Συνώνυμο του δε μας χέζεις ρε Νταλάρα, του νέας κοπής άσε μας κουκλίτσα μου και του αγγλικάνικου μπιτς πλιζ. Λέγεται δηλαδή όταν κάποιος ξεστομίσει κάτι τελείως άκυρο, ηλίθιο και προκλητικό, αλλά και όταν καθ' έξιν το κάνει σε μια περίοδο χρόνου οπότε έχουμε πια γκώσει.
Η έκφραση χρησιμοποιείται πολύ κατά την ένδοξη εϊτίλα. Φέρεται να σχετίζεται με την αντίστοιχη δε μας χέζεις ρε Νταλάρα, οπότε ενώ ο νταλάρας ήταν το νούμερο δύο του πρηξαρχιδισμού, ο Γιάννης (Πα)Πάριος ήταν συγκριτικά ένα σεμνό νούμερο ένα. Οι δύο εκφράσεις πιθανόν προέρχονται από νούμερο στον δίσκο «Έθνος Ανάδελφον» του Χάρρυ Κλυνν (1985).
Πάσα: Σφυρίζων.
Δεν μας κατουράς ρε Πάριε. Αν είναι δυνατόν. Μαζεύτηκαν λέει την Παρασκευή όλες οι διάνοιες μαζί στο εθνικό συμβούλιο για την οικονομία. (Εδώ).
Δε μας κατουράς ρε Πάριε;. Υ.Γ.Στα @@@@ τους γραφω τους Οικολογους αλλα δεν ανεχομαι να με κοροιδευουν. (Από το phorum.gr)
4 comments
Khan
Υ.Γ. Γράφω «πιθανόν» γιατί μπορεί και να προϋπήρχαν. Θυμάται κανένας παλιός για προ 1985;
Μετά πάμε στο οντολογικό ερώτημα αν ο Νταλάρας γέννησε τον Πάριο ή ο Πάριος τον Νταλάρα...
σφυρίζων
Σίγουρα ο Νταλάρας γέννησε τον Πάριο.
Khan
Το πρόβλημα περιπλέκεται από το ότι στο σκετσάκι του Χάρρυ Κλυνν ο μεθυσμένος λέει «δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα» όταν ακούει ένα τραγούδι που λέει ο Γιάννης Πάριος, οπότε παρεξηγεί μες στο μεθύσι τον Πάριο για τον Νταλάρα.
Khan
Η απόλυτη φαντασίωση του Θανάση Χειμωνά: Να προκαλεί οργασμό τ. squirtσε πρωκτικώς γαμευόμενον μιλφίδιον που τραγουδάει Πάριο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει την ατάκα «δε μας κατουράς ρε Πάριε;».