Περιμένω τη στιγμή που θα λυγίσει ο Μεϊμαράκης και θα πει ένα "άσε μας ρε Αλεξάκη, μας τα έχεις κάνει ζέπελιν" #debate
Εύγε Χάνε, σπουδαίο λήμμα!
ο χιπστεροναζισμός θεωρείται ως ένα χαρακτηριστικό για τη σύγχρονη Ελλάδα σύμπτωμα αυτού που ο Κάρολος Μαρξ έχει περιγράψει ως ψευδή συνείδηση.
Simiologika
Θα βγάλω λεφτά, λέμε εμείς, I will make money, λένε οι άλλοι. Η διαφορά μεταξύ του βγάζω και κάνω είναι σημαντική αλλά δεν θελήσαμε να την καταλάβουμε. Οταν θα πάμε από το βγάζω στο κάνω τότε θα φτιάξουμε. | NikΠηγή ΕΔΩ
Ναι ισχύει απ' ότι είδα, αλλά ήθελα εδώ να γράψω μόνο γι αυτήν την πολύ ειδική μορφή των επιθέτων που θυμάμαι από παιδί και που είδα οτι είναι ακόμη σε χρήση στο τουίτερ πχ, που με την συντομία του είναι πολυ κοντά στον προφορικό λόγο.
Ευχαριστώ. :) Πράγματι Ξη κι εγώ απ' την επαρχία το θυμάμαι. Όσο γιαυτό που λες Κλι, ψάχνοντας για παραδείγματα στο δίχτυ έπεσα πάνω σε ιατρικό σάη και σε ερώτηση ασθενούς που ενώ ήταν ορθογραφημένη και σούπερ συγκροτημένη, είχε μια ενέσα νααα με το συμπάθιο....
Πρέπει να αναφερθεί και το σχόλιο του vikar στο ρίχνω, τρώω, πέφτω.
Θεούλη μου υπέροχος!
Χαλικού, στο 1.40-1.47 κάνει κάτι περίεργα με την προφορά του ρω και του λάμδα.
“Τίποτα” Χαλικού και τα πάντα όλα, τα πάντα ταμτιριρεί και εύγε σου.
Όταν όμως ακούω για χάος ...
Το θεμελιώδες φαντασιακό στην αρχαία Ελλάδα, όπως φαίνεται από τον Όμηρο και τον Ησίοδο στις αντίστοιχες κοσμογονίες τους, έχει τον κόσμο να γεννιέται από το Χάος. Σήμερα, και ενώ ο όρος αυτός έχει αναχθεί σε επιστημονική θεωρία (Θεωρίας του Χάους), ο Καστοριάδης προτιμά τον ορισμό του ως “τίποτα”. Αυτή η σύλληψη ήταν, κατά τον Καστοριάδη, η γενεσιουργός δύναμη της αρχαίας δημοκρατίας αφού αφήνει τον άνθρωπο δημιουργό του δικού του νοήματος, σε έλλειψη κάποιου ανώτερου προϋπάρχοντος νόμου. (wiki)
«Ήδη από την αρχή και πάντοτε», σύμφωνα με το ερμηνευτικό σχήμα του Καστοριάδη, «η θρησκεία απαντά στην ανικανότητα των ανθρώπινων όντων να δεχτούν αυτό που άσχημα ονομάστηκε ‘υπερβατικότητα’, δηλαδή να δεχτούν το Χάος, και να το δεχτούν ως Χάος, να αντιμετωπίσουν, όρθιοι, την Άβυσσο. Αυτό που μπόρεσαν να αποκαλέσουν ανάγκη της θρησκείας αντιστοιχεί στην άρνηση των ανθρώπων να αναγνωρίσουν την απόλυτη ετερότητα, το όριο κάθε κατεστημένης σημασίας, την απρόσιτη ανάποδη που συγκροτείται με κάθε καλή στην οποία φτάνουμε, τον θάνατο που κατοικοεδρεύει μέσα σε κάθε ζωή, το μη-νόημα που πλαισιώνει και εισχωρεί σε κάθε νόημα»
-Ο Λεβέντης έβαλε στις λίστες «όλα του τα σόγια»! https://shar.es/17nrTd
-Ας του δώσουμε μία ευκαιρίαχαχαχαχαχαχαχα
Φχαριστώ Ξη, μου διέφυγε.
Αχαχαχαχα, τελειωμένη ξεπερασμανία
:-) Ιμποσίμπιλε
"Τηλ στο Ρέθυμνο: έλα ρε ξαδερφε, ηντα γίνεται, καλά; τα κοπέλια οι γέροι οι αίγες; μπράβο, μπράβο. Πήρα να σου πω ΤΙ ΚΑΥΛΑ ΜΥΖΗΘΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;"
Είναι από Φλώρινα επειδή