Πολιτικός χαρακτηρισμός για τον Ναιοέλληνα που θέλει να μείνουμε στην Ευρωζώνη ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάση θυσία, -θα πει (σύμφωνα πάντα με τους χρησιμοποιούντες την έκφραση) πάση ανθρωπο-θυσία ή πάση θυσία των άλλων-, για τον ευρωμαϊντανό.

Ο όρος εγκαινιάστηκε στα συλλαλητήρια του Ιουνίου και Ιουλίου 2015 υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επέζησε όμως πέραν αυτών για να δηλώσει κάποιον που οι πολιτικές του θέσεις διαμορφώνονται υπό το βάρος της απόλυτης προτεραιότητας του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας, ακόμη και εις βάρος άλλων σημαντικών προτεραιοτήτων. Κατά κανόνα χρησιμοποιείται από ιδεολογικούς αντιπάλους ως ελαφρός μειωτικός χαρακτηρισμός. Οι μενουμευρώπηδες κατηγορούνται από τους χρησιμοποιούντες την έκφραση ως ανήκοντες σε δύο μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων: Είτε πρόκειται για ευρωπανηλίθιους που καίτη ευρωπαλαιστές λατρεύουν με φανατισμό ως ευρωταλιμπάν το [ευρωπέος]8 την ιδιότητα του να είσαι Ευρωπαίος. Είτε για λαμόγια που κρύβουν υπό τον μανδύα του φιλοευρωπαϊσμού τα ταξικά τους συμφέροντα. Οι μενουμευρώπηδες έχουν βέβαια διάφορες απαντήσεις, αλλά τέσπα εδώ μας ενδιαφέρουν τα γλωσσικά έως και ρητορικά στοιχεία της πολιτικής, μην επεκταθούμε.

Μενουμευρώπισσες για τακουνιστές

  1. ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΗΔΕΣ»? [...] Ήδη και μόνο από το παραπάνω, βλέπω χιλιάδες «μενουμευρώπηδες» στη φυλακή, καθώς, στην Ελλάδα, το να αφήνεις επί μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους την ίδια στιγμή που έχεις φροντίσει στους προσωπικούς σου λογαριασμούς να έχεις εκατ. χιλιάδες ευρώ, συγκαταλέγεται στις… επιχειρηματικές αρετές. Αν τώρα προσθέσουμε και τα υπόλοιπα κακουργήματα, (όπως πχ. ΕΣΠΑ και διαφόρων τύπων επιδοτήσεις σε μαϊμού επιχειρήσεις που μετατρέπονται σε προσωπικές περιουσίες), μίζες σε διαγωνισμούς κλπ, σίγουρα το ΟΧΙ θα έβγαινε με 99,9% αφού οι κρατούμενοι δεν ψηφίζουν. (Εδώ).
  2. Προφανώς οι μενουμευρώπηδες προσέλαβαν επικοινωνιολογο απ' τα Λιντλ. (Από το Τουίτερ).
  3. Υπάρχει κανένας μενουμευρώπης που δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, εισφορές ΟΑΕΕ και φόρους; (Μας ψεκάζουν).
  4. Αναμένοντας με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις και μη πηγαίνοντας για μπάνιο (νταξ, δεν υπάρχει σάλιο, αλλά από κάπου πρέπει να πιαστώ ευπρόσωπα), έβγαλα το μεσημέρι με Τούμπα Λίμπρε (ρετσίνα-coca cola, κανείς δεν έχει σπουδάσει Σαλονίκη δω μέσα;) και με ανάλυση του Μαρξισμού, σε κλασσικό εικονογραφημένο- δεν είν'εποχή τώρα να κυκλοφορούν τα πρωτότυπα, να σε βουτήξει κάνας Μενουμευρώπης στο δρόμο, να 'χεις ντράβαλα. (Εδώ).
  5. Μη φοβάσαι μαν! Μενουμευρώπης είναι κι αυτός, κρύψε τη χατζάρα σου! (Μπανάθα)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
σφυρίζων

#2
σφυρίζων

Το πύρκαυλο αναγραμμαντείο αποφάνθηκε:
Ω, πυρμούνησέ με.

#3
Khan

Σταλίνας, Τσιπροσυριζαίος, όμως εντέλει και μενουμευρώπης

#4
patsis

Φίλε ανώνυμε αναγνώστη που έστειλες αναφορά, εδώ μπορείς πανεύκολα να γραφτείς και να σχολιάσεις ή να ανεβάσεις έναν καλύτερο ορισμό!

#5
soulto

Μετατόπιση: από την κυβέρνηση στους ναιναίκους και τους μενουευρωπαίους. Εδώ

#6
soulto

Μενουμεβριοπάρς!

#7
Khan

Ο Χατζηστεφάνου είναι μεγάλος λεξιπλάστης! Στην αρχή μας είχε μυήσει ο Βράστα στις αναρτήσεις του, μετά άρχισα να τον παρακολουθώ και να τον χρησιμοποιώ στα παραδείγματα.

#8
Khan

#9
donmhtsos

Πολὺ εὔστοχο καὶ τραγικὰ ἐπίκαιρο τὸ χάνι σου, Μῆδε, οὐοὺπς, τὸ μῆδι σου, Χάνε.

#10
Khan

χαχαχαχαχααχ

#11
soulto

-Φαμπρ ρε μουνόπανα φασίστες μενουμευρώπηδες,
όχι Φαμπρ ρε αρρωστημένοι ιδεοληπτικοί αριστεροί!
-Είπαμε σήμερα μερα π είναι οι συριζαίοι να υποστηρίζουν κοσμοπολιτικο ευρωπαισμο κ οι μενουμεευρωποι ελληνορθοδοξια

Πηγή εδώ

#12
soulto

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης χθες με άρθρο του στην «Αυγή» υποστήριξε πως το κόμμα του ψηφίστηκε για να μετακυλήσει τα οικονομικά βάρη στους «μενουμευρωπαίους» (εδώ)
Ρε τι κάνει ο κόσμος για να μην πληρώσει φόρους... #kyritsisΕΔΩ

#13
soulto

Γκεσταμπιτες,μενουμεευρώπηδες,βαστασοιμπλέδες ......μη χαίρεστε.... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ...όσο καθυστέρηση κι αν μας παίξει ο αρχηγός σας.....δεν εχει πολύ χρόνο ακόμα ......

ανάρτηση υπουργού Παύλου Πολακη στο φβ