Χαρακτηριστικά που έχουν συνδεθεί με το κόμμα ΠΑΣΟΚ και την αισθητική του.

  1. Ανάγκη πάσα να ξαναστήσουμε μιαν αριστερά χωρίς άλλα ψέματα, λαϊκισμό, χωρίς την πασοκίλα της εξουσίας.
  2. Δεν το λέω υποτιμητικά ούτε αποδοκιμαστικά, το λέω διαπιστωτικά: πολύ μεγάλο μέρος της φυλής των ανθρώπων που αποκαλούμε τα τελευταία χρόνια με μια λέξη «φιλελέδες» αισθάνονται πρώτα και κύρια Ευρωπαίοι. Στο βαθμό που αισθάνονται Έλληνες, το αισθάνονται ως ειδικότερο προσδιορισμό της βασικής τους ταυτότητας (Ευρωπαίος εξ Ελλάδος) και το αισθάνονται ενοχικά. Θα προτιμούσαν να είναι Ευρωπαίοι του Παρισιού ή του Λονδίνου και όχι αυτής εδώ της ευρωπαϊκής επαρχίας, που ζέχνει πασοκίλα, μεταπολιτευτικίλα, ανομία, γκράφιτι, πανεπιστημιακό άσυλο, αριστερά του τίποτα, λαμογιάρισμα στις κοινοτικές επιδοτήσεις, φωτόπουλους, μπαλασόπουλους, συριαζίους και 61 τοις εκατό και βάλε ΟΧΙ, το οποίο στα μάτια τους είναι ο καθ΄ημάς τζιχαντισμός. (Old Boy)

Got a better definition? Add it!

Published

Είδος επινοημένης ανθρωπίλας που σλανγκική ἀδείᾳ προσάπτεται σε αθρώπες του τΣΥΡΙΖΑ, στα έργα τους και τις ημέρες τους. Πέον να σημειωθεί χάριν κορεκτίλας ότι η συριζίλα εκφέρεται τόσον από δεξιόστροφους σλάνγκους:

- Μυρίζεις συριζίλα από μίλια. Μόνο ένας συριζαίος θα δικαιολογούσε τους ισλαμοφασίστες.... (εδώ)

...όδο κι από αριστερόστροφους μη Συριζαίους σλάνγκους:

- Η παρατήρηση κάποιων ότι ζούμε περίεργες ώρες δηλαδή πρέπει να μας οδηγεί στα μηδενιστικά σου σχόλια για τους αναρχικούς και άρα στην αγγαλιά της μόνης ελπίδας μας του συστημικού σύριζα ? Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θεωρώ ότι τα σχόλια βρομάνε κυβενητική συριζίλα αλλά ακόμη και αν είναι η ιδέα μου είναι σίγουρα προβοκατόρικα (εκεί)

Άλλοι πάλι το τερματίζουν:

- Χωμενίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζει αξύριστες μασχάλες και μυρωδιά μπύρας (παραπέρα)

...προς εύλογη αγανάκτηση των φίλων του ΣφΥΡΙΖΑ:

- Πάντως από τη χρήση λέξεων τύπου συριζίλα και κομουνισταριό προτιμότερη η ξύλινη γλώσσα (παραδίπλα)

Βλ. επίσης άλλες πολιτικίλες: αριστερίλα, κομμουνίλα, πασοκίλα, κλπ.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified