Σκοτωμένη τιμή ή προσφορά: όταν διατίθεται κάποιο προϊόν ή υπηρεσία σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή.
Έμποροι ή παραγωγοί σκοτώνουν τις τιμές όταν θέλουν να ξεφορτωθούν προϊόντα τ. λαζαράκια, ή όταν η στρατηγική τους επικεντρώνεται στο να κερδίσουν μερίδιο αγοράς. Η πρακτική είναι γνωστή και ως ντάμπινγκ (dumping).
Ο Τζέφρι θα σκοτώσει την δημόσια περιουσία μπιρ παρά για να ανταποκριθεί στις μεσομακροπρόθεσμες δεσμεύσεις του στους τροϊκανούς, πληρώνοντας τόσο τις λαϊκιστικές ασυδοσίες του πατέρα του και τον μιζελληνισμό του ΘΑΣΟΚ όσο και τις λαμογιές και την ανικανότητα της Νέα Δημοπρασίας.
Συμβουλευτικές και κατασκευαστικές εταιρείες σκοτώνουν τις προσφορές τους σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων, συχνά σε επίπεδα κάτω του κόστους, για να «πάρουν το έργο» και «μετά βλέπουμε». Πρόσφατο παράδειγμα η μικρή κατασκευαστική εταιρεία που προκρίθηκε στον πρώτο διαγωνισμό ΣΔΙΤ λόγω σκοτωμένης προσφοράς και μετά βάρεσε κανόνι.
Τέλος, βλ. και τον σχετικό ορισμό του joe909 εδώ.
- Με «σκοτωμένες» τιμές των ΔΕΚΟ δεν πιάνετε 5Ο δισ.
(εδώ)
- Οι Κινέζοι είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο, εκεί έχουμε σκοτωμένες τιμές με παραχωρήσεις στην ποιότητα κατασκευής.
(εκεί)
- Designers της περασμένης σεζόν σε σκοτωμένες τιμές κατευθείαν από Ιταλία. Και το κλου: πληρώνεις με αντικαταβολή!
(παραπέρα)
- Και αυτό όταν πλέον οι κατασκευαστικοί όμιλοι, όχι μόνο οι μικρομεσαίοι αλλά ακόμα και οι ισχυροί, προκειμένου να κερδίσουν διαγωνισμούς, χτυπάνε τα έργα με υψηλές εκπτώσεις, άνω του 30% με 35%, σε πολλές δε περιπτώσεις οι εκπτώσεις ξεπερνούν το 40% με 45% και φθάνουν στα επίπεδα του 50% ή και παραπάνω. Αυτό δε καθώς παρατηρείται έλλειψη διαγωνισμών, ως εκ τούτου οι εταιρείες «κυνηγούν» σχεδόν κάθε έργο που «βγαίνει», ανεξάρτητα αν οι μικρότερες εταιρείες έχουν μεγαλύτερες ανάγκες εξ ου και οι προσφορές του είναι «σκοτωμένες». (παραδίπλα)