Το μέγιστο επίπεδο πώρωσης που μπορεί να φτάσει ένα άτομο, όταν μετά από εκατοντάδες επαναλήψεις των ταινιών δράσης του ηθοποιού Arlond Swangeneger, επίμονης παρακολούθησης επιλεγμένων σκηνών στο YouTube ή άλλο αντίστοιχο μέσο, αλλά και απομνημόνευση – χρησιμοποίηση εκφράσεων όπως Capitalism, Huligani κ. α. Χαρακτηριστικό της εμμονής που δημιουργείται από την επαναλαμβανόμενη παρακολούθηση ταινιών του συγκεκριμένου Ηθοποιού, είτε εξ ολοκλήρου είτε αποσπασματικά από μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α. , είναι η επιμονή νέων ανθρώπων να χρησιμοποιήσουν “ατάκες” από ταινίες με κάθε ευκαιρία.

Ο Γ.Τ. όταν συναντήθηκε για πρώτη φορά με γνωστό παρουσιαστή απογευματινών δελτίων ειδήσεων, μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, είπα χαρακτηριστικά : “ I’ve seen you before. You are the asshole on TV “ εμφανέστατα επηρεασμένος από την γνωστή “ατάκα” του Ηθοποιού στην ταινία του 1987 του σκηνοθέτη Paul Michael Glaser, The Running Man. Τέλος για παράδειγμα αναφέρεται, η ολική άρνηση των Π.Ξ. και Χ.Τ. να παρακολουθήσουν τη διασκευή της ταινίας Total Recall του 1990 του σκηνοθέτη Paul Verhoeven, που παίχτηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2012 με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φαρέλ. Η αιτία της άρνησης ήταν ότι ακόμα και αν υπάρχει η φράση “…You Blew My Cover….” στη διασκευή του 2012, κανένας δεν μπορεί να πει …you blew my cover, όπως ο Αρλοντ.

Total Recall 1990

Got a better definition? Add it!

Published

Αποτελεί έργο όχι σημαντικό και πιθανώς γίνεται – ολοκληρώνεται καταναγκαστικά, χωρίς δηλαδή να το θέλει ο κύριος του έργου ή ακόμα και αυτός που το υλοποιεί. Παλαιότερα τα πάρεργα δινόντουσαν για υλοποίηση σε υπαλλήλους/εργαζόμενους χαμηλότερης διοικητικά-μορφωτικά, κατάστασης αφού εξ’ ορισμού αποτελούσαν «αναγκαστικές αγγαρείες».

Δεν με νοιάζει τι κάνει ο τάδε προϊστάμενος, αυτό που κάνει αποτελεί πάρεργο για την εταιρεία.

Δεν μπορεί να καταλάβει ότι ασχολείται με πάρεργο, τόσο βλάκας είναι.

Του έλεγα ότι κάνει πάρεργο αλλά αυτός το είχε πάρει πολύ θερμά. Δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι οι ΔΧ είναι πάρεργο του Κ/λογίου.

Got a better definition? Add it!

Published

Επειδή είμαι νεαρός θα ήθελα να μου πείτε πόσο κάνει.....

Από το γαλλικό farceur. Αποτελεί τίτλο τιμής για ανθρώπους που ξεκίνησαν τον τίμιο αγώνα της φάρσας στη δεκαετία του 80. Εποχή σταθμό για την αθώα φάρσα, όπου ο φίλος κλειδαράς άκουγε το χαρακτηριστικό φφφφ φφφφ από το μεγάφωνο του ακουστικού του και στη συνέχεια ανταπέδιδε δίνοντας χαρά στον άπειρο τότε φαρσερ. Η διαδικασία αυτή έκανε τους φαρσέρ πιο έμπειρους ώστε ποτέ να μην γελάσουν ή ειρωνευτούν αυτούς που αφιλοκερδώς τους χάριζαν τις γνώσεις τους στα "γαλλικά". Χαρακτηριστικό δείγμα της βοήθειας που δίνονταν στους φαρσέρ τη χρυσή δεκαετία της φάρσας στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να γίνουν πιο έμπειροι, ήταν η πασίγνωστη φάρσα της Λουκιανού. Ο τότε άπειρος φαρσέρ επιχείρησε να μάθει τα μυστικά της φάρσας, προκαλώντας την αξέχαστη κυρία στην άλλη άκρη της γραμμής. "Επειδή είμαι νεαρός θα ήθελα ......" ξεκίνησε, προκειμένου να μάθει δήθεν το τιμολόγιο του ξακουστού οίκου ανοχής. Τα όσα διαδραματίστηκαν στην επική φάρσα, βρίσκονται κρυμμένα σε μια Compact Cassette κάπου στην Αθήνα. Άλλες εποχές χωρίς αναγνώριση κλήσης, τηλεφωνικά κέντρα, Voip κ.α. μια καθαρά Αναλογική εποχή για ατόφιους, πραγματικούς Φαρσέρ.

Got a better definition? Add it!

Published

Συνώνυμο του αγγλικού camper. Χρησιμοποιείται ευρέως σε (δια)δικτυακά κυρίως παιχνίδια και αποτελεί χαρακτηρισμό παίχτη που κρύβεται και περιμένει τους άλλους να πέσουν επάνω του με σκοπό να τους εξολοθρεύσει (ενν. στο παιχνίδι). Συνήθως ως καμπέρηδες αναφέρονται οι μπαμπάδες των παιδιών όταν παίζουν με τα παιδιά τους και τους φίλους των παιδιών τους, αντίστοιχα δικτυακά παιχνίδια (multiplayer), όπου οι μπαμπάδες προσπαθούν να κρυφτούν και να αποκτήσουν θέση υπεροχής, ως προς τα τέκνα τους ή τους φίλους τους στο παιχνίδι με σκοπό να νικήσουν και να αποδείξουν πόσο μεγάλοι παίχτες είναι/ήταν.

Καλώς τον μπαμπά καμπέρη.

Μεγάλος καμπέρης ο μπαμπάς σου Χρήστο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Συνήθης χαρακτηρισμός για πρόσωπο που τα χαρακτηριστικά του δεν συνάδουν με την πάγια τακτική ή συμπεριφορά της ομάδας στην οποία, συνήθως χωρίς επιλογή, ανήκει. Συνήθως χρησιμοποιείται στο Δημόσιο Τομέα, για άτομα/πρόσωπα που εναντιώνονται στα συμφέροντα της «Ομάδας». Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από την γνωστή φράση «Ήρθαν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια»

Μεγάλο φρούτο ο καινούργιος προϊστάμενος

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified