Σε τηλεοπτικό καβγά στην εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη, διαπληκτίστηκαν σε μάλλον ανοίκειο ύφος ο δημοσιοκάφρος Μάνος Αντώναρος και ο βετεράνος πολιτικός Κίμων Κουλούρης. Όταν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν, ο πρώτος χρησιμοποιούσε τη φράση-λήμμα μας κατ' επανάληψη, με κοφτή, σιγανή φωνή (sotto voce), κάθε φορά που ο δεύτερος πήγαινε να μιλήσει, παράγοντας ένα εξαιρετικό σλανγκικό αποτέλεσμα, που αποτυπώνεται και στον γέλωτα των παρισταμένων.

Χρειάζεται προσοχή στη χρήση του λήμματος, καθότι αυτό είναι τα μάλα εκνευριστικό γι' αυτόν που το δέχεται και υπάρχει κίνδυνος η αντιπαράθεση να περάσει από τα λόγια στα χέρια. Στον εν λόγω καβγά, ο Αντώναρος βρίσκεται στο στούντιο ενώ ο Κουλούρης παρεμβαίνει τηλεφωνικά.

Στο μήδι με τον σκυλοκαβγά που ακολουθεί, το λήμμα ακούγεται στα εξής δευτερόλεπτα: 1:58, 2:14, 3:26, 5:02 και ίσως και αλλαχού.

- Εγώ είχα πάει να δω το σπίτι με σκοπό να το νοικιάσω...
- (Σκάσε βλάκα)
- Συγνώμη, δεν άκουσα γιατί μιλούσα...
- (Σκάσε βλάκα)
- Μιλάμε ταυτόχρονα και δεν ακούω...
- (Σκάσε βλάκα)
κ.ο.κ.

(από allivegp, 12/06/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Απίθανο! Επίσης, χρησιμοποιούν κι άλλα λήμματά μας, όπως τα να γίνουμε πολλές, Άι Λάινερ, Μάρθα Βούρτση και κανα δυο ακόμη. Φοβερό σόου

#2
Vrastaman

Basta, bassista! :P

#3
Stravon

Μήπως το «σκάσε βλάκα» είναι συγκεκαλυμμένο «κρύβε λόγια»;

#4
allivegp

Νταξ, σαν λήμμα δε λέει τπτ, απλά το μήδι ήταν κάτι που δεν μπορούσε να λείπει από το σάη.

#5
Galadriel

Είναι πραγματικά ενοχλητικό. Εξυπνάδα κιέτσ' ο Αντώναρος τι λες τώρα! Και εμείς οι υπόλοιποι πού παίζει να το χρησιμοποιούμε το λήμμα;

#6
allivegp

Xμ, ο Αντώναρος-ποντικάκι (κατά Κουλούρη), προφανώς είχε εκτραπεί για τα καλά (όχι και ότι ο Κουλούρης-αϊλάινερ πήγαινε παραπίσω). Γενικώς, το λήμμα (και ο καβγάς τους) είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή.

#7
vikar

Το Εσουρού πλάκα-πλάκα έχει ασχοληθεί ποτέ με τη γελοιότητα που χαρακτηρίζει οτιδήποτε κάνει ο Μάκης ο Τριανταφυλλόπουλος; Σε τί ακριβώς υπολείπεται το βίντεο επάνω απ' το βίντεο εκεί ας πούμε;

#8
xalikoutis

«Μα μου φαίνεται ότι ο Βασιλιάς φοράει μόνο το Άι Λάινέρ του!» είπε ένα παιδί. «Σκάσε βλάκα! του είπε ο πατέρας του. Το πλήθος άλλαξε κανάλι.