Νευραλγικός θώκος, συνήθως κρατικός, του οποίου ο καθήμενος νομοτελειακά θα πάρει τον πούλο (αυτοκτονώντας ή αυτοκτονούμενος) εν είδει αποδιοπομπαίου τράγου προκειμένου να αντικαταστήσει από άλλον και πάει λέγοντας ad infinitum. Το τζιζ επέρχεται ανεξαρτήτως της πορείας του καθημένου, συνήθως όμως επισπεύδεται εάν αυτός είναι επιτυχής και αποτελεσματικός καθώς θίγονται τα κεκτημένα συγκεκριμένων κοϊνωνικών ομάδωνε.

Τη περίοδο αυτή, ηλεκτρικές καρέκλες θεωρούνται οι θέσεις του Υπουργού Οικονομικώνε, τους επικεφαλής της ΣΔΟΕ, του Υπουργού Υγείας, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ και, ούλτιματλυ, του Πρωθυπουργού...

1.
Κάμποσες διοικήσεις έχει αλλάξει η ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων , φανερώνοντας ότι αποτελεί «ηλεκτρική καρέκλα». Βέβαια, είναι και η πιο νευραλγική, αφού σχετίζεται με την πώληση των «ασημικών του δημοσίου», για τα οποία κονταροχτυπιούνται εγχώρια και διεθνή συμφέροντα.

2.
Όσοι κάθονται σε καρέκλες Αρχηγών και κυρίως οσοι με ανεξήγητο πάθος τις διεκδικούν αυτή τη περίοδο καλό θα είναι να καταλάβουν ότι η καρέκλα του Αρχηγού δεν είναι πια θρόνος αλλά ηλεκτρική καρέκλα!

3.
Η θέση του υπουργού Υγείας έχει χαρακτηριστεί- και όχι άδικα- «ηλεκτρική καρέκλα», εξαιτίας των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που χρειάστηκε να γίνουν τα τελευταία τρία χρόνια, με προεξάρχουσες τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και την οικονομική σωτηρία του ΕΟΠΥΥ.

4.
Με το... σταγονόμετρο βγαίνουν οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου για τον ανασχηματισμό και κυρίως για το πρόσωπο που θα καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» της οδού Νίκης.

Σχετικό χούμορ. (από Khan, 15/09/14)Κι άλλο σχετικό χούμορ. (από Khan, 15/09/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
σφυρίζων

προκειμένου να αντικαταστήσει
=>
προκειμένου να αντικαταθεί