φλάσμομπ redirects to φλας μομπ.

Πρόκειται για εκ L.A. ορμώμενη αμερικλανιά που θέλει αυθόρμητα πλήθη και συγκεντρώνονται αστραπιαία σε δημόσιους χώρους (συνήθως μετά από ιντερνετικό κάλεσμα), να κάνουν κάποιο κουλαριστό χορογραφικό ή άλλο εικαστικό μπροστά σε ανυποψίαστους περαστικούς και στη συνέχεια να τιγκανά σε χρόνο ντετέ. Το βινδεάκι θα αναρτηθεί στο συσιφόνι με την ελπίδα να γίνει βάιραλ. Εκ του αγγλικάνικου flash mob (αστραπόχλος ή μπακαλοφλασιά). Συγγενικό με τα smart mob, τα οποία όμως προβάλουν κάποιο κοινωνικό, πολιτικό ή επιχειρηματικό χάπενινγκ.

Στο ημέτερο L.A., τα φλάσμομπ δουλεύονται σχεδόν αποκλειστικά από διαφημιστές (σμαρτ μομπ) καθώς είμεθα ξύπνιοι και ουχί αμερικλανάκια. Ο Ε.Ο.Τ. πρόσφατα λάνσαρε σε παγκόσμια πρώτη και μια εγχώρια παραλλαγή, το στούπιντ μομπ (μπακαλοφλασιά): πρόκειται για κακογυρισμένη και στερούμενη κάθε καλτίλας ντεμεκιά με πληρωμένους κομπάρσους και πανάκριβη παραγωγή στο Λονδίνο που προβάλει την κατά τα λοιπά ευειδέστατη Όλγα Κεφαλογιάννη και χρεώνεται στον ήδη κουρεμένο εγχώριο φορολογούμενο.

- Οσο για την «επιτυχια». Ναι, ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι. Δωσαμε 75,000 για 1,000 views στο Youtube, δλδ 75 ευρω / view. Λες και μετα τις σκηνες πολεμου στο Συνταγμα, θα δουν οι ξενοι το «φλασμομπ» (τρομαρα σας) και ενα απροσδιοριστο τσουρμο να τους καλωσοριζει...απο τον Ταμεση (ελεος) και θα κανουν ουρα να ερθουν στην Ελλαδα. Ελα μπορεις, δεν θελει πολυ μυαλο..
(αναφορά στο στούπιντμομπ τση Όλγας, εδώ)

- Η τραγωδία του φλας-μομπ στην ελλάδα είναι ότι το δουλέυουν μόνο διαφημιστές. (εκεί)

- Στο τέλος ο Κωστής καταλάβει το λάθος του, τζιαι λείπει του τζιαι ποχεί την τζιαι οργανώνει ξανά ένα φλασμομπ τζιαι παίρνει την τζιαμέ τζιαι λαλεί της ότι εν κάμνει δίχα της........Φιλιούνται αγκαλιάζουνται!
(τζειαχαμαί)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Galadriel

Ωραίο λήμμα μπρο παρά τη διαφωνία για την απαξίωση. Καταρχήν η φάση του φλασμόμπ είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Η ανθρώπινη μάζα στα γοητευτικά της (βλ uploaded στη Νέα Υόρκη) εφόσον όλοι μαζί ο καθένας με τα δικά του ρούχα κλπ κάνουν όλοι το ίδιο χορευτικό ή άλλο ειρηνικό δρώμενο και μετά σπίτια τους. Κοίτα κι αυτό που ανέβασα με τη... συναυλία στην πλατεία, διαφήμιση τράπεζας οκ, αλλά δεν είναι εξαιρετικό; Και το άλλο στην Ολλανδία, άσχημο ήταν να μαζέψουν λεφτάκια για την αφρική;

Ειδικά για το βίδεο του εοτ δεν έχω να πω κάτι άλλο από το το ότι επιτέλους ένα διαφημιστικό για την Ελλάδα που δεν είχε χωριάτικη και τριχωτά στέρνα. Λίγο παθέτικ τέτοια περίοδο αλλά δεν μπορεί να σταματάει και ο χρόνος.

#2
Vrastaman

Γκαλά, σε καλώ να διοργανώσεις το πρώτο έβα σλάνγκμομπ, να μάθουν όλοι the meaning of apricot. Κι εγώ δεσμεύομαι να κάνω χαλάου-ου-ου-α το τριχωτό του στέρνου μου.

Η απαξίωση μου δεν στρέφεται κατά των φλάσμομπ περ σε, αλλά κατά του πολυδάπανου, αναποτελεσματικού και κρατικοδίαιτου ΕΟΤ. Σκεφτέιτε ότι μια ταινία σαν το Mamma Mia πρόβαλε περισσότερο την Ελλάδα σαν τουριστικό προορισμό από όλες τις δασύτριχες βλαχομπαρόκ πρώτοβουλίες του ΕΟΤ από την ίδρυση του!

#3
Vrastaman

Η ιδέα για φλάσμομπ ήταν σαφώς φρέσκια και εκτός πεπατημένης, ο τρόπος που την υλοποίησε ο ΕΟΤ ήταν λάθος. Αφού ήθελε ντε και καλά να το γυρίσει στο Λονδίνο, χάθηκε να κινητοποιήσει τον εκεί φοιτητόκοσμο;

#4
Khan

#5
iron

το φλασμομπ έγινε με το παραπάνω της μοδός και κατά την ταπεινή μου έχει ήδη γίνε μανιέρα, δηλ. μπανάλεψε. στα ελληνικά πράγματα όχι τόσο, έξω όμως το δουλεύουν χρόνια τώρα. τώρα, το βιδεάκι του εοτ είναι φτηνιάρικο (όχι φτηνό!) από κάθε άποψη, πάλι κατά την ταπεινή μου, και τέλος δεν άξιζε ούτε τα μισά, και πολλά λέω.

αυτή ήταν η κακία της ημέρας, ήθελα να πω μια σήμερα, ευχαριστώ.

#6
Vrastaman

Πούστη άνδρα, Χαν - και θεία Όλγα, και πρώιμο φλασμομπ γιομάτο καλτίλα, σπεκ!

Iron τα είπες όλα.

#7
MXΣ

τσακ-μπαμ ντου επί το ελληνικότερον

#8
Vrastaman

Αυτό θυμίζει πολεμική τέχνjη.

#9
MXΣ

...το varate που λjέμε...

#10
Khan

Βλ. και την (μάλλον ιδιωτική) απόπειρα να αποδοθεί ως μπαχαλοφλασιά.

#11
MXΣ

#12
Vrastaman

Τό χα ξεχάσει, το έμενταλ μου μέσα!

#13
iron

α να γεια σου, να λοιπόν ότι είναι έστω και 3 χρόνια τώρα γνωστη στα καθ' ημάς η μανιέρα αυτή.

#14
Vrastaman

Τση Όλγας λοιπόν ήτο μπακαλοφλασιά.

#15
Khan