Υπάρχουν αρκετές μεγάλες κατηγορίες ρομποτακίωνε, ας αναφερθούμε σε τρία:
- Τα αλλοτριωμένα από την μιζέρια και την ρουτίνα ανθρωπάκια που θυμίζουν περισσότερο ρομπότ παρά χόμο σάπιενς. Έτσι θέλει να μας καταντήσει η Μέρκελ, κακοχρονονάχει.
- Διαδικτυακά προγράμματα που εκτελούν ρουφιανιές ή κυματοδρομούν σε ιστιοσελίδες κάνοντας χιλιάδες κλικ. Εναλλακτικά, ιντερνετικοί κλώνοι που σπαμάρουν, προειδοποιούν, μπανάρουν, και αν γένει σπάν τ' αρχίδια μας. Βλ. και αυγό. Αγγλιστί: bot.
- Τζαμάτο μαγειρικό φουρνάκι που όποιος το δοκιμάσει εκτός από πεντανόστιμο μιαμ-μιάμ τρώει και κόλλημα. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, να σιάχνετε υγιεινές γκουρμεδιές στο φτερό και θα με σχωρνάτε.
1.
Ξέρεις τι θα ήθελα τώρα; Να ξεφύγουμε από τη γαμημένη ρουτίνα που μας έχει καταντήσει ρομποτάκια. Χειρότερα από ρομποτάκια.
2.
- Υπάρχουν πολλά «πακέτα» στην αγορά. Τα φθηνά προσφέρουν εντελώς ψεύτικη επισκεψιμότητα: ένα πρόγραμμα, το οποίο στη γλώσσα του Ιντερνετ λέγεται «ρομποτάκι» (ή πιο σωστά botnet) κάνει κλικ συνέχεια σε μία ιστοσελίδα. Το κόστος είναι το πολύ 5 δολάρια για κάθε 10.000 επισκέψεις. Ετσι λοιπόν, με 100 δολάρια την ημέρα μπορεί κάποιος να πετύχει επισκεψιμότητα 200.000 μοναδικών χρηστών ημερησίως χωρίς να πληρώνει ούτε ένα μισθό, αλλά και χωρίς να έχει δικό του περιεχόμενο.
3.
Για φουρνάκι ρομποτάκι τι προτείνετε;;;;;;