Ιδεολογία του Διαδικτύου, όπως ο ασιγματισμόσ και ο ανορθογραφισμός. Σλανγκιστί λέγεται και ατονία ή κατατονία. Μοιάζει πιο πολύ με τον ασιγματισμό, καθώς γίνεται πιο πολύ για λόγους ευκολίας και κερδίσματος χρόνου, κι όχι για ιδεολογικούς ή ψυχο(παθο)λογικούς λόγους. Ο ατονιστής θέλει να ολοκληρώσει την αλλαγή που έγινε στο γραπτό μας σύστημα με το πέρασμα από το πολυτονικό στο μονοτονικό, και ίσως θεωρεί εαυτόν ως προάγοντα σε μια αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση που κάποτε μπορεί να έρθει.
Αντώνυμα: πολυτονισμός. Υπάρχουν πολλοί που επιμένουν να χρησιμοποιούν τους τόνους και τα πνεύματα του πολυτονικού συστήματος και στα φόρα και αλλού στα διαδίχτυα.
Μελετάται έντονα από τους ειδικούς σλανγκολόγους των φορόρουμ [Σημ: ψωνισμένος τρόπος να πεις «φόρουμς» στην Γενική] αν υπάρχει εγγενής σχέση μεταξύ ατονισμου και ασιγματισμού. Είναι νωρίς πάντως για να βγουν οριστικά συμπεράσματα σ' αυτήν την διερεύνηση.
4 comments
GATZMAN
Πολύ καλή ανάλυση. Ετσι ήμουν κάποτε και είχα πρόβλημα με τις φιλολόγους επειδή δεν τόνιζα
acg
Εγω, εγω ειμαι αυτος. Ατονιστης εκ πεποιθησεως, γεγονος που φαινεται σ' ολα τα σχολια μου. Αν δεν μου την ειχαν πεσει οι μοντς στην αρχη, ολα τα λημματα και οι ορισμοι μου ετσι θα ηταν... Τεσπα.
acg
Και βεβαια κατα το «ασιγματισμόσ», το «ατονισμος» δεν θα 'πρεπε να ειναι χωρις τονο;
vikar
Δίκιο.