Τα παλιά χρόνια, τότε που υπήρχαν ακόμη Αξίες και Ιδανικά στον τόπο αυτό, πριν εκχυδαϊστεί εντελώς το σύμπαν δηλαδή, ακόμη και στους οίκους ανοχής υπήρχε μία αξιοπρέπεια στον τρόπο με τον οποίο η τσατσά διαφήμιζε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους εν δυνάμει πελάτες.

Περιποίηση ήταν (και είναι ακόμα στα παραδοσιακά μπουρδέλα) το γνωστό, πολυαγαπημένο και χιλιοτραγουδισμένο τσιμπούκι. Την εποχή που ο όρος χρησιμοποιείτο κατά κόρον, το στοματικό σεξ ΔΕΝ ήταν στάνταρ στο μενού, οπότε υπήρχε η ανάγκη να διαφημισθεί με ιδιαίτερη αναφορά, ώστε ν' αποτελέσει τον καταλύτη για την καταφατική απάντηση του πελάτη στο τελικό ερώτημα της τσατσάς «θα περάσει κανείς;».

Η περιποίηση πήγαινε πακέτο με τον όρο «ελεύθερα πιασίματα». Χρήσιμη πληροφορία για τον εκλεκτό πελάτη διότι ελεύθερα πιασίματα σήμαινε ότι αν άπλωνε τα ξερά του να πιάσει κανα βυζάκι ή κανα μουνάκι πάνω στην τρελή γκάβλα, δεν θα 'πεφτε καμιά αδέσποτη σφαλιάρα.

Στην προαναφερθείσα εκθείαση των παρεχομένων υπηρεσιών υπήρχαν και υπάρχουν και άλλες στάνταρ εκφράσεις, οι οποίες παρατίθενται παρακάτω σε μία μικρή και σίγουρα μη εξαντλητική λίστα, αν και δεν συνιστούν σλανγκ, έτσι για την ιστορία:

  • Καθήστε, μη στέκεστε όρθιοι: Για κάποιο περίεργο λόγο, δεν υπάρχει τσατσά στην ελληνική επικράτεια η οποία να ανέχεται να στέκονται όρθιοι περιμένοντας την κοπέλα οι πελάτες. Στον αντίποδα, οι μπουρδελοτσαρκαδόροι θέλουν να είναι πάντα κοντά στην έξοδο διότι έτσι όταν έχει πολλή κίνηση η περιοχή τη βγαίνουν πιο μπροστά από άλλους συναδέλφους, κερδίζοντας καλύτερη θέα ή μικρότερο χρόνο αναμονής στην περίπτωση που τελικώς αποφασίσουν να ενδώσουν.
  • Η κοπέλα είναι... Είναι πολύ καλή στο δωμάτιο, δεν βιάζεται...: Η εν λόγω έκφραση συνήθως βρίθει ανακριβειών, γεγονός που εν μέρει γίνεται αντιληπτό διά γυμνού οφθαλμού και εν μέρει (και μετά από το μπετσάλεν) αφού μασήσει ο θύμας. Συνήθως ο όρος «κοπέλα» χρησιμοποιείται μάλλον υπό την ευρεία έννοια, ότι δηλαδή είναι γένους θηλυκού, αλλά ηλικιακά παίζει να είναι από θείτσα μέχρι γιαγιούμπα. «Πολύ καλή στο δωμάτιο»... Νταξ, ρώτα και τον θείο μου τον ψεύτη... «δεν βιάζεται»... Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο. Ιδανικά θέλουν ο πελάτης να τελειώσει πριν μπει στο δωμάτιο, ένοντας κάνει το 1.7% αυτών που η τσατσά υποσχέθηκε. Άστα να παν...
  • Περιποίηση, ελεύθερα πιασίματα, πισωκολλητό: Self explanatory - πλέον;)
  • Ποιός θα περάσει;: Εξελιγμένη μορφή του «θα περάσει κανείς» υπό την έννοια ότι δεν αφήνει περιθώρια για αρνητική απάντηση και δημιουργεί μία αίσθηση κάτσε-να-προλάβω-πριν-μπει-ο-μαλάκας (ευγενής συναγωνισμός).
  • Έχει ωραίο στήθος: Απάντηση στην ερώτηση «έχει μεγάλο στήθος η κοπέλα;», ενδεικτική της σκληρής δουλειάς και ενδελεχούς εκπαίδευσης που λαμβάνει χώρα στις σχετικές σχολές για τσατσάδες. Ρωτάει ο δύσμοιρος για να μην περιμένει τζαμπαντάν αν το φετίχ του είναι το μεγάλο στήθος για παράδειγμα και αντί για μία μονολεκτική απάντηση τύπου Ναι / Όχι παίρνει την προαναφερθείσα, η οποία τον καθηλώνει στον προθάλαμο για να μορφώσει ιδίαν απόψιν μόλις η κοπέλα βγει από το δωμάτιο.

DISCLAIMER
Το παρόν αποτελεί αποκλειστικά προϊόν (α) επιστημονικής έρευνας του γράφοντος στο διαδίκτυο και (β) προσωπικών συνεντεύξεων με θαμώνες των εν λόγω οίκων. Ο γράφων δηλώνει εν γνώσει των συνεπειών του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως ότι ουδεμία σχέση διατηρεί με οίκους ανοχής, διευθύντριες των οίκων αυτών, εργαζόμενες / εργαζόμενους των οίκων αυτών, μη σου πω ότι δεν έχει περάσει ούτε καν απ' έξω, το φελέκι μου μέσα.

Αυτό με κάνει και εμένα να απορώ. Υποθέτω ότι ήταν τόση η στέρηση πριν από 30 χρόνια ώστε μαζί με το σχετικό χαβαλέ υπήρχε και αρκετός ερεθισμός. Επειδή η πορνεία σαν θέμα με έχει απασχολήσει κατά καιρούς θα σου πω και μια ιστοριούλα: παλιά (25 και βάλε χρόνια πριν) οι πόρνες ήταν πολύ σεμνές. Ας πούμε ότι 30 ή 40 χρόνια πριν πήγαινες στο μπουρδέλο και η γυναίκα σήκωνε τη νυχτικιά να κάνεις τη δουλειά σου και να φύγεις. Δεν σου χάριζε πλήρη θέα του κορμιού της και ήταν δύσκολο να βρεις κάτι πιο πικάντικο από το κολπικό σεξ. Πρωκτικό και στοματικό ήταν σχεδόν ανήθικα και περιορισμένα.
Από την δεκαετία του 80 αρχίζει λοιπόν να αλλάζει το αγοραίο σεξ και από εκεί που αρχικά ήταν απλώς για εκτόνωση αρχίζει και απευθύνεται στην απόλαυση. Όλο και περισσότερες πόρνες έβαλαν στο στάνταρ την στοματική επαφή αλλά επειδή οι πελάτες στους οίκους ανοχής είχαν μπερδευτεί σχετικά με το ποια προσφέρει στοματικό και ποια όχι η τσατσά έλεγε πάντα την λέξη “περιποίηση” που σήμαινε στοματικό. Οι τακτικοί θαμώνες το ήξεραν αλλά οι ουρανοκατέβατοι γίνονταν ανέκδοτο γιατί πάνω στην κάβλα τους - με το συμπάθειο - άκουγαν την τσατσά να λέει “περιποίηση, ελεύθερα πιασίματα” και επειδή δεν άκουγαν αυτό που ήθελαν ρωτάγαν με αγωνία: “τσιμπουκάκι κάνει η κοπέλα;” Από εδώ

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
patsis

Κλασικότατο ποιηματάκι της τσατσάς: Τσιμπουκάκι, πισοκολλητό, ελεύθερα πιασίματα τρία χιλιάρικα [δραχμές].

Μου έχουν πει δηλαδή, εγώ δεν ξέρω.

Το ότι «περιποίηση» σημαίνει τσιμπούκι δεν το ήξερα. Να μην μας πάρουν τα σπεκ, τα αντισπέκ και τα καρασπέκ τώρα, αλλά, εάν υπάρχει έτσι στην πιάτσα, είναι πεντακάθαρο δείγμα σλανγκ, έστω τζάργκον (η επαγγελματική ιδιόλεκτος που λέγαμε).

Πόσο πάει ρε παιδιά η περιποίηση τώρα; (ερώτηση παγίδα).

#2
acg

#3
johnblack

Εννοείται γάμησε, να πω μόνο πως το φαινόμενο αυτό λέγεται ευφημισμός, να λες δηλαδή κάτι συγκαλυμμένα, πιο διακριτικά, πιο σεμνά.

#4
Hank

Στα αγγλικά pampering, όχι με την συγκεκριμένη έννοια, αλλά γενικότερα... Καλή μόδα αυτή με τα disclaimers, γιατί δεν την είχαμε ανακαλύψει όταν ανεβάζαμε σωρηδόν τα φραπελήμματα με κίνδυνο αυτοεξευτελισμού;

#5
Vrastaman

Δέον να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αφηγήσεις οι περισσότερες τσατσάδες ήταν (είναι;) γερομπινεδιλάρικες που ρίχνουν στους πελάτες εμετικά λάγνες ματιές....

Α, πριν ξεχαστώ, σπεκ!

#6
Vrastaman

..*. γερομπινεδιάρικες λούγκρες* ήθελαν να πληκτρολογήσουν τα αυτονομημένα από τον εμμενταλικό μου εγκέφαλο δάχτυλά μου.

#7
acg

@ Vrastaman: Ειπα να σου το διορθωσω το σχολιακι, αλλα μετα θα εμενε ξεμπαρκο εκεινο το θεϊκο «αυτονομημενα απο τον εμμενταλικο μου εγκεφαλο δαχτυλα μου» και δε μου πηγε. Ακομη γελαω:)

#8
GATZMAN

accelerator!

#9
knasos

Το κορίτσι είναι καλό, υπομονετικό, σέβεται τον πελάτη, δεν βιάζεται. Α ρε acg! 10*

#10
Galadriel

Άστραψες, χαλάλι τα ξενύχτια σου.

#11
iron

όλοι δεν μου ξέρετε αλλά όλοι ξέρετε, χμμμ... τεσπα, πάρε δέκα και στο χέρι και λίγα λόγια, άκου ντισκλέιμερ μάι ας...

#12
Hank

Παρεμπίπταμπλυ, σχετικά με τις δύο πρώτες γραμμές σου, ο Γκουσγκούνης σε μία πρόσφατη συνέντευξη είχε δηλώσει νοσταλγικά: «Εκείνα ήτανε χρόνια! Όταν η τσόντα εμπνεόταν από τις αρχές της ελληνοχριστιανικής παράδοσης!»...

#13
amelie

Διατριβή (προσωπάκι msn με τον εξής συνδυασμό :Ι )

#14
HODJAS

Ωραίος!
Ένας μου' χε πεί μια φορά και μετά δεν τον ξανάδα, οτι (λέει) οι πουστρίγκοι κονφερασιέ στα μπουρδέλα, έλεγαν το κλασσικό ποιματάκι μονορούφι:
Τσιμπουκακιπισωκολλητοσταγοναταελευθεραπιασιματαισπανικοσταβυζακια-ελευθεραπιασιματαπολυκαληπεριποιησηηΑλικημας (κτλ).
Κατ' ιδίαν, (λέει) η πόρνη αν δε σ' έκοβε για κανα χλιμίτζουρα σου επέτρεπε την έξτρα περιποίηση φιλιού στο στόμα (αχρείαστη να' ναι-δεν συνιστάται)...