Further tags

Τα εισαγωγικά. Ιδίως τα εισαγωγικά που έχουν "αυτή" την μορφή, με λίγη φαντασία περιβάλλουν τη λέξη όπως τα αυτιά ένα κεφάλι. Λέμε τότε ότι βάζω μια λέξη σε αυτάκια. Έχει και όλες τις συνδηλώσεις του κουότ, δηλαδή ας πούμε μεταξύ άλλων ότι δεν εννοώ κάτι, αλλά το λέω χάριν ευγένειας, ή ξύλινης γλώσσας, ή ειρωνεύομαι ή αν το πάμε σε ένα πιο μεταμοντερνιάρικο επίπεδο ότι όλες οι κυριολεξίες είναι απολιθωμένες μεταφορές, άρα κάθε λέξη δέον να τίθεται σε αυτάκια γιατί δεν κυριολεκτεί. Ως γνωστόν είναι αμερικλάνικη μεταμοντερνιάρικη συνήθεια να βάζουμε κάθε τόσο λέξεις σε αυτάκια και στον γραπτό λόγο και στον προφορικό για να δείξουμε ότι κάτι το λέμε συμβατικά, ενώ οι πιο ψαγμένοι από εμάς καταλαβαίνουμε ότι δεν κυριολεκτούμε και τα ρέστα πακοτίνια.

  1. To "νομιμοποιεί" το είχα σε "αυτάκια". (Εδώ).
  2. Μέχρι πότε θα υποφέρουμε το καταπληκτικό χιούμορ σου; Σε αυτάκια το καταπληκτικό. (Από το Μπου).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λολοπαιγνιώδης εκδοχή του καίτοι (μολονότι) στο γραπτό και δη στο ιντερνετικό σλανγκικό ντισκούρ.

- Η δίψα της για Ζωή Φυτούση Καίτη Φθισική, την ωθούσε να το σκάνει μεταμεσονυκτίως απ' τη «Σωτηρία» και να σουρτουκεύει με διάφορους ρεμπεσκέδες της εποχής (εδώ)

- οι αναρχικοί ποτέ δεν χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην λούμπεν απ' τους μαρξιστές, καίτη οι 1οι δεν ασπάζονται τον μαρξισμό. παρόμοια οι σοσιαλιστές / σοσιαλδημοκράτες / ρεφορμιστές / σοσιαλσοβινιστές και λοιποί προδότες της τάξης τους (εκεί)

- Ας πούμε ότι ο Βράστα για χψ ακαφελόγιστους λόγους έγραφε ακριβώς από κάτω από μένα ότι Καίτη μεγαλοστέλεχος ομίλου φαλαινοκαρχαριών τελικά συμμερίζεται ή συναινεί στο αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα έλεγε ο Τσίπρας...(παραπέρα)

- μερσί για την προσθήκη, πολύ ορθώς εμίλησες καίτη καθιστός έγραψες (παραδίπλα)

Εδώ ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο που χρήζει περαιτέρω αμάλυσης και σλανγκαρχιδισμού: τις σλανγκιές και τα λολοπαίγνια που δεν αφορούν στον προφορικό λόγο αλλά περιορίζονται στο νέτι και στα σόσιαλ.

Βλ. πιχί: πιχί, κυνοβούλιο, συνδικαληστής, ευρωπέος, δειμοκρατία, θεγκζ, οΘντκ, ςτφ, e-λληνάρας, @@, +1, +5, κ.ταλ..

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το ταπεινό «την ευλογία σου παπά μου», έγινε το «Ευλόγησον Δέσποτα» της νεορθοδοξίας, που το πήραν εξυπνακιστές διάφοροι και χρησιμοποιώντας δήθεν βυζαντινή γραμματοσειρά,

το αποτύπωσαν ως το πομπώδες ΕΥΛΟΓΗCON, το πομποδέστερο +ΕΥΛΟΓΗCON+, το παιγνιώδες +ΑΝΑΡΙΓΗCON+ και +ΕΥΛΟΓΗCON+, ακόμα και το ψεκασμένο ΕΥΛΟΓΗCON VENCEREMOS!

Μετά άρχισε ατελείωτο τζέρτζελο κάθε είδους: πολιτικό, γηπεδικό, καφρικό εν γένει.

«Ψήνομαι να την εξομολογήσω...: +ΕΥΛΟΓΗCON+»

Η πρωτοκαθεδρία όμως είναι πάντα στα θρησκευτικά θέματα, κι έτσι, επειδή η νέα κυβέρνηση τΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιδεικνύει αξιοσημείωτη δραστηριότητα στον τομέα, το κράξιμο έχει πληθύνει με άφθονο ΕΥΛΟΓΗCON.

  1. Κάνει δηλωσεις ο Τίγρης κ πετάγεται ο αιώνιος μαλάκας φίλαθλος και φωνάζει «2εκ. Ταλιμπάν θα σε κάνουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας» ΕΥΛΟΓΗCON

  2. Α ρε Παόκια, σας βλέπω στις εκκλησιές από αύριο να κρατάτε τα εικονίσματα και τα εξαπτέρυγα... ΕΥΛΟΓΗCON...

  3. Παίρνει δανεικά για να πληρώσει το Ίντερνετ κ μετα τουιταρει για να πανηγυρίσει που ο μεγαλύτερος εμπορικός στόλος ειναι ελληνικός. ΕΥΛΟΓΗCON

  4. Η Κανέλλη τα χώνει για τη διάσπαση (του 68) ΚΚΕ στους Συριζαίους. Τότε που ήταν στα γόνατα του Κοκού. ΕΥΛΟΓΗCON

  5. Στο Σαμαρικο antinews τα έχουν παιξει τελείως. Βέβαια έτσι ήταν πάντα... ΕΥΛΟΓΗCON 'Στο βλέμμα του ο Άγιος Πορφύριος είχε μία βεβαιότητα όταν μιλούσε για τον Αντώνη Σαμαρά...«αυτός, κάποτε, θα σώσει την Ελλάδα», τους είπε'

6. Οι νέοι δεν πρέπει να έχουν ρούχα με λογότυπα «Metallica» & οι νέες ξυραφάκια και είδη αποτρίχωσης. ΕΥΛΟΓΗCON!

7. +ΑΝΑΡΙΓΗCON+ και + ΕΥΛΟΓΗCON+ Κιτς επιδρομή στην ορκωμοσία της κυβέρνησης

8. δε θα το πιστεψεις....αλλα ετσι ειναι, το λενε οι Αγιοι Πατερες... +ΕΥΛΟΓΗCON+

9. Τεμπελιά, Αναρχία, Κουτσομπολιό, Συμβουλές κακές...δεν περιγράφω άλλο.. έφυγα ΚΟΛΑΣΗ +ΕΥΛΟΓΗCON+

10. ΕΥΛΟΓΗCON, BΡΗΚΑ Τ ΠΡΟΣΤΑΤΗ Τ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ - Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, διορατικός k θαυματουργός

11. ΜΚΟ για την «διάδοση του Χριστιανισμού στη Βόρεια Κορέα» +ΕΥΛΟΓΗCON+

12. «Παπάδες στην Πάτρα μαδάνε τα στεφάνια από τις κηδείες και στέλνουν τα λουλούδια στις πίστες» ΕΥΛΟΓΗCON γαμώ τα τσιφτετέλια μου!

13. Δηλαδή το ΕΥΛΟΓΗCON μπαίνει και σε mode ΕΥΛΟΓΗCOFF

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ευχή που δίνεται ειρωνικά και με μία δόση πικρίας από έναν Αγγλομαθή πένητα σε κάποιον άλλο. Συνήθως λέγεται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που οι άλλοι ψωνίζουν στα μαγαζιά και εσύ χαζεύεις τις βιτρίνες (των σουβλατζίδικων)...

- Εν μέρει christmas and a happy new year!

Μπορεί επίσης να σταλεί μέσω μηνύματος στο facebook ή στο κινητό.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το «χαχαα» είναι αποτέλεσμα βιασύνης και έντονου ενθουσιασμού στον ψηφιακό κόσμο.

Όταν κάποιος θέλει να απαντήσει γελώντας σε ένα αστείο που του γράψανε σε μήνυμα στο κινητό ή σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, απαντάει πολλές φορές με το «χαχαα», καθώς από την βιασύνη του ξεχνάει το «χ» και δεν δημιουργείται το διάσημο «χαχαχα».

Το «χαχαα» επίσης συναντάται με την εξής μορφή: «χαχαχαχααα».

Chat στο Facebook:
- Ήτανε 2 πακιστανοί....
- Αυτό;
- Ναι.
- Χαχαα (ή «χαχαχαχααα»).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Συντομογραφία του what the fuck (wtf), όταν γράφουμε μεν ελληνικά, θέλουμε δε να το πούμε αγγλικά, αλλά we do not give a fuck να γυρίζουμε το πληκτρολόγιό μας στο αγγλικάνικο.

Συναντάται στο γραπτό ιντερνετικό λόγο, αρχικά εκ παραδρομής αλλά πλέον εκ πεποιθήσεως.

Βλ. και βτς.

1. Το γάλα σε συσκευασία πυραμίδας!!! αχααχαχαχ ςτφ με έκανες και γέλασα θεγκζ!

2. επισης εχει να κανει με την αργκο του φορουμ, με το θανατο και τερατα με καποιο τροπο και συνισταται να μην τι λες ςτφ;

3. ςτφ ντουντ;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Κυριολεκτικά:

α) ο καλικάντζαρος
β) ο αναρριχητής (εδώ)

Μεταφορικά: ο δίχως στυλ, ο κακομούτσουνος, ο περίεργος στην όψη, ο ατημέλητος άνθρωπος.

Χρησιμοποιείται επίσης και για γραφή που δεν είναι ευανάγνωστη (τα γράμματα λέγονται και καρκαντζούλια), αλλά και για πράξεις που δεν αρμόζουν στις περιστάσεις (καρκαντζαλιές).

  1. Κοίτα τον πως ντύθηκε ο γιαλαμάς, σαν καρκάντζαλος είναι πάλι...

  2. Τι γράμματα είναι αυτά παιδάκι μου; Σα καρκαντζούλια είναι, θα μου βγουν τα μάτια...

  3. Άρχισες πάλι τις καρκαντζαλιές; Για συμμαζέψου, το μαγαζί είναι κυριλέ...

  4. Καρκαντζουλέησιονς, πάλι μετεξεταστέος έμεινες ρε κούτσουρο;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Απλό ρήμα, αποτελούμενο από το λολ / λωλ (αγγλ. lol, δηλ. laughing out loud) και την κατάληξη -άρω, και στη γλώσσα του διαδυκτίου σημαίνει γελάω.

Η χρήση του λολάρω (τουλάχιστον στον γραπτό ιντερνετικό λόγο) εκφράζει την κυριολεκτική κατάσταση γέλωτος, στην οποία βρέθηκε ο χρήστης αφού είδε ή διάβασε κάτι που θεωρεί αστείο, και διαφοροποιείται από το απλό λολ ή lol, που πλέον χρησιμοποιείται καταχρηστικά και σχεδόν μετά από κάθε πρόταση, χωρίς να δηλώνει απαραίτητα την διάθεση του χρήστη να γελάσει.

Όσον αφορά τον προφορικό λόγο, το λολάρω χρησιμοποιείται από τον ομιλητή όταν θέλει να δώσει έναν τόνο ειρωνείας στην απάντησή του προς το, όχι και τόσο πετυχημένο, αστείο του συνομιλητή του (π.χ. να λολάρω τώρα ή μετά;). Αντιθέτως το λολ ή lol σημαίνει ότι ο χρήστης γελάει από ευγένεια, χωρίς να συνοδεύεται απαραίτητα από ειρωνεία, δοκιμάζοντας, κατ' αυτόν τον τρόπο, την νοημοσύνη του συνομιλητή, αλλά και την δική του ευγένεια, με την προφανή δήλωση ότι είναι ευγενικός που δεν γελάει ακριβώς (αντ' αυτού λολάρει).

  1. Στο Highlander είναι ο McCloud με μια γκόμενα σε ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών, και κρατάνε από ένα ποτήρι μπράντυ στο χέρι. Σε κάποια φάση ρωτάει η γκόμενα: «Shall we have a toast;». Και μεταφράζει ο μάγκας στους υπότιτλους:«Θες ένα τοστ;» Λολάρω κάνα 5λεπτο λέμε.... (Από εδώ)

  2. αφασία ειναι τα ανεκδοτάκια ειδικά αν τα ακούς από προικισμένο αφηγητη …στο internet βεβαια χάνουν αρκετή από την γοητεία τους αλλά εγώ και έτσι λολάρω. (Από εδώ)

  3. λολολολολ! λολάρω, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, βλέπω απο τον μικρό μου αδερφό παιδιά... άστε βράστε είναι η εκπαίδευση πλέον... (Από εδώ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Συγκριτικός βαθμός του (ουσ.) σανό, το, ήτοι η γνωστή αγελαδοτροφή.

Χρησιμοποιείται στη φράση: Άντε, και σανότερα (και εις ανώτερα)

- Φέτος λόγω 5ετίας, πήρα προαγωγή σε ανθυποτίποτα...
- Και σανότερα!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Δηλώνει ένα πλήθος από τελείες. Χρησιμοποιείται για να δηλώσει πού μπαίνουν οι τελείες, οι οποίες κανονικά δεν προφέρονται. Είναι πάντα στον πληθυντικό. Μία τελεία μόνη της, όσο μικρή και αν είναι, δεν λέγεται ποτέ τελίτσα. Συχνά αναδιπλασιάζεται.

Τον μούτζωσα γιατί πέρασε με κόκκινο και μου φώναξε γαμώ την... τελίτσες τελίτσες...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified