλες, στη συνέχεια είπαν να πάρουν τα κονσερβοκούτια και ακούγοντας τον ύμνο του ΔΣΕ ψάχνουν τον τέταρτο γύρο. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις πόσο μικροπολιτικά και ελαφρά στήνετε, κυρίως διαδικτυακά ένα εμφυλιακό σκηνικό. Με πόση ευκολία όλοι αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες κάνουν λόγο «για ραντεβού στα γουναράδικα» και για την εκδίκηση του Μελιγαλά. (εκεί)

- Σήμερα, στην περίοδο της τριπλής κατοχής (Ecofin, ΕΚΤ, ΔΝΤ), κάποιοι σίγουρα θα αντισταθούμε (δίνοντας ραντεβού στα γουναράδικα). Παράλληλα, θα εμφανιστούν οι αντίστοιχοι «δoσίλογοι» (συνδικαλιστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά.). Η ελπίδα μας είναι πως σε αυτή την Αντίσταση, δεν θα χάσουμε πάλι, ούτε οι «προσκυνημένοι» θα επικρατήσουν ξανά.
(παραπέρα)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
HODJAS

Σωστός! Βλ. και εδώ. Όπου γουναράδικα, ενίοτε τα έλεγαν και ταμπάκικα (<tabakhane = βυρσοδεψείο).

#2
Vrastaman

Σπεκς, Χότζα'μ!

#3
GATZMAN

Ωραίος! Θα το ανέβαζα στο Δ.Π. Με πρόλαβες

#4
Vrastaman

Θα μπορούσε να παίξει και ως ραντεβού στα γουρουνάδικα;

#5
GATZMAN

Ως γουρούνια μπορούμε άραγε, να θεωρήσουμε και τους γουρλήδες Γερμάνούς (ούνους);

#6
iron

πολύ καλό βράσταμ!

#7
allivegp

Τελικά, ο Άρης εξελίσσεται σε μέγα σλάνγκαρχο: γουναράδικα, ταμπάκικα, μαλαπέρδα (βλέπε σχόλιο στο λ. κλάρα), εσείς κακό χερόβολο κι εμείς κακό δεμάτι, αποτελούν λίγα μόνο από τα σλάνγκικα του καπετάν-Μιζέρια που έχουν αναφερθεί στο σάη.

#8
aias.ath

Πολλὲς πιένες τὰ γουναράδικα σήμερα.
Καλῶς, βεβαίως, διότι ἔτσι ἐμαθα καὶ τὴν προέλευσι τῆς Ἀρείου ἐκφράσεως.

#9
σφυρίζων

Η «ΑΥΓΗ» αντιγράφει verbatim τον ορισμό μου: > Πρόκειται για τον υποτιθέμενο χαιρετισμό μεταξύ αλεπούδων, κουναβιών και λοιπών γουνοφόρων ζουδίων πριν ξεμυτίσουν από την φωλιά τους: αν μας τσακώσουν αδέλφια το χάσαμε το τομάρι μας, ραντεβού στα γουναράδικα! Κάπως έτσι αποχαιρετούσε καθημερινά τους συντρόφους του κι ο Άρης Βελουχιώτης.

avgi.gr (εδώ)

Αφιερούται με αγάπη σε Χότζα, Χαλικού et al. ;-)

#10
Khan

και μάλιστα εγκαλείται ο Πρετεντέρης βάσει του πονήματός σου!

#11
σφυρίζων

#12
Khan

Βλ. και τις σχετικές αναρτήσεις του Σαραντάκου εδώ και εδώ και της Λεξιλογίας.

#13
Khan

Το ραντεβού στα ανταλλακτάδικα είναι το νέο ραντεβού στα γουναράδικα. (Από το Φέισμπουκ).

#14
σφυρίζων

Με αφορμή το Αριστερόνιο