Παραθέτω αὐτούσιο τὸν ὁρισμὸ τοῦ Νικολάου Πολίτη:

Ἐπὶ προώρου ἀποτυχίας ἐπιχειρήσεως ἤ ἐπὶ ἀποστερήσεως τῶν προσδοκομένων κερδῶν. Ὑποτίθεται λέγων τὴν φράσιν οἰκοδεσπότης πρὸς ξενιζόμενον, παρακελεύων αὐτὸν νὰ νιφθῇ, ὡς περατωθέντος δῆθεν τοῦ δείπνου, ἐνῷ οὗτος οὐδὲν ἤ ὀλίγον ἔφαγεν.

ἐδῶ

Λέγεται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η αποτυχία μιας ενέργειας μας είναι δεδομένη από την αρχή και επομένως πρέπει να σταματήσουμε κάθε σχετική προσπάθεια.

ἐδῶ

Θὲς νὰ ρίξουμε παραγάδια ἀπόψε κι οὔτε δόλωμα, οὔτε νεταρισμένα παραγάδια ἔχουμε! Νίψου κι ἀποφάγαμε!

Σχετικὸ καὶ τὸ φέξε μου και γλίστρησα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Είναι το γκολ που μπαίνει στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ενώ οι παίκτες έχουν μόλις βγει απ' τα αποδυτήρια. Σλανγκιστί μπορεί να σημαίνει:

  1. «Τρώω γκολ απ' τα αποδυτήρια», σημαίνει τρώω ήττα ευθύς εξαρχής χωρίς να προλάβω καν να αρχίσω μια διαδικασία, για την οποία είχα όρεξη. Οπότε σου κόβονται τα φτερά αμέσως και δεν είσαι σε διάθεση να συνεχίσεις.

  2. Η πρόωρη εκσπερμάτιση στο σεξ.

  1. Πάω, λοιπόν, στο μπαράκι που μου είχε πει η Λίλιαν να την περιμένω, μπαίνω φουριόζος με τον αέρα του νικητή, και τι βλέπω; Την Λίλιαν να σαλιαρίζει με τον Βάγγελα! «Όπα, φάγαμε γκολ απ' τα αποδυτήρια», σκέφτηκα...

  2. (Από το menhealth's.gr)
    Γκολ από τα Αποδυτήρια.
    Οσο κι αν βιάζεσαι να σκοράρεις, πρέπει να κάνεις υπομονή για να την κάνεις να νιώσει άνετα. Τα προκαταρτικά είναι το όπλο σου.

(από Khan, 17/11/11)(από Khan, 17/06/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified