Further tags

Ορισμός : Ο φανατικός άθεος που προσπαθεί με τη δύναμη της πυγμής να επιβάλει τα πιστεύω του.

Ετυμολογία : Πρόκειται για συνθετικό επίθετο. Προέρχεται απο ένωση δύο λέξεων. Πρώτη είναι το επίθετο άθεος και δεύτερη το δανεικό ουσιαστικό ταλιμπάν.

Προέλευση της λέξης : Πρώτη λέξη είναι το επίθετο "άθεος". Το επίθετο άθεος είναι και αυτό με τη σειρά του σύνθετο. Τα συνθετικά του είναι το στερητικό α και η λέξη Θεός. Υποδηλώνει κάποιο πρόσωπο που δε πιστεύει στην ύπαρξη καμίας ανώτερας δύναμης.

Είμαι άθεος. Δε πιστεύω σε Χριστούς , Δίες , Βισνού και ξέρω και γω τι άλλο.

Σπανιότερα χρησιμοποιείται απο θρησκευόμενους ανθρώπους για να χαρακτηρίσει μια κατάσταση

Τα άθεα γράμματα μας έχουν καταστρέψει. Τα παιδιά δε μαθαίνουν τίποτα στο σχολείο. Μπαίνουν γουρούνια , βγαίνουν μοσχάρια

Ο άθεος αρκετά συχνά συγχέεται με τον άθρησκο ο οποίος μπορεί να πιστεύει σε κάποια ανώτερη δύναμη αυτό που στα αγγλικά συχνά αναφέρεται ως spiritual but not religious η τον απαθεϊστή τον οποίο δεν τον ενδιαφέρει η ύπαρξη η μη του Θεού.

Δεύτερο συνθετικού του όρου είναι η δανεική λέξη ταλιμπάν. Προέρχεται απο τα Παστούν στα οποία είναι δανεική απο τα Αραβικά. Στα νέα Ελληνικά ερμηνεύεται ως μαθητής. Διεθνώς έγινε γνωστή λόγο των πολέμων στο Αφγανιστάν. Αυτό το όνομα έχει δοθεί σε μια ομάδα φανατικών ισλαμιστών που απο το 1994 πολεμούν σε εκείνη τη περιοχή. Σχηματίστηκαν απο πυρήνα 50 μαθητών του Μουλά Μοχάμεντ Ομάρ στη πόλη Κανταχάρ. Αρχικά επρόκετω κατά βάση για Παστούν αλλά και για μερικούς Τατζίκους καθώς και Ουζμπέκους. Έχοντας ήδη καταφέρει να πάρει την εξουσία δύο φορές στα χέρια της το 1996 και το 2021 φημίζονται για τις βιαιοπραγίες , τις αποστολές αυτοκτονίας , τις καταστροφές πολιτιστικών θησαυρών και τη σκληροπυρηνική ερμηνεία του Ισλαμικού νόμου έχουν γίνει συνώνυμα του φανατισμού.

Ως εκ τούτου ο όρος Ταλιμπάν έχει γενικευτεί καθώς δε χρησιμοποιείται μόνο για τη συγκεκριμένη ομάδα φανατισμένων Ισλαμιστών αλλά και για οτιδήποτε έχει να κάνει με άτομα τα οποία είναι φανατικά. Τέτοια είναι η κουλτούρα των γηπέδων, η θρησκεία και η πολιτική.

Η ταλιμπάν οργανωμένοι οπαδοί της σούπερ ομαδάρας έκαψαν το αυτοκίνητο του διαιτητή

Οι ταλιμπάν των Εξαρχείων δε διστάζουν να ρίξουν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών

Ρε αυτή είναι Χριστιανή ταλιμπάν. Μόλις έμαθε ότι ο γιος της και η Μαίρη έχουν ελεύθερη σχέση του έκοψε το χαρτζιλίκι και τώρα το παιδί τρέχει να βρει δουλειά.

Ενίοτε μπορεί κάποια λέξη που χαρακτηρίζει την ομάδα αυτή να συντεθεί με το ουσιαστικό ταλιμπάν με αποτέλεσμα τη δημιουργία σύνθετης λέξης π.χ. χριστιανοταλιμπάν. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας σύνθεσης αποτελεί και το επίθετο αθεοταλιμπάν.

Εξωτερικά χαρακτηριστικά : Πρόκειται συνήθως για άντρα ηλικίας απο 15 ως 30. Σπανιότερα υπάρχουν και γυναίκες καθώς και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι. Τα μουσικά του γούστα μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα απο ρεμπέτικα ως hip hop αλλά πολλές φορές ακούει ροκ , κάποιο υποείδος η κάποια εξέλιξη της. Η εμφάνιση του συνήθως είναι απλή. Δε του αρέσει να τη τονίζει , προτιμάει τα απλά ενδύματα. Πολιτικά , παραδοσιακά έτεινε προς τα αριστερά αλλά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η είσοδος απολιτικ καθώς και δεξιών ατόμων.

Στέκια : Διαδικτυακά σε διάφορες ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα , forum , blogs. Στη πραγματική ζωή συνήθως θα τον βρείτε τη μεγάλη Παρασκευή εν μέσω νηστείας να τρώει κρέας σε κάποια ταβέρνα πιστεύοντας ότι θα θίξει τους πιστούς ενώ τις υπόλοιπες μέρες οπουδήποτε.

Επι μέρους χαρακτηριστικά : Τα επι μέρους χαρακτηριστικά του είναι τα ίδια με τα υπόλοιπα είδη φανατισμένων.

  1. Θα σου πει ότι είναι άθεος πολύ πριν το καλημέρα. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι φανατικοί έχει όρεξη απο νωρίς το πρωί για να συζητήσει το κακό που κάνει η θρησκεία. Δε σέβεται το γεγονός πως ο συνομιλητής του μπορεί να έχει κάθε είδους προσωπικά προβλήματα οπότε να μη βούλεται εκείνη τη στιγμή να μιλήσει για θεωρητικά.
  2. Πιστεύει πως είναι εξυπνότερος απο άλλους ανθρώπους μόνο λόγο των δικών του πιστεύω. Πολλές φορές χαρακτηρίζει τους χριστιανούς και γενικά τους πιστούς ως άτομα μειωμένης ευφυίας και αντίληψης.
  3. Κάνει τους ανθρώπους γύρω του να νιώσουν αποστροφή προς αυτόν. Είναι ικανός με τη συμπεριφορά του να διώξει ακόμα και άτομα που ήταν πολύ καιρό δίπλα του. Ως εκ τούτου η παρέα του να αποτελείται απο άτομα ίδια με αυτόν με αποτέλεσμα τη δημιουργία circlejerk.
  4. Τον διακατέχει μία πλήρως εσφαλμένη αντίληψη πως ο ίδιος δεν έχει κάνει σχεδόν ποτέ λάθος επιλογές. Προτιμάει αντί να βρει τη ρίζα των προβλημάτων του με τη βοήθεια κάποιου ειδικού να δημιουργήσει έναν εχθρό και να τα βάλει με αυτόν , ουσιαστικά εθελοτυφλώνεται.
  5. Υποστηρίζει οποιαδήποτε ιδεολογία θα τα βάλει με τους δικούς του εχθρούς ακόμα και άμα αυτή την ιδεολογία χαρακτηρίζουν παράλογες και πολλές φορές επικίνδυνες πεποιθήσεις.

Περισσότερο διάβασμα :

Για τον Αθεϊσμό

Για τους ταλιμπάν

Got a better definition? Add it!

Published

Πρόκειται για τα παλιά όπλα τα οποία μετά βίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το πρώτο συνθετικό είναι το "παλιό" και το δεύτερο το "γκρα" που πρόκειται για γαλλικό τουφέκι το οποίο χρησιμοποιούνταν στον Ελληνικό στρατό από το 1864 μέχρι το Β π.π.

Καλά ρε μαλάκα με τους παλιογκράδες πήγες να σκοτώσεις αγριογούρουνα ?

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Είναι ο άνθρωπος, το ζώο ή πράγμα το οποίο αποπνέει κάποιαν ερωτική ενέργεια. Εξάπτει του οφθαλμούς, τας ψυχάς και τα γενετήσια αρσενικά όργανα πάντων τών έμβιων όντων.

Γειά σου Ηλιάνα. Όμορφο φεγγάρι έχει. Αχ...

Ti...............?Prota lane giea ala den pirazi.

Είπα γεια. Τι κάνεις

Kala eime,sto spiti.

Είσαι όμορφη σαν μια νεράιδα στο ηλιοβασίλεμα.

Eeeeeeeee oxi kai toso ala euxaristo gia to komplimento.

Τρυφερή σαν κουνέλι που ξέφυγε από τον σφαχτάρη. Ένα τρυφερό κατσικάκι που έγδαρε το κωλαρίδι στις άγριες τριανταφυλλιές. Σαν κουνάβι γδαρμένο από αγριόγατα λυσσάρικια και ονειροπόλα. Σουφλέ που μόλις βγήκε παχύ και αφράτο σαν το κωλίδι ενός γουρναριού. Κλασμένη από ροδοπέταλα και γομαράγκθα και άνθη της ανατολης. Φορτωμένη με κλαμπατσούμπανα σπαρμένα από άγριο κληματαριές κατσινόσπορες και πεομαστιγωμένες. Αυτή είσαι μια οργισμένη ομορφιά... Σου αρέσουν τα πεηοιματά μου;

Parolo pu den katalava ola pu mu egrapses euxaristo.

Εγώ ευχαριστώ για την ευτυχεσμένη παρέα.

Den ksero poli kala elinika opote ta me sixoris.Exis FB?

Από που είσαι από τις ανατολικές χώρες;

Δεν έχω FBI

boulgaria Edo taleftea evdomada exo provlima kai den ksero mexri pote tha eime sto sait auto.

Όμορφη χώρα γεμάτη ανθρώπεους και ευρωπέοντες. Τι πρόβλημα έχει η εξερχεσμένη ομορφία σου και γλύκα από ορχεους λουλουδίώνε.

Mu blokaroune sinexia to profil.Kate mera ftiaxno alo kai alo.Varetika piaaaaa.Oute skaip exis?

Γιατί έτσι πεογλύκισμα;

peoglykisma????

Γιατί σε κοκομπλοκάρουνε;

Pu na ksero...........

Καημένο τσουτσουνομεζεδάκι αφράτο αχνιστό δίπαχο αρνάδι.

Mila mu me apla logia,den se katalaveno

Τι θα έλεγες να βολτάρουμε και να σπάσουμε σπυράκια από τις πλάτες της γριάς Χαρχάλως. Ομορφιά εσύ γλυφτάρι. Έχω φτιάξει πουστίτσιο. Θέλεις να χλαπακώσουμε παρέα, να ανοίξουνε τα κώλια, να ιδρώσουν οι μασχάλες να στάζουν μέλι και σαπιότριχα βοδινή Είσαι εδώ;

Edo eime

Τι κάνεις τώρα ;

Vlepo TV

Έχει τίποτα καυλό;

Dikimas TV vlepo oxi eliniki

Μπουλγάρικη ; Τι εκπομπή έχει; Μήπως με βόες και πέοντες και μάιμοδάνθωπους που σνιφάρουνε τα κώλια και τα αμασχάλια τους. Ντοκιμαντέρ δηλαδής. Θα θέλες να φάμε μαζί;

Oxi,den thelo.Prepi na xaso polla kila.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ ζωντανό βοδινό πέος με μακαρόνια; Είναι πολύ της μόδας.

Pote oute ksero ti eine,oute thelo na dokimaso zontana fagita

Έχεις δίκιο άσε που δεν τρώγεται με τίποτα. Φτύνεις τις τρίχες από τη σφρίδα.

Den katalava tipota.Pos me tous alous milao anetha esena den se katalaveno.

Είμαι ιδιαίτερος άτομος. Γλυκανάνθρωπος και γλυκόρχης.

Kala ala pos na se katalavo ego eine to tema.

Μπορείς να με καταλάβεις, να με νιώσεις, να μου τον αρπάξεις στα σκοτεινά σαν κουνελοπόδαρο τριχωτό πιασμένο στις δαγκάνες κάποιου αγριόρχιδου. Με καταλαβαίνεις γλυκιά νεραηδια;

Oxi ola

Πόσο μου είχες πει ότι κάνει η πίπα; 10 ευρώ; Το γλυφοκώλι πόσο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Kalo PASXA ,na eise panta kala.

Με ένα καλό γλυφοκώλι καθαρτικό θα ήμουν πιο καλά

Got a better definition? Add it!

Published

Το σύνολο των βιωμάτων, των γνώσεων και των δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη χρήση νακρωτικών ουσιών. Η λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με θετική ή αρνητική χροιά.

Σε επίπεδο αντίληψης, όπου κυρίως αναφέρεται ο όρος, είναι οι νέες σταθερές και μεταβλητές που προστίθενται στο σύστημα άνθρωπος και κόσμος. Ακολουθεί παράθεμα του Τίμοθι Λίρι (Timothy Leary) σε πρωτότυπο κείμενο:

“Any reality is an opinion-we make up our own reality”

“Admit it. You aren’t like them. You’re not even close. You may occasionally dress yourself up as one of them, watch the same mindless television shows as they do, maybe even eat the same fast food sometimes. But it seems that the more you try to fit in, the more you feel like an outsider, watching the “normal people” as they go about their automatic existences. For every time you say club passwords like “Have a nice day” and “Weather’s awful today, eh?”, you yearn inside to say forbidden things like “Tell me something that makes you cry” or “What do you think deja vu is for?”. Face it, you even want to talk to that girl in the elevator. But what if that girl in the elevator (and the balding man who walks past your cubicle at work) are thinking the same thing? Who knows what you might learn from taking a chance on conversation with a stranger? Everyone carries a piece of the puzzle. Nobody comes into your life by mere coincidence. Trust your instincts. Do the unexpected. Find the others…”

-Για πες μας ρε Χριστόφορε, η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό τη κότα;
-Απ' το αυγό βγήκε ένα ρολόι, γιατί η κότα είχε φάει τόσο ώρα στο περίμενε.
-Τι λέει αυτός ρε;
-Άσ' τονα χτυπάει η ναρκοπαιδεία τώρα.

ναρκοπαιδεία

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το λήμμα Μολούκος είναι ένα σύνθετο ουσιαστικό με ρίζες από τις λέξεις "Μαλάκας" και "Τζουτζούκος". Πλησιάζει σε έννοια το "μουνόδουλος" ΄ή το "αγαπούλης" με τη διαφορά ότι δίδεται έμφαση στην φαταλιστικά παθητική στάση του άρρενα και χρησιμοποιείται είτε περιπαικτικά ως αρνητικός χαρακτηρισμός προς τον φίλο "παθών" που τον παρασέρνει το αιδοίο ασυστόλως είτε από τη "Θήλυ" αφέντρα προς το θύμα άρρενα όπου τον έχει ως αρσενική αβοήθητη και καταδικασμένη τραβιόλα που θα υποκύπτει στις όποιες σεξουαλικές ορέξεις της χωρίς δυνατότητα διαφυγής.

Η συνήθης προφορά της λέξης από γυναίκα είναι κάπως περιπαικτικά ναζιάρικη με ιδιαίτερο κοφτό τονισμό στο "λούκ" όπου υψώνεται η ένταση της φωνής και ακολουθεί μια μικρή κοφτή παύση στο "κ" και ένα σύρσιμο του οοοοοο --> μο-λούκ |... οοοοοο. Άντρας προς άντρα η προφορά είναι μέσα από τα δόντια και με λιγότερο σύρσιμο + τσαντισμένο/απογοητευμένο ύφος.

- Άρρεν: Δήμητρα; Τι κάνεις γυμνή στο δωμάτιό μου;
- Θήλυ: Σκάσε μικρό αμπλαούμπλικο κοαλάκι!
- Άρρεν: Πως μιλάς έτσι μωρή;...πάω να φύγω!!!
- Θήλυ: Δεν πας πουθενά... Έχω γκάβλες... Έλα εδω μολούκο μου.

- Άσε Γιάννη πάλι είχα τραβήγματα στο σπίτι.... Με έχει κάνει κομμάτια.... αλλά την αγαπάω.
- Ρε μολούκο! Τι παπαριές είναι αυτές; Άκου λίγο Σταρόβα "Αυτό που θέλουν οι γυναίκες"...

Got a better definition? Add it!

Published

Η γυναίκα που σε φλερτάρει προκλητικά και μη, αλλά δεν σου κάθεται/δεν έχει σκοπό να κάνει σεξ ποτέ μαζί σου. Ο ελληνικός ορισμός του αγγλικού "tease"

-Δεν ξέρω αν η Ειρήνη με γουστάρει ή αν είναι απλώς πουτσοχαϊδεύτρα και με παίζει.

Got a better definition? Add it!

Published

Άσχημος άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλου, όπου έχει χαρακτηριστικά καλικάντζαρου και μοιάζει με παιδί του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν συνώνυμο του άτακτου ή του απλού καλικάντζαρου.

(ρεσεψιονίστ)- Κυρία Ντάνου, κυρία ντάνου

-Τι θες πάλι πρωί πρωί βρε καλικαντζαρόσπορε;

λεζάντα εικόνας

η δεξιά εικονιζόμενη

Got a better definition? Add it!

Published

Η γυναίκα που διαλύει/ανακατεύει τις ανδροπαρέες εξαιτίας του πλούσιου κι ευλογημένου μπούστου της (πολλάν μεγάλα τσιτσία).

-Με τον Άκη έχω να μιλήσω από τότε που γνωρίσαμε την Κικίτσα την βυζομπετονιέρα, που μας έκανε μπάχαλο.

Got a better definition? Add it!

Published

Αυτή που σιχαίνεται το πέος στο στόμα της και δεν κάνει ποτέ στοματικό σε άντρα.

-Καλά ρε γιατί την χώρισες;

-Άσε μωρέ με την πιποχόνδρια, ούτε το κεφάλι δεν ήθελε να βάλει στο στόμα της.

Got a better definition? Add it!

Published

Όταν το οτοκορέκτ σου αλλάζει λέξεις του μηνύματος και δε μπορείς να βγάλεις άκρη και νόημα. Σαν τη συννενόηση-μπουζούκι, αλλά σε mobile version.

-Θα βρεθούμε στις 6, κομπλέ;

-Οκτώβριος

-Μη σου πω και Νοέμβριος!

-γ@μώ το οτοκορέκτ, μου αλλάζει τις λέξεις συνέχεια!!!

-Κατάλαβα, συννενόηση μπουζουκορέκτ...

Got a better definition? Add it!

Published