Απαξιωτικό μπινελίκι συνώνυμο του δουλοπρεπούς μάλιστα-κύριε, του τσανακογλείφτη, του σκυλακίου, του κάθε καρυδιάς -τσολιά. Ξαδερφάκι του μαντρόσκυλου, αλλά συνήθως χωρίς δόντια.

Φοριέται κυρίως σε πολιτικά ντισκούρ (οΘντκ).

Αγγλιστί: lapdog.

- Στο κλείσιμο της διαδικασίας, ο Ανδρεας Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει "αυτό το κατοικίδιο ζώο", φράση που όπως εκτιμάται αφορούσε τον κ. Διαμαντόπουλο (εδώ)

- Ο Βενιζελος κωλογλυφεται στον Γερμανο αφεντη του σαν δουλικο και προσπαθει να εκμαιευσει κατηγορια κατα του Τσιπρα! Τέτοιο πιστό κατοικίδιο δύσκολα βρίσκει κανείς! (εκεί)

- Η φωτογραφία είναι από το newpost, σάιτ που ανήκει στο γνωστό κατοικίδιο του ΣΚΑΪ, οικόσιτο της ακροδεξιάς, αγράμματο κρατικοδίαιτο δημοσιογραφίσκο και παράσιτο της δημοκρατίας, Τάκη Χατζή... ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΤΙΛΑ, ΤΣΟΥΛΑ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ! (παραπέρα)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Αναφέρεται (χλευαστικά) σε οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό, που δεν συγκαταλέγεται στα κατοικίδια, αλλά επιμένει να ζει χωρίς τη θέληση μας μέσα στο σπίτι μας. Στην παραπάνω κατηγορία ανήκουν:

  • αραχνοειδή κάθε τύπου, τα οποία κατοικοεδρεύουν στα ψηλά, και είναι δύσκολο αλλά και επίπονο να τα διώξεις
  • κατσαρίδες παντός τύπου. Από μικρές μαύρες μέχρι μεγάλες καφέ ιπτάμενες (ναι υπάρχουν).
  • πεταλουδάκια
  • ποντίκια (συνήθως σε εξοχικά)
  • κοριοί, ψείρες, σκόρος, σαράκι και λοιποί μικροοργανισμοί.

Κάποιες φορές συμβαίνει και ο ιδιοκτήτης της οικίας αρχίζει και συμπαθεί και συνηθίζει την ύπαρξη αυτών των ζωυφίων, με αποτέλεσμα να χάνεται το σλανγκ του πράγματος...

-Α, τι βλέπω; έχεις και κατοικίδια! (είπε η Ματθίλδη κοιτώντας μια αραχνίτσα που κρέμονταν από το ταβάνι, ενώ ξεκούμπωνε και το τελευταίο κουμπί του κορσέ της)
-Ναι, είμαι πρόεδρος του φιλοζωικού (απάντησε ο Φριτζ, αναστενάζοντας κάτω από το βαρύ σώμα της Ματθίλδης).

(από Μάγιστρος, 26/03/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified