Τα παραδοσιακά παπούτσια All Star της Converse (πλέον Nike) από τη στιγμή που έγιναν μόδα. Παλιά τα φόραγαν οι ροκάδες, οι πάνκηδες, οι σκεϊτάδες, ακόμη και οι μεταλάδες. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα, φοριέται σε όλα τα καλά και αλτέρνατιβ κλαμπ και τα βρίσκεις σε διάφορα χρώματα και σχέδια σε όλα τα μοδάτα μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια που ψωνίζουν οι χατζηγιάννηδες. Αποτελεί απαραίτητο πατούμενο, για το γυναικείο φύλο, μαζί με τις μπαρέτες.

- Πήγα και πήρα καινούρια σταράκια σήμερα. Ένα ζευγάρι χαμηλό μοβ και ένα μποτάκι πράσινο. Θα σκάσει από το κακό της η Κατερίνα που το 'παιζε κάποια με αυτά που πήρε από το Λονδίνο με τα λουλούδια!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank

Είναι καλό λήμμα ρε παιδιά, γιατί θάφτηκε;

#2
Ο ΑΛΛΟΣ

Είναι μια χαρά. Να συμπληρώσω ότι (απ' όσο έχω παρατηρήσει) η λέξη χρησιμοποιείται ακόμη κι αν η μάρκα δεν είναι All Star, δηλαδή σημαίνει πλέον τύπο παπουτσιού (αντικαθιστώντας τον παλιότερο όρο Ελβιέλα).

#3
Επισκέπτης

ta maura kai ta mov einai ta kalutera

#4
electron

ένα μαύρο κι ένα μοβ, είναι ακόμα καλύτερα...
και διαφορετικό νουμερο το κάθε ένα...

#5
Επισκέπτης

Λατρεύω τα σταράκια.Σε ότι χρώμα κι αν τα αγοράσω πάλι το ίδιο άνετα εστάνομαι.Πιο πολύ όμως,μου αρέσουν τα πολύχρωμα.Τρελένομαι!!!:-)

#6
HODJAS

Πολύ καλό!
Σημειωτέον, στο Μεσολόγγι (κάποτε;) έλεγαν τα σπορτέξ «τένιες» (δηλ. παπούτσια του τέννις). Ως εκ τούτου, καταγράφηκε την δεκαετία του '80 το εξής πραγματικό πλην ακατάληπτο ερώτημα Μεσολογγίτη σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης: «τσ' τένιες τσ' κονβέρς τσ' έης;» (δηλ. Έχετε τα αθλητικά All Star της Converse)!

#7
jesus

κ μετά λένε τσ' ντωλ'κιώτες χαζούς...