Περισσότερο στη Θεσσαλονίκη και μία-δύο γενιές πριν, το γκαγκάν, (άπαξ αυτή τη φορά) σημαίνει κάτι ωραίο και πετυχημένο. Όπως το τζιτζί.

Πρέπει να είναι προϊόν της γενιάς των γουέστερν, αλλά σαν τον μπρούκλη, στην αρχή ήτανε ο πλούσιος ελληνοαμερικάνος, ντυμένος στην πένα, με αμάξι, που τον ζηλεύανε όλοι, ενώ μετά έγινε ο κιτσάτος, κραυγαλέος τύπος που κάνει τον καμπόσο.

  1. - Περνάμε ζωή γκαγκάν

  2. - Σου έφτιαξα το αμάξι και στο έκανα γκαγκάν!

(από joe909, 08/08/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πετούγια ή και μπετούγια λέμε και την εύκολη γυναίκα, την κοινή άμα θέλετε, όπως ακριβώς κοινή είναι και η μπετούγια για να ανοίξεις την πόρτα.

Όχι, αν είσαι μάγκας να ανέβεις από το παραθύρι της της *μπετούγιας* ή να σου ρίξει κάτω τα μαλλιά της να ανέβεις, η [σκορδόπιστη](http://www.slang.gr/definition/5494-skordopisti)!!! Κοινή για όλους μέσα στο σπίτι και στα σπίτια όλου του κόσμου, εύκολη στη χρήση, με ένα τσακ, μπήκες, απλά πράγματα. Σαν το [πατσαβούρα](http://www.slang.gr/lemma/106-patsaboura), ένα εύκαιρο πάνω απ' όλα, πανάκι να μαζεύεις τις βρομιές σου. Αλλά και οι μπετούγιες έχουν αποδειχτεί να έχουν παραπάνω μικρόβια ακόμα κι από τα πληκτρολόγια, που έχουν παραπάνω μικρόβια από τη λεκάνη της τουαλέτας. Ίσα μωρή *μπετούγια*, κατευθείαν παρασύνθημα, ανοίγω και χωρίς τα κλειδιά. Τα πορτοπαράθυρά σου είναι πάντα διάπλατα για μένα. Ξεσκισμένη καριόλα!

Ξεσκισμένη καριόλα: «Έξι μπετούγιες ίνοξ, στο τιμολογιάκι, χονδρική, ε;».

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Σκατά με κρεμμύδι, στα Aρβανίτικα. Σαν τα: «σκατά με ρίγανη», «σκατά με φράουλες» και «σκατά με καλαμπόκι» στα ινδιάνικα.

Πάει να πει:

  • Το τίποτα: το κρεμμύδι φτηνό, τα σκατά τζάμπα, θα τη βολέψουμε και σήμερα. Τσιγαρίζουμε για νοστιμιά.
  • Μια από τα ίδια και σήμερα, χωρίς φαντασία
  • Κακοφτιαγμένη δουλειά
  • Διορθώνω κακοφτιαγμένη δουλειά όπως-όπως
  • Μου το έλεγε ο παππούς σου όταν ήμουν μικρός και μου έσπαγε τα νεύρα, ήρθε η ώρα να στο πω κι εγώ. Χαχαχαχα! Απόλαυση! Οι χαρές της πατρότητας!

-Τι θα φάμε σήμερα μπαμπά; - Μούτι με κεπ!

Μούτι... (από joe909, 10/10/11)...με ΚΕΠ. (από joe909, 10/10/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified