Η Γυναίκα του Ξανθού. Και εξηγούμαι πάραυτα - για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Στη Θεσσαλονίκη, πριν από κάποια χρόνια (όχι δα και τόσο πολλά) τραγουδιόταν από τα (μπασκετικά) παόκια το ακόλουθο αριστουργηματικό στιχούργημα, απαύγασμα πρωτόφαντης καλλιτεχνικής εμπνεύσεως:

Είναι ψωλού η γυναίκα του Ξανθού
και δε μπορεί να κάνει ένα παιδί
γι' αυτό Ξανθέ άνοιξέ της (ή την) καμπαρέ
να τη γαμάει όλο το Παλέ.

Ο Ξανθός εννοείται συφιλιαζόταν με το ως άνω σύνθημα, ενώ τα μουμουέ, αναμασώντας ωσάν τα γίδια τα ίδια κλισέ, αναφέρονταν σε αυτό ως ''εμετικό'' χωρίς να το αναπαράγουν (έτσι για να μας έχουν στην καψούρα).

Ο Ξανθός σκεφτόταν μηνύσεις και τα σχετικά, τελικά δεν ξέρω τι έγινε (αν θυμάται κανείς ας μας διαφωτίσει). Εν τέλει η Γυναίκα του Ξανθού έκανε ένα Παιδί και ο τρισμέγιστος Ξανθός πήρε την εκδίκησή του από την άσπλαχνη εξέδρα, αφιερώνοντας το Θείο Βρέφος ''σε όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια μας έβριζαν χυδαία'' (ή κάπως έτσι). Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Λέμε τώρα.

Υ.Γ. Εξυπακούεται άλλο να σας το γράφω εδώ κι άλλο να το ακούς στο Αλεξάνδρειο από 5000 τρελαμένα παόκια. Εμπειρία ζωής.

Τι παράδειγμα;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
johnblack

Να ρωτήσω ο έρμος γιατί ψιλοθάφτηκε το λήμμα; Μήπως επειδή δεν ανέφερα ονομαστικά τον τιτανοτρισμεγιστοτεράστιο Ξανθό; Μήπως έχουμε πολλούς κρυφοδεξιούς τελικά εδώ; φιλιά

#2
iron

χεχε δε νομίζω, απλώς γουέλκαμ στα μυστήρια του σαϊτός, άβυσσος η ψυχή του χρήστη...

#3
Desperado

Να υποθέσω ότι το σύνθημα είχε ως έμπνευση το:
«Τσιμπουκλού, τσιμπουκλού η γυναίκα του γιατρού;»

#4
knasos

Από την ταινία «Η τίμια γυναίκα του γιατρού»! Κυκλοφορεί από την Sirina Films!

#5
sapap

Το παλαι χωράει 5.500 και άκουγόντουσαν 5.000 παόκια τρελαμένα...Μήπως κάνατε και soldout;