Η παρούσα φράση έχει τις ρίζες της στην επαρχία. Αναφέρεται σε μία κατάσταση πάρα πολύ έντονη, στην οποία θα συμβεί ένα γεγονός σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ήδη με την κυριολεκτική της σημασία, η φράση εκφράζει κάτι πολύ ριζοσπαστικό και ασυνήθιστα σοκαριστικό. Έτσι και με τη μεταφορική της χρήση και σημασία, ο χρήστης υπερτονίζει κάτι το οποίο θα συμβεί σε ασυνήθιστα υπερβολικά μεγάλο βαθμό.

Συνώνυμη έκφραση: «θα γίνει της πουτάνας».

Στο αυριανό μάτς θα γαμήσει τ' άλογο τη μάνα του! Γαύροι και Βάζελοι μάζι, φαντάσου τι έχει να γίνει..

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Επουστήθιος, (φίλος συνήθως), είναι ένα λογοπαίγνιο, αφού προκύπτει από την τροποποίηση της λέξης επιστήθιος, προσδίδοντας την εντελώς αντίθετη σημασία. Ο επουστήθιος, είναι ο άσπονδος φίλος, ο διπρόσωπος, εκείνος που προσποιείται την φιλία, ενώ μαχαιρώνει τον άλλο πισώπλατα. Χαρακτηριστική έκφραση: «μου 'παιξε πουστιά». Χρησιμοποιείται κυρίως μεταξύ ανδρών και συνοδεύεται από ειρωνικό τόνο. Συντίθενται από τις λέξεις: πούστης, φίλος (στην προκειμένη πούστης είναι ο διπρόσωπος).

Ωραίος φίλος είσαι μαλάκα... επουστήθιος με τα όλα σου. Μόλις είδες το γκομενάκι που γουστάρω, αμέσως να της την πέσεις.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο μαλακομουνόδουλος είναι μία σύνθετη λέξη, η οποία αποτελείται από τις επιμέρους: μαλάκας, μουνί, δούλος.

Σημασιολογικά αναφερόμαστε σε κάποιον ως μαλακομουνόδουλο, όταν τρέχει πίσω από κάποια γυναίκα λόγω σεξουαλικής στέρησης, η οποία όμως τον εμπαίζει διαρκώς, υποτιμώντας τον και μειώνοντας την αξιοπρέπειά του, χωρίς εκείνος να αντιδρά σε τίποτα από τα παραπάνω. Δηλαδή υποτάσσεται σε κάθε μορφή υποτίμησης από ανάγκη για σεξουαλική δραστηριότητα.

Συνήθως χρησιμοποιείται μεταξύ πολύ στενών φίλων ως συμβουλή, ότι δηλαδή κάποια γυναίκα κάνει ό,τι θέλει τον άντρα, ή πολύ προσβλητικά, ως βρισιά, προς μείωση του ανδρισμού κάποιου.

Ρε μαλακομουνόδουλε, αφού η γκόμενα σε έχει στο περίμενε, τι κάθεσαι και περιμένεις; Χέσ' την.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified