Καρακλασική ατάκα αμφίθυμου θαυμασμού για την εμφάνιση και σεξουαλική ρώμη τινός. Φυσφιρής είναι ο φανταχτερός, ο κυριλές, ο καγκουρογαμόσαυρος, αυτός που με την εμφάνισή του «φυσάει».

Η εναλλακτικά χρήση του φιρφιρή που σημαίνει φλώρος καθιστά το τσιτάτο περισσότερο αμφίθυμο έως και προσβλητικό (βλ. 4ο παράδειγμα).

1. μας το κανε αυτο ενας καφρος θειος,ημουν εγω 5 και ο αδερφος 4 και σε μια μαζωξη μας εστειλε να πουμε στον κολλητο τους (μπαμπα και θειο) τον μητσο «γεια σου ρε μητσο φισφιρη που χεις μια πουτσα σαν σφυρι», ε το παμε μπροστα σε 20 ατομα και μας εκραξε ο πατερας και δεν πιστευε οτι μας εβαλε ο θειος να το πουμε, και η παλιοκουφαλα ο θειος γελουσε.

2. Lolipop,lolipop ouuu loli loli loli lolipop. Αφιερωμενο στον Βαγγελα τον φισφιρη που χει μια πουτσα σαν σφυρι #Meimarakis

3. Tραβέλια με προσόντα: H Ναντια ειναι ο νεος John Holmes (ή Τελης Σταλονε αν μεινουμε σε Ελληνικα πλαισια) Γεια σου Ναντια φυσφιρη, που χεις μια ουτσα σαν σφυρι ..

4. Ο Π. Τατσόπουλος ξαναχτύπησε… Φιρφιρή, Φιρφιρή, με τον πούτσο σάν σφυρί.

(από σφυρίζων, 01/05/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
σφυρίζων

Καραλασική ατάκα => Καρακλασική ατάκα

#2
Khan

Μου φαίνεται ότι η αμφιθυμία αυτή έγκειται σε συγκαλυμμένη βρισιά, πρώτα τον βρίζουμε ως φισφιρή, και μετά για να μην μας θυμώσει πετάμε και το κομπλιμάν.

#4
Khan

Κόμισα φραπέ εις σλανγκρ. Το αντίστροφο, που επίσης μου αρέσει, συμβαίνει σε φράσεις τ. είσαι γάτα κι αλεπού και τον παίρνεις πού και πού, πρώτα το κομπλιμάν μετά η γείωση.

#5
sstteffannoss

Να προσθέσω πως κυκλοφορεί κι η βιτριολική βαριάντα:
«Γεια σου (βρε) (τάδε) φυσφιρή που τον/την έχεις σα ..σπυρί!!», όπου η αντικατάσταση του δασέος χειλικού με το ψιλό, κάθε άλλο παρά παραπέμπει στο ευμέγεθες ψωλοκέφαλο επιβήτορα.

#6
σφυρίζων

Σσωστοσστ!

#7
dryhammer

Εδώ είσαι ...φυσφυρίζων

#8
PUNKELISD

Και «Γεια σου ρε τάδε κάστορα και στα τσιμπούκια μάστορα!».

#9
σφυρίζων

Παίζει και με το πάστορα :-)