Στα λαγκάδια της Τσίπροκώσταινας βγαίνουν δύο ποταμάκια απ' τα οποία ο τραγουδοποιός βαυκαλίζεται ότι θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς (αλλά φευ!). Στο διάβα του χρόνου ενσαρκώθηκαν πλείστες ταξικές τε και τοξικές παραλλαγές των περί ουστ ο λόγος ποταμακίων: φωταδιστές vs. σκοταδιστές, βενιζελόμουτρα vs. γλυξμπουργκικοί, ροκάδες vs. καρεκλάδες, χαρχουδικοί vs. δυστροποπιγκικοί (1), ραπερόνια vs. λοουμπαπάδες, ναιναίδες vs. οχιές, δραχμιστές vs. ευρωτικοί, κλπ.

Και για όποιον δεν κατάλαβε, δραχμιστής αποκαλείται ο ονειρωξευόμενος την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα την Δραχμούλα. Πέον να σημειωθεί ότι οι αρχαιόκαυλοι τοιούτοι αποκαλούνται και μνάκηδες.

Η πατρότητα του λήμματος ανήκει στον πρώτη φορά αριστερό πλην σοβαρό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος άδειασε ως λαφαζανιά το πλαν μπε των δραχμαντινετζάντ τση Αριστερής Πλατφόρμας περί ριφιφί στα κιτάπια της Τράπεζας τση Ελλάδος προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Γρέξοδος.

- Ο Μάρδας απαντά στον Λαφαζάνη και τους "δραχμιστές" (...) με μια ανάρτησή του στο facebook που φέρει τον τίτλο "Χαμένοι στο διάστημα No 2" εξηγεί ότι "τα διαβόητα 20 δις ευρώ είναι απλά τίτλοι του Δημοσίου, που οφείλει το κράτος σε Ταμεία, Οργανισμούς κλπ". "Αν πράγματι χρησιμοποιήσουμε τα υποτιθέμενα 20 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε κάποιες αποθήκες της ΤτΕ, την επόμενη ημέρα η ΕΚΤ θα αρχίσει να τυπώνει νέα χαρτονομίσματα για την υπόλοιπη ΕΕ, ακυρώνοντας στην πράξη τα ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Οπότε οι Έλληνες θα έχουν στα χέρια τους απλά σκουπίδια!" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμητρης Μάρδας. (εδώ)

λεζάντα εικόνας

- έγραψε ο Ελληνάρας δραχμιστής, φορώντας Adidas, οδηγώντας Audi, με οικιακές συσκευές BOSCH στο σπίτι του..(εκεί)

- #BoycottGermany έγραψε ο Ελληνάρας δραχμιστής, φορώντας Adidas, οδηγώντας Audi, με οικιακές συσκευές BOSCH στο σπίτι του...(παραπέρα)

Το πλαν μπε των δραχμιστώνε

Οι δραχμιστές (δημοσιοκαφριστί: τo "λόμπι τση δραχμής") συχνά κινούνται από αγνά ιδεολογικά ελατήρια. Άλλοτε πρόκειται για αθρώπες που έχουν εξάγει μπόλικο μπαγιόκο εις τας Βελβετίας και ονειρεύονται Δραχμαγεδδώνα προκειμένου να τα επιστρέψουν δημήτριοι αγοράζοντας την μισή χώρα μπιρ παρά. Υπάρχουν και περιπτώσεις εγχώριων λαμόγιων που προσβλέπουν σε αυξημένα κέρδη ελλείψει ανταγωνιστικών εισαγωγώνε (σουπερμαρκετάδες, φαρμακοβιομήχανοι, και ταλιμπάν) ως συνέπεια μιας γρεξόδου.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
dryhammer

Ουδείς αντελήφθη οτι η δραχμή περιέχει το άχ!..Μή! εν τω γεννάσθαι

#2
σφυρίζων

Χεχεχε :-)

#3
soulto

Μπράβο Σφύ!!!
Εδώ εις την ξένην το είχα κι εγώ ψιλοετοιμάσει... Ιδου κι άλλα παραδείγματα:

  1. έγραψε ο Ελληνάρας δραχμιστής, φορώντας Adidas, οδηγώντας Audi, με οικιακές συσκευές BOSCH στο σπίτι του... (εδώ)

  2. Θέλει ο δραχμιστής να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει #lafazanis (εδώ)

#4
soulto

Πραγματικό κέντημα. Και πάλι εύγε!

#5
σφυρίζων

Στω +COYLTOYKΩ+ πρόλαβα να το προσθέσω στο στο τσακ του τσακός <3

#6
σφυρίζων

Σχέδιο μπε

#7
klitemnistra

τα μπραβα μου στονε σφυ μετα ελαφρας υποκλισεως!

δηλωνω επισημως δραχμηστρια παρολη τη βαρια αρνητικη σφυϊκη φορτιση του χαρακτηρισμου.
επισης σκεφτομουν αν εχει ακουστει ο ορος "δραχμουνί"..

#8
σφυρίζων

Ευχαριστώ θερμά αγαπητή klit, καίτη ευρασθενικός, ευρώσπαστος και με ανίατο ευρωκαβαλίκεμα, μερικοί από τους καυλύτερος φίλους μου είναι δραχμισταί, μνάκηδες και δραχμουνίτ(σ)ες...

#9
donmhtsos

Εξαιρετικά τα πάντα όλα: Λήμμα, μήδια, σχόλια εύστοχα και πνευματωδέστατα!

#10
soulto

Αν και άκρατη ευρουλιάρα, εδώ και τώρα δηλώνω κλυταιμουνίστρια.

#11
soulto

Αχαχαχαχ!
Δραχμαλέγκολας...

Ο αδίστακτος συνωμότης της δραχμής!!!! (εδώ)

#12
Khan

Και δραχμοσυμμορίτης, ως ο νέος εαμοσυμμορίτης.

#13
soulto

Δεν γίνεται να φορολογηθούν περισσότερο οι «Μενουμευρωπαίοι», όπως οραματίζεται ο Γ. Κυρίτσης, γιατί πολλοί εύποροι δραχμιστές (τα ευρώ έ ξ ω, τα χρέη μ έ σ α) ψήφισαν ΟΧΙ ελπίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. (εδώ)

#14
soulto

#Ρωσική_Δραχμή(εδώ)

#15
soulto