Πάρε Πέντε (βαθμούς)!

Εύχρηστος και συμβολικός τρόπος επιβράβευσης ορισμού ή σχολίου στο σλανγκρ, ελλείψει βαθμολόγησης/αξιολόγησης.
Ινσέψιο με Dave Brubeck και το μυθικό του Take Five**. Όπως έλεγε και ο acg για το Brubeck του, "επιστρατεύεται για τις ανάγκες του σάιτ, για να δηλώσει ότι ο εκφέρων πέρα από σπεκ, σπεκάουα, σπέκια κι αστρασπέκια, έχει και μουσικές γνώσεις ικανές να συνοδεύσουν την μέγιστη ποντοδοσία*".
Μπορούν εδώ επίσης να προστεθούν κι οι αστερίες, το +1, το κούdoς, το λανάτο κ.ά. που χρησιμοποιούνται τελευταία εντατικά κι από ανάγκη, όπως αναφέρθηκε εδώ.
*Take Five.

+5 παράδειγμα. Ολταιμκλά σικ. (εδώ)
Από μένα 5+5 στα σχόλιά σου βικ! (εδώ)
5+5, που δεν τα βάζω συχνά. (εδώ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Και τίποτα να μην ξέρει κάποιος από jazz, τον εν λόγω κύριο κάπου θα τον έχει πάρει τ' αυτί του. Το γνωστότερο κομμάτι του (το οποίο παρεμπίπταμπλυ συνέθεσε ο σαξοφωνίστας του γκρουπ, κ. Paul Desmond) είναι το Take Five, ελληνιστί Πάρε Πέντε, ευθεία αναφορά στο beat των 5/4 που είναι γραμμένο το κομμάτι.

Για τις ανάγκες του σάιτ, το όνομα του αρχηγού του γκρουπ, επιστρατεύεται για να δηλώσει ότι ο εκφέρων πέρα από σπεκ, σπεκάουα, σπέκια και αστρασπέκια, έχει και μουσικές γνώσεις ικανές να συνοδεύσουν την μέγιστη ποντοδοσία.

(από και καλά σχόλια στο παρόν σάιτ)

...Καλά, τι ανέβασες ο άθρωπας. Σπεκ κι αστερίες!

... Δύο Brubeck κι από μένα για να μην ξεχνιόμαστε! Εύγε νέε μου!

Take Ten! (από Vrastaman, 26/03/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Κατά το «ευ, δούλε αγαθέ και πιστέ», είναι επιφώνημα επιβράβευσης προς καβουροσλανγκόσαυρο, που έκανε σωστά την (χαμαλο-)δουλειά του. Ως γνωστόν, ο καβουροσλανγκόσαυρος διακρίνεται για την μοχθηρή εργατικότητα και την δουλοπρέπειά του, ενώ παραμονεύει για το παραμικρό ξεροκόμματο σλανγκ, που μπορεί να αρπάξει.

– Μόλις λημματογράφησα το 32ο παράγωγο της λέξης φραπέ!
– Ευ, καβουροσλανγκόσαυρε αγαθέ και πιστέ, πήγαινε τώρα να λημματογραφήσεις την 44η διαβάθμιση στην κλίμακα του lol, λολ, που μας έχει ως τώρα διαφύγει!
Yes master...
– Άντε, κι άμα γυρίσεις, σού 'χω φυλάξει λίγη ζουμερή λημματολάσπη στο Δημόσιο Πρόχειρο...

ευ, καβουροσλανγκόσαυρε αγαθέ και πιστέ! (από Vrastaman, 26/02/09)Conte di Cavour: Ο πρώτος Πρωθυπουργός του Ιταλικού κράτους (από Vrastaman, 26/02/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified