Υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες:

  • Σουργελώδης εκδοχή του μπλοκαρίσματος. Για τους ορεσίβιους και τους υστερικούς του μέλλοντος, όταν κάνω πλοκ ή πλοκάρω κάποιον, παύουμε να βλέπουμε τα αντίστοιχα προφίλ μας και διακόπτεται κάθε δυνατότητα επαφής μας στο φουμπού ή σε άλλο μέσο κενωνικής δικτύωσης.
  • Η μορφή πλοκάδα προϋπήρχε του φατσομπουκικού πλοκ και φοριέται κανονικά από γκίκουλες και φρίκουλες ως απόδοση του όρου block, με την έννοια: «οριοθετημένη ομάδα στοιχείων π.χ. δεδομένων, εντολών προγράμματος ή και διατάξεων ή οργάνων που αντιμετωπίζονται —για κάποιο σκοπό— ως μία οντότητα» (βλ. εδώ).

Πέον να σημειωθεί ότι βάσει πορτοκαλίζουσας αποσυμπίλησης, η πλοκάδα ευθυμολογείται εκ της αρχαιοελληνικής λέξης πλοκάς (γεν. πλοκάδος, παράγωγο του ρήματος πλέκω) που σήμαινε «πλεξούδα μαλλιών» (βλ. εδώ).
* Πλοκ (προφέρεται: πππλοκκκ), τέλος, αποκαλείται και το μπλογκ εις την μαρτυριάρικην μεγαλόνησον.

Μπλοκάρω

1. Γαμώτο, τι βίτσιο κι αυτό να θέλω να βλέπω όλοι τι γράφετε, όχι μόνο δεν κάνω πλοκ με αυτά που διαβάζω, αλλά ούτε ανφόλο.

2. Κούκλα κανεμε αδδ ειμαι πλοκ

3. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dim/art, οι δύο πολιτικοί άνδρες ήταν φίλοι στο facebook, ο δήμαρχος του Λονδίνου όμως έκανε πλοκ τον Έλληνα βουλευτή, επειδή εκείνος κοιτούσε τις φωτό του και δεν έκανε ποτέ λάικ.

Πλοκάδα

1. Η εντολή if χρησιμοποιείται για να ελεγχθεί μια συνθήκη και εάν (if) η συνθήκη αυτή είναι αληθής, τότε εκτελείται ένα σύνολο ή πλοκάδα εντολών (που ονομάζεται if-block), διαφορετικά (else) γίνεται επεξεργασία ενός άλλου συνόλου εντολών (που ονομάζεται else-block). Η χρήση του όρου else είναι προαιρετική.

2. Στο ΓΕΣΥ παρουσιάστηκε και πολυσέλιδο έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνονταν όλοι οι όροι τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (δηλαδή όροι που περιέχονται στις βάσεις όρων TELETERM και INFORTERM) που περιλαμβάνουν την πλοκάδα και συγγενικές λέξεις που προκύπτουν με παραγωγή ή σύνθεση από αυτήν. Όλοι οι όροι αυτοί είναι 377 και προέρχονται από 125 πηγές – πρότυπα και άλλα τυποποιητικά έγγραφα. Στους όρους αυτούς εκτός από την πλοκάδα περιλαμβάνονται ως συνθετικά και οι ακόλουθες συγγενικές λέξεις: πλοκάδα, μακροπλοκάδα, κυτταροπλοκάδα, ραδιοπλοκάδα, υποπλοκάδα, πλοκαδοεφαρμογή, πλοκαδοσχηματομορφή, πλοκαδικός, πολυπλοκαδικός, διαπλοκαδικός, πλοκαδοποίηση, πλοκαδοποιημένος, πλοκαδοπαγής, πλοκαδοτροπικός.

Μπλογκάρω

1. Η αλήθκεια το bacon είναι religion haha [άστε το, insiders joke...τζαι είμαι σίουρη κάποιος που δαμέ όλον τζαι θα δκιαβάζει το πλοκ] .

2. σχολιάσαμε το πολύ όμορφο κείμενο του φίλου και συναθλητή Μιχάληπου φιλοξένησε στο πλοκ του ο Χρίστος.

3. εν φκαίνει σε άλλα χρώματα. Μαύρον όπως την καρκιάν μου, όπως το πλοκ μου τζιαι όπως το τρίχωμαν μου :) Για την τιμή σκέφτου ότι εν είμαι καμιά εταιρεία που θα τυπώσει shιλιάες τζιαι θα πιάσει τιμές καλές :)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
σφυρίζων

«Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές για ποιό λόγο προτιμώ το ''πλοκ'' από το σωστό ''μπλοκ''. Τους απαντώ: διότι το ''πλοκ'' κάνει πιο πρόστυχο. Είναι πιο κοντά στο ''πλουτς'' or whatever, τον ήχο που κάνει η τσαπού όταν μπαινοβγαίνει σε υγραμένο μουνίον».
(σχόλιο επιφανούς σλάνγκου για πλοκ)

#2
donmhtsos

Επίσης είναι κοντά στο «φλοκ», το παραπέμπον εις τα παράγωγα της ερωτικής συνευρέσεως (ή και απλής ευρέσεως , οσάκις η διεργασία διεξάγεται κατά μόνας) κοινώς «φλόκια».

#3
soulto

Αλέξη @atsipras, μία είναι η απάντηση στο tweet Νταβούτογλου: ΠΛΟΚ

Πηγή εδώ

#4
soulto

-Το πλοκ είναι υγεία.
-Εγω ειμαι πλουσιος σοσιαλιστης, μη με κανεις πλοκ.
-Κανε αδδ είσαι πλοκ
-Πλοκ είναι το κολπ διαβασμένο ανάποδα.
διάλογος εδώ

#5
polynekros

Πλόκ ρε και ριπόρτ :)

#6
soulto

Εκτός του 'μπ' του πλοκ, και άλλα δίψηφα σύμφωνα έχουν μια τάση να 'προστυχαίνουν'.

κάνω αδδ

ΚΑΡΓΙΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΙΔΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΞ-ΠΟΞ ΑΠΟ ΣΚΡΟΥΤΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗ ΠΛΑΚ ΦΡΑΪΤΕΪ &ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΞΥΠΝΕΣ

Θενκ Κοτ ιτς φράιτει. Καλημέρα