Ο ομοφυλόφιλος άνδρας. Μισο-ευγενικό / μισο-ειρωνικό, αποδεικνύει περίτρανα την γενναιοψυχία του ελληνικού λαού ο οποίος έκανε τον κόπο να δημιουργήσει μια όχι απόλυτα υποτιμητική φράση για αυτούς τους ανθρώπους (που όπως όλοι ξέρουμε είναι υπαίτιοι για... ... ... τέλος πάντων, για κάτι και άρα είναι υποχρέωσή μας να ασχολούμαστε μαζί τους).

— Τι είπες είναι ο καινούργιος της γκόμενος, χορευτής; Άχαχα, καλέ αυτοί είναι όλοι συκιές! — Εμ βέβαια, πού να γυρίσει να την κοιτάξει κάνας σωστός άντρας αυτήν, έτσι φρικιό που είναι... — Καλά, άσ' τα αυτά τώρα, Μαζωνάκη θα πάμε τελικά;

Βλ. και πούστης

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank

«Χρυσή συκιά» κατά το «Χρυσός Φοίνικας», «Χρυσή Άρκτος» κτλ είναι το βραβείο για το καλύτερο καουγκέϊκο, ή ευρύτερα για την καλύτερη συκιά.

Έχω την εντύπωση ότι η χρήση της λέξης για τους γκέι έχει εκκλησιαστική προέλευση, από την παραβολή της μαρανθείσης συκής, όπου μια συκιά γίνεται αντικείμενο κατάρας να μην δώσει καρπούς. Κι έτσι λέγονται οι γκέι επειδή δεν μπορούν να δώσουν καρπούς/ κάνουν παιδιά κατά την μάτσο άποψη.

#2
gaguras

Εάν αυτό που έγραψες ισχύει, & για να παραμείνω στο εκκλησιαστικό πνεύμα, είσαι θεός!

#3
protnet

δείτε τον άλλο ορισμό που έβαλα

#4
GATZMAN

Και γουστάρει τρελά να ταξιδεύει Συκαριά