Koλλητήρι λέγεται η επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά του πλησιάσματος πολύ κοντά στο ουραίο τμήμα (κώλος) του προπορευόμενου οχήματος, ως μέσο για να αναγκαστεί ο οδηγός του είτε να γκαζώσει, είτε (ακόμη καλύτερα) να αλλάξει λωρίδα και να μας ανοίξει το δρόμο.

Warning: Το κολλητήρι δέον ν' αποφεύγεται από τους σώφρονες οδηγούς, γιατί μπορεί να οδηγήσει πολύ εύκολα σε τροχαία ατυχήματα. Ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος υπάρχει όταν το προπορευόμενο όχημα είναι δίκυκλο, οπότε ακόμη και μια πολύ ανεπαίσθητη επαφή (φιλάκι) του μπροστινού προφυλακτήρα του αυτοκινήτου με την πίσω ρόδα του δικύκλου, αρκεί για να στείλει τον δικυκλιστή να κάνει αρχικά μερικά οχταράκια και, τελικά, σάλτο μορτάλε.

Εκεί που επέστρεφα από Ηγουμενίτσα, όταν μπήκα στο τούνελ της Τύριας μείωσα στα 80 τηρώντας το όριο και ο πισινός μου βρήκε αμέσως ευκαιρία και άρχισε τις κόρνες, τα σινιάλα και τα κολλητήρια. Don't do it, Fedon, του φώναζα, αλλά αυτός εκεί, το βιολί του. Ε, ρε κάτι κάγκουρες που κυκλοφορούν στους δρόμους...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Άσχημο ανώμαλο χούι ελαφρώς διεστραμμένων των πενήνταζ, εξήνταζ και εβδομήνταζ. Είναι η πρακτική κατά την οποία επωφελείται κάποιος από την πολυκοσμία και «κολλάει» σε πισινά γυναικεία, ανδρικά ή εφηβικά, με σκοπό τον επιτόπιο αυνανισμό, ή ακόμη και ετεροχρονισμένο, εφόσον οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Συνήθης τόπος άσκησης του «κολλητηρίου» ήταν τα λεωφορεία, αλλά οι μάστορες του είδους το εξασκούσαν στα πιο απίθανα μέρη (ουρά στο ΙΚΑ, αίθουσες δικαστηρίων κλπ). Απ' όσο ακούω, το φαινόμενο απαντάται, σπανιότερα πάντως, και στις μέρες μας.

  1. Φύγε βρε ανώμαλε μη σου σκάσω καμιά τσαντιά! Πρωί πρωί, πού τη βρίσκεις την όρεξη για κολλητήρι;

  2. - Άσε ρε Λίτσα, μπήκα στο λεωφορείο και μου 'κανε κάποιος κολλητήρι, αλλά είχε τόσο κόσμο που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.
    - Βρε μπας και σ' άρεσε;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified