Μεταφορική έκφραση, η οποία σημαίνει ότι βασανίζω κάποιον, τού κάνω τη ζωή δύσκολη. Άλλο ένα δείγμα του πλούτου της γλώσσας μας, όπου η υπερβολή και το απίθανο, δημιουργούν μία μοναδική εκφραστικότητα.

  1. Απόσπασμα από άρθρο εφημερίδας του διαδικτύου:

Έτσι λειτουργεί ο Δήμαρχος. Του αρέσει να ψήνει το ψάρι στα χείλη τόσο στους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και στους εκπροσώπους του Τύπου.

  1. Σχόλιο συντρόφου Vrastaman σχετικά με το λήμμα τυλίγω.

Υπάρχει ένας φαύλος αέναος κύκλος στο Ελλάντα όπου η πεθερά ψήνει στο ψάρι στα χείλη της νύφης της, την οποία επ’ουδενί λόγω θεώρει άξια για τον γιόκα της. Όταν με την σειρά της η νύφη αποκτήσει γιο που κινδυνεύει να «τυλιχθεί» θα κάνει ακριβώς τα ίδια στην δική της νύφη, ξεχνώντας όσα υπέστη η ίδια. Λοιπόν κορίτσια του slang.gr, σας λέω ακριβώς αυτό που είπα στην Vrastawoman: κανονίστε κακομοίρες μου να κάνετε και σεις μια μέρα τα ίδια!!!

  1. Διήγηση από το διαδίκτυο:

Τελικά έφτασε σώα.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα και η Αγγελική ακόμα περιμένει ν’ ακούσει εκείνο το «Καλωσήρθες» από την πόλη. Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα δεν υπήρξε και πολύ ευγενική μαζί της. Την ταλαιπώρησε από την πρώτη κιόλας μέρα και συνέχιζε – χωρίς οίκτο – να της «ψήνει το ψάρι στα χείλη» καθημερινά.

Ο,τι απέμεινε απο τον Karembeu (από Vrastaman, 11/03/09)

Σχετικό: κινέζικο βασανιστήριο, το

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified