Madam, modem, Μαντάμ κ.α. είναι κάποια από τα ονόματα της ισχυρής ναρκωτικής ουσίας που ονομάζεται MDMA, ακρωνύμιο του (3,4-methylenedioxy-N-methylamphetamine).

To Mdma βρίσκεται σε τρεις βασικές μορφές.:
α) Τα χάπια, τύπου Extc τα οποία είναι 70-80 διαφορετικά είδη όπως smile, dragon, πεταλούδα κ.α. (με μικρή ποσότητα mdma)
β) Σε μορφή υγρού με διάφορα χρώματα (μοβ, άσπρο, κίτρινο, καφέ κ.α.) το οποίο έχει αρκετοί ποσότητα md γ) Το στέρεο σαν σκόνη, ουσιαστικά μπεζ κρυσταλιζέ βραχάκια που έσπαγαν πολύ εύκολα.

Το MD δεν είναι τόσο εθιστικό, όσο άλλα ναρκωτικά, όπως η ηρωϊνη ή η κΚοκαϊνη. Είναι σχετικά ακριβό. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η μακροχρόνια χρήση του σε πολύ συχνά διαστήματα (5 φορές την εβδομάδα) δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην ψυχική υγεία του χρήστη. Συχνά χρήστες του MDMA σε συνδυασμό με χρήση κρυσταλλικής κεθ-αμφεταμίνης (ή και χωρίς αυτήν) καταλήγουν σε ψυχιατρείο για σοβαρές επιπλοκές, όπως τάση ή απόπειρα αυτοκτονίας, κατάθλιψη κ.α.

Ως παράδειγμα, θα σας παραθέσω, όσο πιο παραστατικά μπορώ, το πως «την ακούς» από mdma.

Το κορυφαίο MD είναι σε κρυστάλλους, γιατί έχει την μεγαλύτερη ποσότητα της δραστικής ουσίας ανά ml. Βάζεις μισό γραμμάριο σ' ένα μπουκαλάκι νερό (όχι φουλ γεμάτο) και το ανακατεύεις καλά για 5 λεπτά (εναλλακτικά βάζεις μισό γραμμάριο σε ένα μεγάλο ποτήρι και βάζεις αρχικά μικρή ποσότητα και το αναδεύεις για 2 λεπτά, στην συνέχεια βάζεις νερό σχεδόν μέχρι επάνω, σε όλη αυτή την διαδικασία το ανακατεύεις.

Το πίνεις λοιπόν σε γουλιές (είναι πικρό) μαζί με ακόμη 2 άτομα minimum!!!! MD και μόνος δεν λέει...

Τα πρώτα σημάδια είναι η εφίδρωση και η αίσθηση χαλάρωσης, μετά είναι η αλλαγή της διάθεσης και το απίστευτο good trip που σε βάζει, έχοντας όμως γνώση της πραγματικότητας... απλά σε κάνει πολύ φιλικό, πολύ μπλα - μπλα...

Το ξενέρωμά του είναι σχετικά ομαλό, λίγα νεύρα την επόμενη μέρα μόνο, τύπου «έχω περίοδο».

βλ. και μαντάμ

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χμού είναι το «χμ», το οσφρητικό «χμ», το οσφρητικό μεταφορικά και κυριολεκτικά. Είναι αυτό που διακρίνεται στο πολύ βάθος, που είναι μόνο για λεπτές μύτες και απευθύνεται μόνο σε λεπτά γούστα και καλά. Α touch, μία ιδέα, πίσω-πίσω, ένα ίχνος, μία στάξη, μια μυρωδιά, μια πρέζα, μία υποψία.

Δηλαδή. Δοκιμάζουμε ένα άρωμα στον Χόντο και δεν μας αρέσει γιατί διακρίνουμε ένα χμού γιασεμιού -και μεις με το γιασεμί, δεν. Ή δοκιμάζουμε το φαγητό που ετοιμάζουμε και βλέπουμε ότι του λείπει κάτι: θέλει ένα χμού από μοσχοκάρυδο.

Ο όρος όμως χρησιμοποιείται και ευρέως, βλ. παράδειγμα.

Τονίζεται απαραιτήτως.

- Ωραίος γκόμενος!
- Είδες; Έχει και ένα χμού από Τζουντ Λω, το μανάρι...

(από ironick, 04/09/09)(από ironick, 04/09/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Εδώ θα βρείτε πολλά από τα 119 γνωστά διαφορετικά στοιχεία της φύσης, στα οποία δόθηκε μια διαφορετική χροιά! (Βαθμολογήστε και κομμεντάρετε):

H Υδρογόνo: Λίγα είναι γνωστά για το Υδρογόνο εκτός από το ότι τα ισότοπά του, δευτέριο και τρίτιο, θα αποτελούν καύσιμο αντιδραστήρα σύντηξης όπου θα μετατρέπονται σε ήλιο στους 106 περίπου, βαθμούς Κελσίου, αφού πρώτα θα παράγεται νετρόνιο ενέργειας 14.7 MeV και θα εκτοξεύεται στου διαόλου τη μάνα.

He Ήλιο: Το Ήλιο είναι πολύ χρήσιμο σε παιδικά και όχι μόνο πάρτι. Κάνει τα μπαλόνια να πετάνε, όχι σαν τα άλλα τα ξενέρωτα που είναι μόνο για να παίζουν οι γονείς καθιστό βόλεϋ με τα όρθια παιδιά τους. Σε πάρτι μεγαλυτέρων χρησιμεύει για να κάνει τη φωνή κάποιου λεπτή με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Li Ηλίθιο ή Λίθιο: Το Ηλίθιο ή Λίθιο ήταν το αγαπημένο στοιχείο του Κερτ Κομπέιν. Την ημέρα που έγραψε το τραγούδι, αναφέρει σε συνέντευξή του, ήταν πολύ χαρούμενος γιατί βρήκε τους φίλους του στην κεφάλα του. Έκτοτε μελετήθηκε το χαρακτηριστικό αυτό του Ηλιθίου και βρέθηκε ότι όντως δημιουργεί τερατογενέσεις και πάκτωση φίλων σε κεφάλια ανυποψίαστων.

Be Μπύριο ή Μπυρόνιο: Πρωτοανακαλύφθηκε στις μπυραμίδες. Ισχυρά διουρητικό στοιχείο που διακρίνεται επιμέρους σε ale και lager μπυρόνιο.

B Βόρειο: Το στοιχείο του Βορρά. Ανακαλύφτηκε στη Θεσσαλονίκη. Στον άνθρωπο συναντάται ως ιχνοστοιχείο. Η έλλειψή του δημιουργεί ασθενή προφορά του Λ και καταλήξεις -αγα σε ρήματα που τονίζονται κανονικά στην παραλήγουσα με κατάληξη -ούσα. Πχ: Στον βορρά λέγεται το «οδηγούσα» ενώ κάποιος με έλλειψη Βορείου θα πει: «οδήγαγα».

C Άνθραξ: Στοιχείο από το οποίο φτιάχνονταν οι ταχυδρομικοί φάκελοι στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

N Άζωτο: Στοιχείο προερχόμενο από την παραβολή του Αζώτου Υιού.

O Ούζο: Απαντάται άφθονο σε ελεύθερη μορφή, συνήθως ως 12O («Ούζο Δώδεκα»). Από τους προγραμματιστές χρησιμοποιείται σε μοριακή μορφή, Ο-Ο (Object Oriented), ενώ οι σκακιστές το προτιμούν σε τριπλή μορφή (Ο-Ο-Ο).

F Φθόριο: Τρομερό στοιχείο της κατηγορίας των αλογόνων. Ασπρίζει τα δόντια και με εκτεταμένη χρήση τα κάνει αόρατα.

Ne Νέο: Στοιχείο που δεν είναι πια όπως παλιά. Ραδιενεργό και ασταθές, μετατρέπεται σε Παμπάλαιο με την πάροδο των ετών. Χρησιμοποιείται στην ψυχρή σύντηξη και, όταν απεμπλουτιστεί, του δίνεται μια πενιχρή σύνταξη.

Na Να ή Νάτριο: Υβριστικό στοιχείο ή στοιχείο δεικτική αντωνυμία.

Mg Μάγκιο: Ιχνοστοιχείο για τον άνθρωπο. Η υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε Μάγκιο (πατσάς, βρώμικα) δηλητηριάζει τον ανθρώπινο οργανισμό (υπερμαγκία). Η ασθένεια οδηγεί σε ατυχήματα και γελωτοποίηση.

Al Αλήτειο: Το αμέσως επόμενο στοιχείο μετά το μάγκιο είναι το Αλήτειο. Το έχουν οι αλήτες σε μεγάλες ποσότητες και δεν πρέπει τα καλά παιδιά να τους κάνουν παρέα. Οι γιατροί συνιστούν σε άτομα που έχουν μεγάλες ποσότητες Αλητείου στον οργανισμό τους να φοράν δερμάτινα μπουφάν με πολλά φερμουάρ, πρακτική που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη Σοβιετική Ρωσία.

Si Πυρίτιο ή Σιλικόνη: Στοιχείο απαραίτητο στο 75% των Ελληνίδων αλλά απουσιάζει λόγω προσμίξεων του αμιάντου ελληνικού φύλου με κακό DNA. Η παραγωγή Σιλικόνης από τον ίδιο τον οργανισμό της ασθενούς που δεν έχει την ικανότητα να την παράγει, επιτυγχάνεται με γονιδιακή τροποποίηση κυττάρων των μαστών και των χειλιών.

P Φώσφορος ή Φωσφόρος ή Φωσφορός: Στοιχείο Προμηθέας.

S Θείο: Θείο στοιχείο φορέας των αλληλεπιδράσεων μεταξύ σογιών. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά για επίκληση στην πλαστή συγγένεια προς ικανοποίηση παράλογων απαιτήσεων: -«Τι δώρο θα μου κάνεις, Θείο;» -«Δεν είμαι Θείος σου, γαϊδούρι!».

Cl Χλώριο: Στοιχείο καθόλου εύφλεκτο αλλά μπορεί να καεί όταν βρεθεί σε ενώσεις όπου έχει εμφανίσει υβριδισμένα τροχιακά με άτομα του στοιχείο Ξέριο.

Ar Αργό: Στοιχείο που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα. Το χρησιμοποιούν κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα χρησιμοποιηθεί στο Μετρό Θεσσαλονίκης μία νέα μέθοδος έγχυσής του στα θεμέλια του μεγαλόπνοου έργου.

Κ Κάλιο: Στοιχείο που χρησιμοποιεί ο Σεφερλής για να λέει καλά αστεία. Η αποτελεσματικότητά του αμφισβητείται.

Ca Ασβέστιο: Χρησιμοποιείται από γραφικούς Έλληνες νησιώτες κυνηγούς του κέρδους.

Sc Σκάτιο: Βρωμερό στοιχείο που δεν αποχωρίζεται τις λευκές επιφάνειες με τις οποίες θα έρθει σε επαφή με τίποτα. Εξουδετερώνεται με χλώριο και χλωρίνη.

Ti Τίλιο: Στοιχείο που η έλλειψη του συναντάται σε άτομα φιλάσθενα και κάγκουρες (μετά από υπερβολική επίδειξη των ικανοτήτων τους)! Στην Ελλάδα το έφερε ο Τίλιος Ξεφτίλιος. Το Τίλιο συνιστάται για την υπέρταση, την αϋπνία, τη ναυτία και τον εμετό, τη νευρική ένταση και την ισχιαλγία. Τέλος, δίνει λάμψη σε ξηρά και ευαίσθητα μαλλιά.

V Βεντέτιο: Στοιχείο γνωστό στους αρχαίους Κρήτες. Ο Μίνωας το είχε ανακηρύξει σε ιερό. Οι Άγγλοι το χρησιμοποίησαν για να ανατινάξουν το London Eye και ένα κτιριάκι δίπλα του. Γνωστή ταινία για το συμβάν: V for Vendetium.

Cr Χρώμιο: Στοιχείο που απαντάται σε όλα τα χρωματιστά υλικά. Σε συμπυκνωμένη μορφή χρησιμοποιείται από κάγκουρες.

Mn Μούνιο: Χρησιμοποιείται στη ναυσιπλοΐα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι «σέρνει καράβι». Το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί ακόμη πλήρως από την επιστήμη.

Fe Σίδηρος: Το πιο γνωστό στοιχείο του Χέβι Μέταλ. Οι δίσκοι αυτού του είδους φτιάχνονται από αυτό.

Co Κόπριο: Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως λίπασμα.

Ni Νικέλιο: Μαζί με το Χρώμιο χρησιμοποιείται κατά κόρον από κάγκουρες.

Cu Κουράδιο: Το υλικό από το οποίο αποτελούνται οι κουράδες. Σε ημίρρευστη μορφή, τσιρλιπιπί, διαλύεται στο νερό, παράγοντας το πασίγνωστο Eau de Toilette. Διασπάται με αργούς ρυθμούς, εκπέμποντας το ύπουλο, ραδιενεργό και δύσοσμο αέριο Κουραδόνιο.

Zn Ζωντόβολο: Κοινότατο σε φάρμες αλλά και στους περισσότερους αστικούς δρόμους, σχολεία και ταινίες των 70's με το Στάθη Ψάλτη.

Ga Γάλλιο ή Γαμώτιο ή Που Σου ρε Γάλλιο: Βασικό συστατικό του Γα-Μω-Τό, σπουδαίου Ιάπωνα χασομέρη.

As Αρσενικό: Το στοιχείο το οποίο είναι βασικό υπεύθυνο για το 3ο πόδι σε μερικούς ανθρώπους! Παραπλήσιο στοιχείο του Αρσενικού είναι και το Mg (Μάγκιο), το οποίο δημιουργείται από θετικό εκφυλισμό του στοιχείου λόγω του φαινομένου της στροφορμής και μαγνητικής ροπής ηλεκτρονίου από αυτοπεριφορά spin! Βέβαια υπάρχει και ο αρνητικός εκφυλισμός που δημιουργεί το στοιχείο G-Ms (Gay-Metrosexual), το οποίο, όπως είναι αναμενόμενο, αποβλήθηκε από τον περιοδικό πίνακα!

Br Βρώμιο: Στοιχείο που βρίσκεται παντού γύρω μας, στα άπλυτα ρούχα, στο αυτοκίνητο, στις χωματερές, στα σχολεία κ.α. Ιδιαίτερα δύσοσμο και βλαβερό για την υγεία. Αντιδρά με το Ιώδιο και πραγματοποιεί ενώσεις με το Ταμτάκιο

Kr Καραγκιόζιο: Στοιχείο που αφθονεί διεθνώς. Στην χωρα μας συναντάται κυρίως σε πολιτικους,τηλεπαρουσιαστες, τηλε-γλάστρες κλπ. Γενικώς, αλληλεπιδρά με το Τηλόψιο και την κατάχρηση Μαγκίου με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Y Υπουργείο: Κάνε κλικ αριστερά και θα δεις... τεμπέλαρε!

Zr Ζόριο: Το στοιχείο το οποίο παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για τα stunts του γνωστού Ζορό. Σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να γίνει ζόρικο και να μας βάλει σε μεγάλα ζόρια.

Nb Νούμπιο: Υπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη κοινωνία μας. Πολλές φορές λέγεται και N00bium ή N00B.

Tc Τεχνίκιο: Στοιχείο που όταν το ψάχνεις, δεν μπορείς να το βρεις πουθενά. Επαναφέρει σε λειτουργία χαλασμένες τηλεοράσεις, υπολογιστές, ψυγεία και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αντιδρά με το πορτοφόλι και το διαβρώνει εντελώς.

Pd Πόντιο Προκαλεί μεταλλάξεις στους άντρες (γαμψή μύτη) και στις γυναίκες (χαμηλο πισινό). Επίσης οδηγεί σε πάραλογες πράξεις και αδυναμία σκέψης.

Ag Ασήμι ή Άργυρος: Με νερό παράγει τον Υδράργυρο.

Cd Καντήλιο: Υπάρχει στον αέρα γύρω από νευριασμένους άντρες.

In Ίντιο: Το Eχουν σε τεράστιες ποσότητες οι indie και emo τύποι.

Sn Σκονάκιο: Αναλόγως των χημικών συνθηκών, αυξάνει την επιτυχία καλού βαθμού ή αποβολής.

Sb Σουβλάκιο: Υψηλής νοστιμιάς στοιχείο, αυξάνει την διάμετρο του κώλου και της κοιλιάς των ανθρωπων.

Te Τελεβίζιο ή Τηλόψιο: Στοιχείο αδρανές, που αδρανοποιεί επιπλέον ό,τι βρεθεί μέσα στην ακτίνα δράσης του. Προκαλεί την έντονη ανάπτυξη των μαϊντανών. Φυλαχτείτε!

Cs Κάζιο (Casio) Χρησιμοποιείται σε κυριλέ ψηφιακά ρολόγια και άλλα γιαπωνέζικα ψευτοπράματα.

Ba Βάριο ή Βαρβάριο ή Βαρβάτιο: Εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες μετά από καυγάδες, ή διαφόρων ειδών μάχες μεταξύ ανδρών. Προσοχη! Άκρως ερεθιστικό!

La Λάθιο: Επικινδυνο στοιχείο απο το οποιο παραγεται το Καντήλιο.

Pr Πόρδιο: Αέριο που γεμίζει την ατμόσφαιρα μετά από φορτσαριστό, ηχηρό κλάσιμο. Είναι εξαιρετικά εύφλεκτο και - χρειάζεται να το πούμε; - βρωμάει του θανατά!

Nd Νεοδημοκράτιο: Αεριο απο άλλον πλανήτη, από εκεί που έρχονται τα ούφο.

Pm Παρμεζάνιο: Νοστιμότατο, ιδίως με μακαρόνια.

Ho Χόντριο: Παράγεται από το στοιχείο Σουβλάκιο και παράγει το στοιχείο Κουραδόνιο.

Er Ερείπιο: Στοιχειο Καπή.

Tm Ταμτάκιο: Το κύριο συστατικό της γυφτιάς. Οι βιντεοταινίες του '80 ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε Ταμτάκιο. Σε λιγότερο καθαρή μορφή απαντάται στους λέτσους, στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και στον Λάκη Λαζόπουλο.

Lu Λούγκριο: Στοιχείο του οποίου το άτομο κουνιέται.

Ta Τάκιο: Στοιχείο που προσδίδει στους Τάκεις τα χαρακτηριστικά τους. Ο Bill Gates αποτελείται κατά 99% από Τάκιο.

W Βολγκαφράμιο: Κατασκευαζόταν στη Ρωσία, ζύγιζε 2 τόνους και το οδηγούσε η Κα-Γκε-μπε

Re Ριπλάιον: Τεχνητό στοιχείο που απαντάται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στις θυρίδες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail). Εξαιρετικά αντιδραστικό, σχηματίζει ομοιοπολικό δεσμό (:) με το θέμα των μηνυμάτων.

Os Οσάκιο: Ανακαλύφθηκε από έναν Ιάπωνα, τον Οσάκα, και χρησιμοποιείται στην καθαρεύουσα μόνον.

Pt Πατάτιο: Στοιχείο πλούσιο σε άμηλο (δεν περιέχει δηλαδή καθόλου μήλο) και υδατάνθρακες. Στην Ελλάδα το έφερε ο Καποδίστριας.

Au Αυθαίρετο: Aυτό το στοιχείο δεν έχει άδεια οικοδόμησης.

Hg Χαμπουργκέριο: Ως προς τις φυσικές ιδιοτητες μοιαζει με το Σουβλάκιο αλλά βρίσκεται στο αμερικανικό υπέδαφος.

Tl Τέλειο: Αγγίζει την τελειότητα.

Pb Παμπάλαιο: Απαντάνται στον στρατό.

Po Πορτοφόλιo: Στοιχείο πρωταρχικής σημασίας για τη συνέχιση της ζωής. Αντιδρά με το «Θηλυκό» με ολέθρια αποτελέσματα! Σημαντική διάβρωση υφίσταται επίσης από το Τεχνίκιο.

Rn Κουραδόνιο: Ραδιενεργό και βρωμερό αέριο που παραμένει στο WC πολλές ώρες μετά το τράβηγμα του καζανακίου. Φέρει τη χαρακτηριστική οσμή στερεών αφοδευμάτων, κοινώς κουράδας. Σε δημόσια αφοδευτήρια, είναι επίσης πιθανόν κάπου στο βάθος της λεκάνης να παραμονεύει και η αυθεντική κουράδα, ειδικά όταν ο προηγούμενος είχε υψηλή περιεκτικότητα σε Γαϊδούριον.

Fr Φραπέδιο: Αντιδρά έντονα και σχηματίζει χημικές ενώσεις με το Βόρειο.

Ra Ραδιόφωνον: Βρίσκεται μόνο σε υψηλές συχνότητες.

Ac Ακατάλληλο: Βρίσκεται μόνο σε άτομα άνω των 18, τα οποία παρακολούθουν κάποιου είδους ταινιές. Αλληλεπιδρά με το Τελεβίζιο.

Th Θηλυκό: Αντιδρά έντονα με το στοιχείο «Αρσενικό», εκτός από τις μέρες που έχει πονοκέφαλο. Προϊόντα της αντίδρασης: γκρίνια, μουρμούρα, οικονομικά έξοδα, ψυχολογικά τραύματα, αφροδίσια νοσήματα και παιδιά.

Pa Πασόκιο : Δεν είμαστε σίγουροι, αλλά πρέπει να προέρχεται από τον ίδιο πλανήτη με το Νεοδημοκράτιο.

Np Ναπάρειο: Στοιχείο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα όταν γίνει κάτι κακό σε κάποιον, ο οποίος δεν έχει τι να κάνει για να το διορθώσει.

Pu Πουτάνιο: Βρίσκεται σε όλους τους μέγαλους δρόμους μετα τισ 12 τα μεσανυχτα.

Am Αμαρύνθιο ή Αμερίκιο: Στοιχείο που μοιράζεται χώρο στον περιοδικό πίνακα με το Ισραήλιο, το οποίο όμως δεν εμφανίζεται στον πίνακα. Το Αμερίκιο μιλάει για λογαριασμό του Ισαρήλιου με αντάλλαγμα το τελευταίο να μην πληρώνει το νοίκιο για τη θέση στον περιοδικό πίνακα. Έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι: το Ισραήλιο επειδή δεν πληρώνει νοίκιο, και το Ισραήλιο επειδή το Αμερίκιο έχει την ευθύνη να μιλάει για λογαριασμό του και να πράττει για λογαριασμό του όπως επίσης και να δέχεται πολλές από τις συνέπεις των αποφάσεων του Ισραηλίου.

Cf Κάφριο: Στοιχείο πολύ γνωστό στην Ελλάδα και όχι μονο.

Fm Φαρμακείο: Στοιχείο στο οποίο προστρέχουν όσοι νοιώθουν ασθενείς ή έχουν λάβει την απαιραίτητη συνταγή από ιατρό.

No Νότιο: Στοιχείο συμπληρωματικό του Βορείου, με εντελώς αντίθετες όμως ιδιότητες. Σε μικρές ποσότητες προκαλεί βιασύνη, άγχη και απώλεια του ουρανικού «Λ» (Όπως «Λιακόπουλος»). Σε μεγαλύτερες δόσεις εμφανίζονται σοβαρότερες διαταραχές, όπως π.χ. μια έντονη επιθυμία να πουλήσεις λαθραία CD ή να καθαρίσεις παρμπρίζ στα φανάρια χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη τους.

Db Ντεμπόριο: Αντιδρά έντονα με το πουτάνιο και όταν βρεθεί από γενετική ανωμαλία στη γυναίκα προξενεί έντονες επιθυμίες.

Bh Μπέχιο: Πολύ γνωστό στοιχείο στα Ιωάννινα. Πήρε το όνομά του από την περιοχή Μπέχο των Ιωαννίνων όπου και ανακαλύφτηκε. Γνωστή παροιμία για το στοιχείο: «Όπου μπέχο, τρέχω!» Στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι επίσης γνωστό ως Τζάμπα ή Τζάμπιο.

Hs Χασίσιο: Λίγα είναι γνωστά για αυτό το στοιχείο, καθώς όσοι ήρθαν σε άμεση επαφή με αυτό, παρουσίασαν απώλεια μνήμης. Ίσως είναι διεγερτικό, ή ακόμα και θανατηφόρο σε μεγάλες ποσότητες. Το μόνο σίγουρο είναι οτι βρίσκεται σε πολλές ποικιλίες με γνωστότερη αυτή των Ζωνιανών.

Mt Μητσοτάκιο: Η πεμπτουσία της γκαντεμιάς! Μην το πλησιάζετε ούτε ζωγραφιστό. Κίνδυνος-θάνατος, αν και αυτό δεν πεθαίνει. ΠΟΤΕ!

Mετά από την ανάγνωση, πάτε εκεί για μια πιο ολοκληρωμένη ματιά στον μικρόκοσμο!

Δεν νομίζω οτι χρειάζεστε περισσότερες διευκρινίσεις!!!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified