Η σύνταξη συντονιστικής επιτροπής (απαρτιζόμενη από λογιών λογιών φυτά και πανεπιστήμονες) η οποία δρα σε παραλληλία κατά την εξέταση μαθήματος σε πανεπιστημιακή σχολή για την επίλυση και αποστολή των λύσεων σε διάφορους πουθενάδες και μονοψήφιους την ώρα που το δίνουν έτσι ώστε να πιάσουν, επιτέλους, την ΠΦΣ.

Η επιτροπή συντάσσεται, συνήθως, από τη ΔΑΠ ή τη ΠΑΣΠ.

Η διαδικασία περιλαμβάνει κάποιο θύμα που παίρνει μέρος στην εξέταση για να παραλάβει τα θέματα, και στη συνέχεια γίνεται μπουχός για να τα μεταβιβάσει στην επιτροπή.

Η μηχανή που είχαν στήσει λεγόταν συνωμοτικά «συνεργείο» και λειτουργούσε ως εξής: λίγη ώρα μετά το μοίρασμα των θεμάτων στα αμφιθέατρα, έφτανε η φωτοτυπία των ερωτημάτων στα γραφεία της πράσινης ή της μπλε παράταξης, που βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο. Συνήθως επιστρατευόταν κάποιος φοιτητής, που αποχωρούσε νωρίς από την εξέταση, προκειμένου να κάνει τον «κουβαλητή» των θεμάτων· κι αν ήταν βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος θα κοβόταν στο μάθημα λόγω της πρόωρης αποχώρησης, η παράταξη σε επόμενη εξεταστική περίοδο δεν θα τον άφηνε έτσι.

https://web.archive.org/web/20200807212803/https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/leyteris-koygioymoytzis/123746_synergeio

- Πω ρε μλκ, τρίτη φορά δίνω ΦΧΜ Ι, πάλι δε θα περάσω.

- Σώπα μωρέ, μίλησα με την τάδε, τη δασπόφιλη, μου 'πε ότι θα παίξει συνεργείο.

Got a better definition? Add it!

Published

Τα samples (σαμπλς) που χρησιμοποιούνται στο χιπ-χοπ (και τα υπο-είδη του, π.χ. η low bap) και στην ηλεκτρονική μουσική (και τα υπο-είδη της).

Πω ρε φίλε, αυτή η ντραμεντμπεϊσιά είναι τίγκα στο γαμάτο σαμπλίδι!!!

Βλέπε και σάμπλα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified