Ο Καρατζαφέρης, σημασιολογικώς αποκαλούμενος. Είναι αδιάψευστο γεγονός ότι το όνομα του ακραιφνούς Έλληνος πολιτικού μας προέρχεται από το kara = μαύρος, και cafer (αραβ. gafar) = μουσουλμάνος της αίρεσης των «τζαφέρηδων». Έτσι, πολλοί σλανγκίζοντες και πολλές σλανγκίζουσες τον αποκαλούν «Μαύρο Τζαφέρη». Το kara- εδώ είναι μάλλον επιτατικό, αλλά δεν αποκλείεται να αναφέρεται και σε χροιά δέρματος...

Παραλλαγή: Μαυροτζαφέρης

  1. Από εδώ: «Όλα très banal… Κοντεύουμε να γίνουμε ανεπίστρεπτα χώρα βλαχογκλάμουρων. Χριστοφοράκος, Κυριάκος, πάλι Μητσοτάκης, Μαύρος Τζαφέρης, Λαζόπουλος, δικαστήρια, εισαγγελείς, μόνο στρατοδικεία λείπουν…»

  2. Από εδώ: «Με δυο λόγια τους λέει ο Μαυροτζαφέρης… θέλετε να συνεχίσετε να τρώτε από το μέλι; Δώστε σε εμάς το βάζο· Με την ευκαιρία ας επιβάλλουμε τις απόψεις μας·»

(από Αλάριχος Τεκέλογλου, 29/05/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Αλάριχος Τεκέλογλου

Ποιος μ' έχει πήξει στο x, γαμώ την πουτάνα μου;

#2
Cunning Linguist

Χίτες, ταγματασφαλίτες...

Είχα έναν ανθυπασπιστή Τζαφέρη στο Πυροβολικό στη Λήμνο πάντως και τώρα μαθαίνω ότι ήταν μουσουλμάνος αιρετικός... :Ρ

#3
Αλάριχος Τεκέλογλου

Έχουν διεισδύσει παντού, οι παλιο-Αγαρηνοί! Χεχεχε!

#4
Επισκέπτης

Ποιος μ' έχει πήξει στο x, γαμώ την πουτάνα μου; Ulrich Tekel

Το σύμπαν ολάκερο ρε Uli, αφού μάλλον δεν την γαμείς την πουτάνα σου παρά επιμένεις να ανεβάζεις ότι μαλακία σου κατέβει στον εγκέφαλο.

Φιλτράρισε λίγο ρε μπόι, υπάρχει εβδομάδα που έχεις ανεβάζει 39 ορισμούς -νισάφι πια! λυπήσου τα ματάκια μας να ψάχνουμε να βρούμε στα πρόσφατα το τι ανέβηκε και να υποχρεωνόμαστε να ξεσκαρτάρουμε ανάμεσα στους μονόσειρους οτινανικούς ορισμούς σου.

...και γάμα και λίγο την πουτάνα σου...παραπονιέται...

#5
Galadriel

Αλάριχε το συγκεκριμένο λήμμα δεν βλέπω να μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς εκτός αν αναφέρεται στο συγκεκριμένο άτομο, συνεπώς μάλλον περιορισμένη τη βλέπω τη χρήση του ως λήμμα.

17 λήμματα σε αυτό το σάιτ αναφέρουν στον ορισμό ή τα παραδείγματά τους τον Καρατζαφέρη, δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να μεταφραστεί αυτό.

#6
Αλάριχος Τεκέλογλου

Εγώ μια πλακίτσα έκανα, δήθεν διερωτώμενος «ποιος μου έβαλε x», καθαρά για να γελάσουμε και να πούμε ωραίες ατάκες. Φαίνεται όμως ότι το χιούμορ απουσιάζει από πολλούς χρήστες, όπως από τον «Μεγάλο... Μαλάκα του Σύμπαντος», από το «Λιοντάρι», αλλά και από άλλους, σε άλλους ορισμούς μου.

Πίστευα ότι προσφέρω στο σλανγκ και στην εύθυμη διάθεση των χρηστών με το να ανεβάζω πολλά λήμματα.

Δεδομένων των ανωτέρω, αποχωρώ ες αεί από το σλανγκρρρ, γιατί δεν επιθυμώ να συστεγάζομαι με κάποιους βαθύτατα κομπλεξικούς.

#7
vikar

Αλάριχε, μή κωλώνεις ρε στη πρώτη στραβή. Παντού υπάρχουν εξυπνάκηδες και ξερόλες και πισώπλατοι, άρα καί στο σλάνγκ τζι άρ. Σιγά τώρα μή μας χαλάσουν και τη ζαχαρένια να πούμε. Αλίμονο, δέν εξαρτιούνται ζωές απ' αυτό που κάνουμε εδωμέσα. (Κάποιοι τό 'χουν πάρει πολύ σοβαρά το πράμα, απο τη λάθος όμως άποψη.)

Συμπέρασμα πάντως: ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΙΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙ' ΑΣΤΕΙΟ!... :-Ρ

Καλημέρα μας.

#8
allivegp

Δεν ωρωδούμε ποτέ προ του κομπλεξισμού κάποιων. Το να βάλει κανείς ένα χ σε ένα λήμμα, άντε, πάει κι έρχεται (αν και ακραίο). Αλλά το να σαρώσει όλα τα λήμματα ενός χρήστη και να βάλει σε όλα χ, όπως έγινε με τα λήμματα του Ούλι, ε, αυτό δείχνει απύθμενο κόμπλεξ και εμπάθεια που δεν πρέπει να μας αγγίζει.

#9
Galadriel

Έχασα επεισόδιο μάλλον, το Ούλι τι είναι πάλι;

#10
vikar

Αλάριχος > Ούλριχ > Ούλι.

#11
Galadriel

Από κει λοιπόν η Αλαρίχη Myfart (χα χα χα χα - ίου). Ούλι, δεν χρειάζεται να προκαλείς ατάκες εδώ μέσα, τις έχει ο κόσμος από μόνος του.

#12
Khan

Βλ. και μαύρος

#13
Khan

Με την ευκαιρία πάρτε και μια μαυρομούνα, την γκόμενα του Μουσολίνι στην πρόσφατη τανία του Μπελόκιο.