Γραμματικά μιλώντας, αποτελεί το απαρέμφατο του ρήματος "πρήζομαι",αναφερόμενοι πάντα στην σημασία της λέξης που έχει να κάνει με τη σωματική διάπλαση,και όχι όταν μας ενοχλεί κάποιος.

Προσθέτει μια αρχαιοελληνική πινελιά στη συζήτηση,και χρησιμοποιείται κυρίως ως χαρακτηρισμός για άτομα που έχουν πολλή σωματική δύναμη,η/και μεγάλη μυϊκή ανάπτυξη, πράγμα που τους κάνει να φαίνονται "πρησμένοι".

Το .gr στο τέλος χρησιμοποιείται για να υπερτονίσει την ελληνικότητα της έκφρασης,αν και υπάρχουν και διάφορες παραλλαγές όπως πρηστείν.co.uk και πρηστείν.com.

Μαλάκα τι σήκωσε το κτήνος! Πρηστείν.gr η φάση!

Got a better definition? Add it!

Published

Έκφραση που συνήθως λέγεται για κάποιον που τον ζορίζει μια συγκεκριμένη κατάσταση,για κάποιον που είναι κολλημένος με κάτι,η για μια τελείως εξοργιστική κατάσταση.Άμα θέλουμε να δώσουμε έμφαση:(Να τραβάς τα αρχίδια σου με μέγιστη δύναμη)

Μαλάκα ο λουκάς τώρα που πήγε η βενζίνη 2.20 το λίτρο σίγουρα τραβάει τα αρχίδια του με τέτοια κατανάλωση που έχει το αμάξι του.

Ο αηδόνης τι κάνει ρε συ; Καιρό εχω να ακούσω νεα του.Αυτός; Ακόμα τραβάει τα αρχίδια του με εκείνη την τύπισσα που δεν τον γουστάρει.

Να σε έχει πιάσει επιτόπιο βάρβαρο χέσιμο και να αργεί και το ΚΤΕΛ 20 λεπτά.Να τραβάς τα αρχίδια σου με μέγιστη δύναμη η φάση...

Got a better definition? Add it!

Published

Το άτομο που είναι υπερβολικά μαστουρωμένο απο οποιαδήποτε ουσία,ή υπερβολικά κουρασμένο λόγω φυσιολογικής κόπωσης,σε σημείο που δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά,παρα μόνο να κάθεται στο κρεβάτι/καναπέ.

Θα βγείς για καφέ σήμερα φίλε; Οχι ρε με τίποτα,πριν λίγο γύρισα απο 10ωρο δουλειά και είμαι χωματερή!

Αυτός γιατί δε μιλιέται πάλι; Δέν ξέρω,λογικά θα πήρε τίποτα χάπια για να είναι τόσο χωματερή...

Got a better definition? Add it!

Published

Έκφραση που χρησμοποιείται για να περιγράψει πάρα πολύ έντονη αίσθηση μαστούρας,απο οποιαδήποτε ουσία.Βρίσκεται 1 επίπεδο πάνω απο την γνωστή έκφραση "χώμα"

Καλώς σας βρίσκω μάγκες,καλα ρε ο Bill γιατί είναι έτσι στον καναπέ; Γάμησε τα φίλε,ρούφηξε 1 τζούρα απο το bong και είναι λίπασμα. Καταλαβα,άρα δεν τον υπολογίζουμε στην έξοδο...

Got a better definition? Add it!

Published

Συνώνυμο του γνωστού "ζάχαρη ψιλή",αλλα ανανεωμένη έκδοση,που απευθύνεται σε μικρότερο ηλικιακό κοινό.

Που είσαι ρε γιώργο,έχω να σε δώ 4 χρόνια,τί κάνεις με τη ζωή σου; Γάμησε τα φίλε,έβγαλα τη σχολή σε 2 χρόνια αντί για 4,βρήκα δουλειά,αγόρασα αμαξάκι,και την ερχόμενη βδομάδα πάω διακοπές Χαβάη! ΠΩΩΩΩ, τι λες ρε μάγκα,γκούτσι μπέρτα είσαι!

Got a better definition? Add it!

Published

Περιγράφει κάτι το ανίκητο/πολύ ποιοτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαρακτηρήσει ένα πρόσωπο,ενα μουσικό κομμάτι,έναν τρόπο εκτέλεσης κάποιας ενέργειας,η ένα champion στο League Οf Legends.

Lady Gaga ακούς ρε τελειωμένε; Ναι ρε,που να χάσει η gaga.

Ο Γιάννης που γνωρίσαμε χθες τρομερός λεβέντης ε; Πού να χάσει ο Γιάννης φιλε,έχεις πολλά να δεις ακόμα.

Τrynda mid που να χάσει.

Χθές πήγαμε τζαμπέ στο πάρτι με το ταξί, δεν δώσαμε φράγκο στον ταξιτζή. Ωραίοι ρε,που να χάσει.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Φράση που λέγεται ως θετική αντίδραση ενθουσιασμού και χαράς,για μουσικά κομμάτια τα οποία έχουν πολύ θετικό κλίμα/ατμόσφαιρα (vibes).Συνήθως συνοδεύεται με χορό που αποτελείται απο έντονες κυκλικές κινήσεις των χεριών και όχι μόνο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει πολύ συναισθηματικά έντονες/φορτισμένες καταστάσεις (σουρεάλ).

Μπρο άσκουσες το καινούγιο κομμάτι dirty harry? Τρομερό! Ναί ρε αυτό το κομμάτι είναι ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΦΙΛΕΕΕΕ!!

Και μπάινω μέσα στο σπίτι του άλεξ και η φάση είναι γιωργάκης φίλε τελείως!

Got a better definition? Add it!

Published

Ατάκα που συνήθως λέγεται με ειρωνικό τρόπο ως απάντηση σε φράση που λέγεται για στόχους επίδειξης,αλλα στην πραγματικότητα είναι κάτι εντελώς ασήμαντο και φτηνό.

Μάγκες εγώ πέρασα το μάθημα με 8,σας πήδηξα! Να σου πάρουμε ενα ποδήλατο αγόρι μου,μπράβο!

Ακόμα πιο εξελιγμένη έκδοση που υπερισχύει αυτής,(για κάτι ακόμα πιο ηλίθιο και ασήμαντο) χρησιμοποιέιται η έκφραση "να σου πάρουμε μια πάστα"

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

-Παμε στου Μπιλακου ρε -ΠΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑΔΙΚΟ

Φοιτητικό σπίτι μικρής εκτασης,συνηθως αποτελει χωρο μαζωξης πολλων ατομων.Αποτελει απο τα πιο σιχαμερα και βρωμικα φοιτητικα σπιτια,γεματο σκουπιδια,απλυτα πιατα,ρουχα και πηρουνια στο πατωμα.Πολλες φορες κανουν την εμφανιση τους και μαγειρικα σκευη οπως κατσαρολες.

Παρολη την παρακμη του χωρου αυτου,φαινεται οτι οι φοιτητες τον προτιμουν για προβολη ταινιων,καπνισμα,και γαμησια.

Got a better definition? Add it!

Published

Που Πάς με το ποδήλατο ρε χαμένε,παρε ενα glx να νίωσεις άνθρωπος -ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΕΡΟΤΕΥΤΗ

Yπέρβαρος πρωτευουσιάνος ο οποίος σε όποια συζήτηση συμμετέχει πιστεύει οτι είναι γνώστης των πάντων.Hλικίας 17-25 ετών.'Εχει άποψη για όλους,για όλα και για τα πάντα.Προτιμά να συζητά για μηχανάκια και αμάξια δίχως σταματημό.Περηφανεύεται για τον πλούσιο θείο του που ζει στην Αμερική και δεν τον έχει δει ποτέ στη ζωή του.Περνά το ΚΤΕΟ με δανεικά λάστιχα και νιώθει ο μεγαλύτερος αλήτης της περιφέρειας.Καπνίζει 2 πακέτα τσιγάρα τη μέρα και κάθε μέρα λέει οτι θα το κόψει.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified