Υπάρχουν τουλάστιχον δυο μεγάλες κατηγορίες φλορέτας:

1. Το περασμένο Σάββατο στον ηλιόλουστο Καραβά, έκανε την εμφάνιση του ένα θρυλικό μοτοποδήλατο που στις περασμένες δεκαετίες είχε γράψει ιστορία και είχε κάψει καρδιές. Μετά την μεταπολεμική εποχή της Ελλάδος, το βασικό μηχανοκίνητο μέσο μεταφοράς ήταν, η αξέχαστη σε όλους, «Φλορέτα». Οι νέοι της εποχής εκείνης επιθυμούσαν διακαώς και έκαναν τα αδύνατα δυνατά, ώστε να αποκτήσουν ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα. Ένα τέτοιο μοτοποδήλατο ήταν μεταφορικό μέσο, εργαλείο δουλείας και αντικείμενο διασκέδασης. Ανεβαίνοντας πάνω στην σέλα, ταυτόχρονα απολάμβαναν και μεγαλύτερης εκτίμησης στα μάτια του γυναικείου φίλου. Το θρυλικό αυτό μέσο, άρχισε να χάνει την αίγλη του, μετά από 30 περίπου χρόνια, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα σε μεγαλύτερο βαθμό.

2.
- Την ΦΛΟΡΕΤΑ αξίζει να την επαναφέρεις όσο δυνατό στην αρχικη μορφή - τούμπανο η φλορετα ολα τα λεφτα λεμε!!! - Α ρε φλορέτα αθάνατη...Γερμανικά πράματα για μια ζωή.

  1. - Τζους μωρή φλορέτα, που να ζητάς ψωλή και να μη βρίσκεις ούτε δάχτυλο!

Το πραπρά (από σφυρίζων, 13/02/13)Το πριπρί (από σφυρίζων, 13/02/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
σφυρίζων

Βλ. και βέσπα.

#2
perketis

δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το εξ ίσου «σκυλί» το θρυλικό Ζούνταπ επίσης το Γιάβα καθώς επίσης και Μπετα της Τζιλερα νομίζω, και βεβαία και κάποιες ατάκες τις εποχής: πάρε γιαβα, τα μαλια σου τράβα, πάρε μπετα τα λεφτά σου πέτα κτλ, τωρα για τη δεύτερη κατηγορία δε τοχω ξανακούσει και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ να το συνδυάσω , νομίζω είναι οξύμωρο.

#3
Nakas

Διορθώστε παρακαλώ γιατί δεν υπηρέτησα εκεί: «Της Σπάρτης το στρατόπεδο που' τανε χίλια μέτρα, με βάζαν όλη μέρα εμέ να τρέχω σα φλορέτα».

#4
Nakas

Και κάτι παραπλήσιο: Γιαμάχα, πίσω τα λεφτά μου να' χα.