Δοκίμως είναι (μεταξύ άλλων) είδος λαμπτήρα. Σλανγκικώς είναι ο παθητικός γκέι συναφώς και προς την έκφραση τον βιδώνει το γλόμπο. Δηλαδή η τοποθέτηση λάμπας μπαγιονέτ αποτελεί μεταφορά για την πρωκτική διείσδυση. Τώρα, με λίγη σλανγκική φαντασία, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το πρωκτικό σεχ- μπαγιονέτ είναι πιο βίαιο, δίκην στάσης κεμπάπ από το σεξ βιδωτού λαμπτήρα, που πάει πιο σταδιακά- περιστροφικά. Ο όρος μπαγιονέτ μπορεί να σημάνει και την διείσδυση του πέους εν γένει (ιδίως την πρωκτική), πάντως συνήθως αποτελεί χαρακτηρισμό παθητικού ομοφυλόφιλου, όπως περιγράψαμε.

  1. Σου φάνηκε και σένα ότι είναι μπαγιονέτ ο σερβιτόρος; Αυτό το σπάσιμο του καρπού του ήταν κάπως.

  2. Και βιδωτή και μπαγιονέτ (κάπου εδώ).

(από Khan, 15/08/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Nakas

Η έκφραση «μπαγιονέτ» προέρχεται από τη Γαλλική λέξη bayonet που σημαίνει εν γένει η ξιφολόγχη του τουφεκιού και πιό ειδικά η βιδωτή ξιφολόγχη που εφαρμόζει (όπως ακριβώς και οι σύγχρονες λάμπες τέτοιου τύπου) στην κάνη και το στόχαστρο περιστροφικά. Η σεξουαλική παρομοίωση σαφής.

#2
Khan

Σωστός!

#3
Nakas

Ωστόσο, η έκφραση μπαγιονέτ, παρότι η λέξη μπαγιονέτα ήταν πολύ συνήθης παλαιότερα στην Ελλάδα, μιας και οι ξιφολόγχες χρησιμοποιούνταν ευρέως στο στρατό, δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ στην πιάτσα για να δηλώσει τον γκέυ. Φαίνεται ότι πρόκειται για πιο πρόσφατη έκφραση που συνδέεται άμεσα με τις λάμπες τύπου μπαγιονέτ, κοινότατες στις μεταπολεμικές δεκαετίες.