Σύμφωνα με τον ήδη αναρτηθέντα ορισμό από τον χάνκυ, Αντουανέτα χαρακτηρίζεται «ο πολύ υψηλόφρων, που σνομπάρει τα προβλήματα άλλων», ή ο «που έχει λύσει ανάλογα προβλήματα οι απόψεις του είναι τελείως ουτοπικές».
Να πω εδώ ότι Αντουανέτα παίζει να χαρακτηρίζεται και η μη μου άπτου, η πριγκιπέσα με την κακή την έννοια, αυτή που έχει μάθει τα προβλήματά της να της τα λύνουν άλλοι όσο εκείνη ασχολείται με σοβαρές δουλειές π.χ. να επιβλέπει τις εργασίες μανικιούρ που γίνονται στα δαχτυλάκια της ενώ είναι καθισμένη στον λαμπερό της θρόνο.
Μπορεί να αποτελεί χαρακτηρισμό μόνιμης κατάσταση χαρακτήρος και συμπεριφοράς ή να αναφέρεται σε κάποια που με τυχαία δήλωσή της παραπέμπει σε τέτοιο κατάπτυστο μοντέλο φτου φτου βλ. σενάριο επιστημονικής φαντασίας - παράδειγμα.
(Προ ΔΝΤ: Πωλητής - Σοφία Αντουανέτα - Θανάσης Γκόμενος)
Πωλητής: Κυρία μου, σας συστήνω αυτό το μπαχαρικό, όταν μαγειρεύετε θα μοσχοβολάει το φαγητό σας.
Σοφία: (τσίχλα φούσκα μιαμ μιαμ φφφφ τσακ) Μπα, εγώ δε μαγειρεύω, μου μαγειρεύουν άλλοι.
Θανάσης: Τείπες τώρα!
Σοφία: Μαλακία είπα ε; Καλά πάμε να κάνουμε έρωτα γουγουγού μωλάκι μου που σε πεθύμησα πάνε και τρεις ώρες που δεν σε έχω μέσα μου και νιώθω ένα συναισθηματικό κενό... (τσίχλα φούσκα μιαμ μιαμ φφφφ τσακ)
.......
Κατερίνα: Λέγε ρε κανα νέο πώς περάσατε στο Πήλιο;
Σοφία: (μπλα μπλα) και ήμαστε στο δρομάκι εκεί που μπαίνεις στην Τσαγκαράδα είναι κάτι υπαίθρια που πουλούνε γλυκά του κουταλιού, μυρωδικά και τέτοια... (μπλα μπλα)
Κατερίνα: Τι λες μωρή Αντουανέτα και σε άκουσαν κι άλλοι εκτός από τον καλό σου να κάνεις δήλωση; (Αχαααχαχα. Χα.)