Η αντρογυναίκα, η γυναίκα αλόγα, η ψηλή και άχαρη, η νταρντάνα στα χειροτερότερά της, αυτή που θα πεθάνει από καρκίνο του προστάτη. Μπορεί να είναι και τζιβιτζιλού, μπορεί όμως και να μην είναι.

Καθόσον η χρήση της έκφρασης προϋποθέτει μια έστω στοιχειώδη εξοικείωση με την πολιτική και τα διεθνή θέματα, θα την ακούσεις κυρίως σε πιο ιντελεκτουέλ / κολωνακιώτικους κύκλους, που αποφεύγουν συνειδητά την αναπαραγωγή λαϊκάντζικων και κακόηχων λέξεων, όπως οι παραπάνω.

Ο συνταγματάρχης Μουαμάρ ελ Καντάφι, δικτάτορας κατ' ουσίαν της Λιβύης από το 1969, είναι ένας ζωντανός πολιτικός θρύλος. Η εκκεντρικότητά του ξεπερνά κάθε όριο. Μορφή υπερτεράστια και γκροτέσκα, τροφοδοτεί με τα καμώματά του τα διεθνή Μήδια σε συνεχή βάση. Ιδίως οι διεθνείς επισκέψεις του φέρνουν σε περιφερόμενο τσίρκο, ένα πανηγύρι του τρελού: στήνει τη βεδουίνικη σκηνή του στα πάρκα των πόλεων, πραγματοποιεί αυτοκρατορικές εμφανίσεις με κουστωδίες και παράτες και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Οι επισκέψεις του Καντάφι είναι όμως κι ένα πανηγύρι του μουνιού, καθώς ο ίδιος, γνωστός μουνάκιας, συνοδεύεται πάντοτε από καμιά σαρανταριά και βάλε γυναίκες-σωματοφύλακες, για την προστασία του από τους κακούς απογόνους των αποικιοκρατών. Οι γυναίκες αυτές είναι και καλά πολεμικές μηχανές, εκπαιδευμένες σε ειδική κανταφοσχολή, δεμένες με όρκο ζωής και θανάτου προς τον ηγέτη. Υποτίθεται - εδώ γελάμε - πως παραμένουν παρθένες, οι κακές γλώσσες όμως λένε πως ο Καντάφας τις έχει περάσει από ένα χεράκι, έτσι να ξέρει τι ψωνίζει ο άνθρωπας..

Τα ιντερνάσιοναλ Μήδια αρέσκονται να τις ανεβάζουν και να τις κατεβάζουν ως ωραίες και σεξουλιάρικες, όμως η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως οι περισσότερες μοιάζουν σα να έχουν τρακάρει με τρόλεϊ, μπαζόλες, ανδροειδή του κερατά... Αυτά βέβαια ισχύουν μάλλον για τα εκλεπτυσμένα λαϊφσταλάδικα γούστα μας, ενώ ως γνωστόν περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..

- Μαλάκα πως σου φαίνεται η Γεωργία η ρεσεψιονίστ; Μου σκάει κάτι χαμόγελα τον τελευταίο καιρό όταν μπαίνω, κόλαση σε λέω...
- Εσύ αγόρι μου πρέπει να 'χεις να γαμήσεις πολύ καιρό. Ή μήπως να σου συστήσω κανά καλό οφθαλμίατρο; Ρε δε τη βλέπεις πως είναι η γυναίκα, καμήλα με τα όλα της, σαλάχι, υβρίδιο, ιππόκαμπος, σωματοφύλακας του Καντάφι και δε συμμαζεύεται...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank


Μπράβο, αυτά ακριβώς ήθελα να ακούσω να φτιαχτώ πρωινιάτικα! Τύφλα νά 'χουν τα Bond girls! Η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία!

#2
oatsup gib

Endiaferon!

#3
johnblack

τι πρωινιάτικα ωρέ πατριώτη, με φαίνεται ξυπνάς κ συ σαν τη βουγιουκλάκη στις 3 το μεσημέρι και μετά κάνεις μπάνιο με γάλα :-Ρ

#4
allivegp

Kαλά, ο Καντάφας παραμένει Σχης από το ...'69; Ακόμη δεν πήρε προαγωγή;

#5
johnblack

Φίλε ναι! Επίτηδες έχει επιλέξει να μείνει και καλά στάσιμος στην ιεραρχία για να μην προκαλεί κλπ. Και ο Νάσερ της Αιγύπτου είχε παραμείνει συνταγματάρχης, αλλά μην πας μακριά, κι οι δικοί μας οι Απριλιανοί. Επιλογές με καθαρά λαϊκιστικό προσανατολισμό.

#6
allivegp

Νομίζω ο Καντάφας επίσημα δεν κατέχει κανένα δημόσιο αξίωμα.

#7
johnblack

Σωστό

#8
Khan

Από τις πιο διασκεδαστικές ραψωδίες της Γουικιλικιάδας αφορούν στον Καντάφι, βλ. εδώ και εδώ.

#9
Vrastaman

[img]http://www.ukrcdn.com/wp-content/uploads/2010/12/image.png[/img]

Galyna Kolotnytska, η νοσοκόμα του Μουαμάρ.

#10
poniroskylo

Είμαστε σίγουροι ότι η κυρία άνωθι είναι όντως η νοσοκόμα του Μουαμάρ; Διότι αυτός εδώ δεν είναι.

Συγκρίνετε και με αυτήν την φωτό

[img]http://4.bp.blogspot.com/_j7nO4iNpcsM/TPN4ZNmSTII/AAAAAAAAIOw/9nAfPoh-xjc/s1600/galyna.jpg[/img] που έχει κάποιες περισσότερες πιθανότητες να είναι γνήσια.

#11
Khan

Μπράβο ρε σκύλε με την όσφρηση!

Οπότε επιβεβαιώνεται ο ορισμός του Τζόνη ΚΑΙ για το τάγμα από τις νοσοκόμες του Μουαμάρ και το διάλειμμα κλείνει.

Σε λίγο θα βγάλουμε τα Πονηρόσκυλο facts.

#12
Vrastaman

Χα,τι σου κάνει η ζωή στο αντίσκοινο!

Πάντως για να παραφράσω τον Tom Waits, «there's nothing wrong with Galyna that a hundred dollars wont fix»